آشنایی با گجت های ویندوز ۷


 





 
ویندوز هفت علاوه بر نرم‌افزارهای کاربردی خود امکان پشتیبانی از ابزارک‌ها(Gadget) را هم دارد و می‌توانید توسط این برنامه‌های کوچک کاربردی امکانات زیادی را به سیستم خود اضافه کنید. ابزارک‌ها کاربردهای متفاوتی دارد و اغلب آنها در یک نوار عمودی در سمت چپ صفحه دسکتاپ قرار می‌گیرند. البته می‌توانید جای آنها را تغییر دهید یا ترتیب آنها را عوض کنید. این ابزار‌ها می‌توانند شامل ساعت باشند یا برای دریافت اطلاعات آب و هوا به‌کار روند. یکی از پرکاربردترین ابزارک‌ها برای نظارت بر وضعیت سیستم به کار می‌روند که در ادامه با برخی از آنها آشنا می‌شوید.

SysInfo
 

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از شرق، این ابزارک برای مشاهده اطلاعات سیستم استفاده می‌شود و می‌تواند اطلاعات مختلفی در مورد سیستم عامل تا ظرفیت آزاد پردازنده و فضای هارددیسک‌ها را نشان دهد. البته این اطلاعات به صورت کلی هستند و شامل جزییات هر کدام نمی‌شوند. برای مشاهده جزییات برنامه‌های مختلفی برای هر قسمت وجود دارد.

System Control A1
 

این برنامه کوچک جزییات بیشتری از اطلاعات سیستم را در اختیار شما قرار می‌دهد با این حال برای تمام سیستم کاربرد ندارد و فقط بخش‌های ضروری و مهم را شامل می‌شود. یکی از کاربردهای این برنامه نمایش دستورالعمل‌هایی است که به پردازنده ارسال شده‌اند. از مشکلات این ابزارک می‌توان به فضای زیادی که اشغال می‌کند اشاره کرد.

Core Temp Gadget
 

همانطور که از نام این ابزارک مشخص است برای مشاهده دمای بخش‌های مختلف سیستم کاربرد دارد. با این حال علاوه بر کنترل حرارت، اطلاعات دیگری مانند فرکانس پردازنده و فضای رم که در حال استفاده است نیز توسط این برن امه نمایش داده می‌شود. این ابزارک با پردازنده‌های اینتل و AMD به خوبی سازگار است.

Process watch
 

وقتی ویندوز اجرا می‌شود برنامه‌ها و دستورات بسیاری هم به همراه آن اجرا می‌شوند که بسیاری از آنها را مشاهده نمی‌کنید. اغلب این برنامه‌ها نقش‌های کلیدی و زیرساختی برای نرم‌افزارهای دیگر دارند و خود به عنوان یک برنامه مستقل شناخته نمی‌شوند.
با این حال ویروس‌ها و بدافزارها هم می‌توانند در میان این برنامه‌ها باشند و حتی نرم‌افزارهایی که لزوما کاربرد مخرب ندارند ولی منابع سیستم را اشـغال می‌کنـند. این ابزارک برای مشاهده تمام وظایفی است که در ویندوز در حال اجرا هستند.

Network Meter
 

اگر از اینترنت به‌طور روزمره استفاده می‌کنید حتما تا به حال پیش آمده که بخواهید سرعت اینترنت خود را مشاهده کنید و در مواقع مختلف ببینید که چقدر اطلاعات ارسال یا دریافت می‌کنید. این ابزارک برای مشاهده همین اطلاعات است و به شما خواهد گفت وضعیت ارتباطی شما در چه مرحله‌ای قرار دارد. اگر شبکه قطع باشد نیز توسط این ابزارک مطلع خواهید شد.

DC Wireless Network Monitor
 

این ابزارک برای شبکه‌های بی‌سیم کاربرد دارد و میزان شبکه‌های قابل دریافت را نشان می‌دهد. یکی دیگر از مزیت‌های این برنامه اندازه‌گیری سیگنال‌های هر کدام از این شبکه‌ها است و بر اساس این سیگنال‌ها می‌توانید وضعیت و کیفیت هر شبکه را اندازه‌گیری کنید و سپس به آن متصل شوید. امکانات زیادی به این برنامه اضافه شده است و می‌توانید هر شبکه را بر اساس رنگی دلخواه مشاهده کنید.

O&O DiskStat
 

برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد هارددیسک خود داشته باشید به این ابزارک نیازمند خواهید بود. این اطلاعات در دو سطح مختلف در اختیار شما قرار خواهند گرفت که شامل حجم و کاربرد هارددیسک می‌شوند. در بخش حجم می‌توانید فضای آزاد یا استفاده شده را ببینید و در بخش کاربرد نیز میزان فعالیت هارددیسک نشان داده می‌شود. البته این ابزارک می‌تواند اطلاعات مربوط به یک درایو را نشان دهد.

GPU Monitor
 

این ابزارک یک وظیفه بیشتر ندارد و آن هم مربوط به وضعیت تراشه گرافیکی است. این تراشه‌ می‌تواند مشغول اجرای دستورات مختلفی باشد و بر اساس آن وضعیت‌های متفاوتی را از نظر دما و حجم بار تجربه کند. توسط این ابزارک می‌توانید میزان بار پردازشی، حجم حافظه و حتی دمای تراشه و کارت گرافیکی را بسنجید.

skin Battery Meter
 

این ابزارک برای لپ‌تاپ‌ها کاربرد دارد و میزان شارژ باتری را نشان می‌دهد. این برنامه کوچک کاربردی که می‌توانید ظاهر آن را به راحتی عوض کنید میزان شارژ باتری و حجم باقی مانده از آن را نشان می‌دهد و مشخص می‌کند چه مقدار زمان تا پایان شارژ باقی مانده است.
منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb