ژنرالها در جنگ خندق
ژنرالها در جنگ خندق
ژنرالها در جنگ خندق
نويسنده: زهرا ابوعلي
پيامدهاي سفر رامسفلد در 27 آذر 62
سفر رامسفلد به عراق
در 20 دسامبر 1983، يك قرارداد همكاري نظامي ميان دونالد رامسفلد، فرستاده شخصي رونالد ريگان و صدام حسين در بغداد منعقد شد. از ان زمان، ميلياردها دلار به صورت وام، تجهيزات نظامي و همچنين سيل دائم اطلاعات با ارزش نظامي مربوط به جابهجايي نيروهاي نظامي ايران كه واشنگتن توسط ماهوارههاي جاسوسي و حتي جاسوسان خود در ايران به دست ميآورد، در اختيار صدام حسين قرار گرفت.
تماشاچي قسم خورده
در آن زمان شيطان بزرگ، دشمن قسم خورده نظام جديد ايران بود. در عين حال، واشنگتن به خاطر سياست پان عربيسم صدام حسين، كوچكترين طرفداري و علاقهاي به وي نشان نميداد و رابطه سياسياش را با بغداد قطع كرده بود. در سال 1982 شرايط تغيير كرد. در فوريه همان سال، عراق از فهرست دولتهاي تروريستي حذف شد. ارتش عراق پس از پيروزيهاي ابتدايي خود با مقاومت (ايرانيها) مواجه شد و شروع به عقبنشيني كرد. نيروهاي نظامي ايران به دومين شهر مهم عراق يعني بصره نزديك ميشدند. (در عمليات رمضان) از نظر كشورهاي غربي، اگر اين شهر به تصرف ايرانيها درميآمد، تهران، اميرنشينهاي كويت، امارات عربي و عربستان سعودي را ميتوانست تهديد كند و از طرف ديگر، جريان نفت خليج فارس به طرف كشورهاي غربي از طرف ايران به مخاطره ميافتاد.
براي جلوگيري از شكست عراق و سقوط صدام حسين، دولت ريگان و پس از او جورج بوش (پدر) تصميم گرفت به كمك صدام حسين بشتابد. تصميم رسمي توسط راهنماي شوراي امنيت ملي آمريكا در 26 نوامبر 1983 گرفته شد. بخش مهمي از تصميمات هنوز جزو اسناد طبقهبندي شده و سري هستند كه در اختيار عموم، محققان و مفسران قرار نگرفته است؛ اما آنچه به صورت غير سري در اختيار عموم قرار دارد، در اين جملات خلاصه ميشود: آمريكا براي آن كه عراق شكست نخورد، تمام توان و امكانات لازم و قانوني خود را به كار خواهد گرفت. آمريكا كمكهاي گسترده خود به رژيم بغداد را چنين توجيه ميكرد: «هر شكست مهم عراق، در واقع يك شكست راهبردي غرب است.»
حمايتهاي آمريكا از عراق
نقش سيا در جنگ 8 ساله
وفيق السامرايي در كتاب «ويراني دروازههاي شرقي» آورده است: همزمان با شروع عمليات رمضان، من در مقر فرماندهي بصره بودم كه خبر آوردند به صورت فوري به بغداد احضار شدهام. در بغداد مرا به يكي از خانههاي مجلل استخبارات در كرانه دجله، يعني همان ايستگاه تازه تاسيس سيا بردند. آنجا با 3 آمريكايي، از جمله يكي از مقامات سيا ملاقات كردم (منظور رابرت گيتس). اين هيات آمريكايي اطلاعات اساسي و مفيدي راجع به نيروهاي ايراني، نقشهها و طرحهاي بسيار دقيقي راجع به يگانهاي ايراني، همينطور كروكيهاي توضيحي اقتباس شده از عكسهاي ماهوارهاي با خودشان آورده بودند.
آلن فريدمن در كتاب شبكه عنكبوتي، به نقل از يكي از همين افسران آمريكايي حاضر در عراق مينويسد:
… علاوه بر ما افسران امريكايي، مستشاران نظامي فرانسوي و انگليسي هم در صحنه نبرد با ايران حضور داشتند. محل تجمع عمده اين افسران آمريكايي و هم قطاران فرانسوي و انگليسيشان، قرارگاه مقدم سپاه 3 عراق در تنومه بود. افسر آمريكايي طرف مصاحبه با فريدمن با غرور گفته: ما به سهم خودمان به راهبرد و چند و چون نبرد عليه ايرانيها علاقه داشتيم و دلمان ميخواست از لياقت و كارايي افسران ارشد عراقي مطلع شويم. آنها در عمليات بزرگ تابستان 1982 (عمليات رمضان) به هر توصيهاي كه ميتوانستيم در اختيارشان بگذاريم نياز داشتند و ما هم از پنتاگون دستور داشتيم هر چيزي را كه آنها ميخواستند ، در قالب اطلاعات دقيقي در اختيارشان بگذاريم.
بر اساس مذاكرات برملا شده مربوط به عمليات رمضان، آن روزها فرودگاه بينالمللي بغداد روي كل پروازهاي غير نظامي مسدود شده بوده و كل محوطه و باندها، آشيانهها و ترمينال عظيم اين فرودگاه پر شده بود از هزاران نيروي اردني ، مراكشي، يمني، سوداني و … كه مثل مور و ملخ از سر و كول هم بالا ميرفتند. بنا بر عقبه اردن، احمدي كويت و ينبع عربستان قرق شده بود براي كشتيهاي اقيانوس پيماي حامل محمولههاي تانك، توپ و مهمات شرقي و غربي به مقصد بغداد كه در اين بنادر آنها را با تريليهاي اردني ، كويتي و عربستان سعودي بار ميزدند و پشت جبهه بصره تخليه ميكردند.
در 17 شبانهروز عملات رمضان، يعني از 2 تير تا 8 مرداد 1361 تنها كويت و عربستان يك ميليارد دلار خرج تامين تجهيزات نظامي عراق كردند.
بمب خوشهاي كارآمدترين سلاح
پيوند ماهوارهاي آمريكا و عراق
سرلشكر وفيق السامرايي در اين زمينه در كتاب خود آورده است: اين عكسها به گونهاي بود كه ما به راحتي ميتوانستيم تصاوير سربازاني را كه در پادگانهاي ايران در حال آموزش هستند، مشاهده كنيم، حتي كسي كه در رژه دست و پايش را به اشتباه حركت ميداد در اين عكسها مشخص بود. هنگامي كه كارخانههاي سيمان را بررسي ميكرديم، تعداد كيسههايي را كه روي كاميونها قرار داشت به راحتي شمارش ميكرديم. در عين حال ماهوارهها نتايج حملات هوايي و موشكي را نيز گزارش ميكردند.
كمكهاي شيميايي و بيولوژيك آمريكا به عراق
روحيه جسارت و شهامت نيروهاي ايراني
منبع:سايت پايداري
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}