آشنایی با سیستم عامل تبلت‌ها


 





 
شرکت اچ‌پی webOS ۳٫۰ را به‌طور اختصاصی برای نخستین تبلت خود، تاچ‌پد توسعه داده‌است. این سیستم‌عامل بر‌اساس همان نسخه webOS موجود در گوشی‌های پالم توسعه داده شده و در حقیقت، برای استفاده در تبلت بهینه‌سازی شده‌است، اما اچ‌پی برای رقابت در این بازار پرشتاب چه اندوخته‌ای فراهم کرده است؟
در حقیقت، همه امتیازهای تاچ‌پد نه در سخت‌افزار، بلکه در سیستم‌عامل آن نهفته است. از نظر دیدگاه، webOS به iOS نزدیک‌تر به‌نظر می‌رسد تا آندروئید. اما ویژگی‌های منحصر به فرد این سیستم‌عامل چیست؟
نخستین ویژگی‌ای که در نسخه سوم webOS به‌چشم می‌آید، سیستم مدیریت برنامه‌های باز آن است و این یکی از مواردی است که اچ‌پی به آن می‌بالد و ادعا می‌کند که مالتی‌تسکینگ حقیقی را در سیستم‌عامل و تبلت این شرکت می‌توان تجربه کرد.
در صفحه اصلی webOS با تعدادی «کارت» روبه‌رو هستید که هر کدام از این کارت‌ها یکی از برنامه‌هایی هستند که کاربر باز گذاشته و نبسته‌است (شکل ۱).
تصویری از آخرین نما از برنامه مربوط روی هر کارت ثبت شده‌، با لمس به سمت راست و چپ می‌توان در میان کارت‌ها حرکت کرد، با لمس هر کارت به برنامه باز‌می‌گردید و با لمس و راندن برنامه به بالای صفحه، برنامه مربوط بسته می‌شود. با استفاده از این سیستم ساده، سریع و نرم و روان می‌توانید برنامه‌های بسته‌نشده را مدیریت کنید.


شکل ۱ – کارت‌های برنامه‌های مختلف روی دسکتاپ
 

پس از آن به‌احتمال سیستم اخطاردهی (Notification) متمرکز و غیرتداخلی سیستم‌عامل است که جلب‌توجه می‌کند. به این صورت که تمام پیغام‌ها در نواری در بالای صفحه جمع می‌شوند.
با کلیک روی هر آیکون یک پاپ‌آپ کوچک ظاهر می‌شود که خلاصه‌ای از محتوای پیغام را (خلاصه متن ایمیل رسیده، متن پیغام فوری، پیامک و…) به‌نمایش می‌گذارد. به این ترتیب، بدون نیاز به ترک برنامه حاضر می‌توان از آنچه اتفاق افتاده آگاه شد (شکل ۲و ۳).


شکل ۲- مدیریت اعلان‌ها در WebOS
 


شکل ۳- نمونه یک اعلان ایمیل
 

یکی از مواردی که اچ‌پی توجه ویژه‌ای به آن دارد، نحوه تعامل تبلت با اسمارت‌فون شرکت (Palm Pre 3) است. به‌شکلی که سعی شده این دو دستگاه تا حد زیادی با یکدیگر یکپارچه شوند. به‌عنوان مثال، اگر پیامکی در اسمارت‌فون شما ظاهر شود، می‌توانید به‌راحتی آن را در تاچ‌پد خود مشاهده کنید.
مهم‌تر از همه این ویژگی‌ها، امکانی با نام Touch-to-Share است. این ویژگی به کاربر امکان می‌دهد تا گوشی خود را روی تبلت خود قرار دهد و در عرض چندثانیه و نمایش یک جلوه بصری موج‌مانند در تبلت، محتوای وب موجود در گوشی روی تبلت نمایان می‌شود و این کار تنها با گذاشتن گوشی روی تبلت امکان‌پذیر است.
برنامه سازماندهی ایمیل webOS یک برگ برنده دیگر برای آن محسوب می‌شود. همان حس روان و راحت هنگام کار با سیستم‌عامل در برنامه سازماندهی ایمیل نیز جاری است.
محیط این برنامه به‌شکل پیش‌فرض به سه ستون تقسیم شده‌است: ستون سمت چپ اشتراک‌های کاربری، ستون میانی پیغام‌های رسیده و پوشه‌ها و ستون سمت راست محتوای پیغام انتخاب‌شده را به نمایش می‌گذارد
با یک لمس می‌توان دوست ستون سمت چپ را حذف و کل فضا را به محتوا اختصاص داد. همچنین می‌توان با کشیدن انگشتان عرض ستون‌ها را تنظیم کرد. مرورگر سیستم‌عامل نیز کارکردی روان و سریع دارد.
این مرورگر بر پایه webkit توسعه داده شده‌است و از محتوای فلش نیز به‌طور کامل پشتیبانی می‌کند. اچ‌پی تمام سعی خود را کرده که تجربه وبگردی کاملی را برای کاربران خود فراهم کند و باید گفت که تا حد زیادی موفق هم بوده‌است.

ویژگی منحصربه‌فرد دیگر webOS صفحه‌کلید آن است که قابلیت تغییراندازه را برای کاربر فراهم می‌کند. به این شکل که با یک لمس می‌توان چهار اندازه مختلف را انتخاب کرد. اندازه‌های کوچک‌تر، اگرچه ممکن است برای دستان بزرگ کمی مشکل باشد، اما کاراکترهای اضافه بیشتری را در خود جای می‌دهد.
اما برای تایپ‌عادی صفحه‌کلید بزرگ‌تر بسیار راحت‌تر است.گالری تصاویر webOS نیز یک ارزش افزوده دارد و آن جای دادن عکس‌های موجود در اشتراک فیس‌بوک کاربر است (البته موارد دیگری نیز قرار است، اضافه شود).
به این ترتیب، علاوه بر عکس‌های موجود در دستگاه شاهد عکس‌های خود در اشتراک‌های مختلف آنلاین نیز خواهید بود. یک مورد دیگر که آن هم ارزش افزوده‌ای دارد، نوار جست‌وجوی سریع سیستم‌عامل است که با تایپ در آن علاوه بر محتوای مرسوم، می‌توان در پیغام‌های متنی، پیامک‌ها، ایمیل‌ها و اخطارهای نوار وضعیت به جست‌وجو پرداخت.
بزرگ‌ترین ضعف webOS 3 نرم‌افزارهای اختصاصی آن است که در حال حاضر انگشت‌شمار است و به نظر می‌رسد تا آینده‌ای نزدیک شاهد عرضه تعداد زیادی نرم‌افزار نخواهیم بود. در عوض، اچ‌پی عمده تمرکز خود را صرف سیستم‌عامل، رابط کاربری آن و امکانات و ویژگی‌ها و برنامه‌های موجود روی آن‌کرده‌است.
در مجموع، می‌توان تجربه کار با webOS 3.0 را تجربه‌ای لذت‌بخش به شمار آورد. این در حالی است که ضعف برنامه‌های اکوسیستم آن به‌شدت خودنمایی می‌کند، اما اگر هدف شما از خرید تبلت، دسترسی به یک دستگاه کارآمد در امور روزانه، یک رابط کاربری ساده و در عین حال سریع و کارا، تجربه وبگردی کامل و تا حدی بازی و تماشای فیلم و پخش موزیک و دیگر کارهای روزانه است، webOS 3.0 می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد؛ فقط در صورتی که به انبوه برنامه‌ها و بازی‌های اضافی نیازی نداشته باشید. منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb