جستجو ی حرفه‌اي در گوگل


 





 
گوگل پس از اين كه موتور جستجوي وب را ساخت، يكي از بهترين نرم‌افزارهاي ايميل و نقشه‌يابي را نيز طراحي كرد. ولي همان طور كه انتظار داشته‌ايم، اين سرويس‌ها در بردارنده قابليت‌هاي جالبي است كه چندان به‌ چشم نمي‌آيند. در اين مقاله سعي شده است روش‌هايي را براي جستجو، استفاده از جي ميل و نقشه‌يابي كه توسط كاربران استفاده مي‌شود، به شما نشان دهيم.

جستجوكنندگان
 

ممكن است بدانيد چطور مي‌شود از گوگل براي كسب اطلاعات مربوط به يك پرواز، يافتن يك تعريف يا حل يك مساله ساده رياضي استفاده كنيد؛ ولي در اينجا فهرستي از چند روشي كه حرفه‌اي‌ها براي جستجو در گوگل از آنها استفاده مي‌كنند، آورده شده است.
جستجو براي يك نمودار مقايسه‌اي درباره يك موضوع خاص: وارد حساب گوگل خود شويد و سعي كنيد در Google Squared به‌دنبال مجموعه‌اي از اطلاعات بگرديد. براي مثال در Google Squared عبارت «رولر كوستر» (Roller Coaster) را جستجو كنيد تا نموداري از بيست رولر كوستر بلند جهان را ببينيد.
پيدا كردن آنچه را كه قبلا در گوگل يافته‌ايد: در تاريخچه جستجوي گوگل خود بگرديد. وارد حساب گوگل خود شويد و تاريخچه وب (Web history) را فعال كنيد. جستجوهاي خود را انجام دهيد سپس براي ديدن پيشينه جستجوهاي خود و بررسي دوباره آنها نگاهي به www.google.com‌/‌history بيندازيد. اگر مي‌خواهيد تاريخچه جستجو به دستگاه موبايل شما نيز وصل شود، وقتي درحال حركت هستيد، كلمه‌هاي جستجو را به‌جاي تايپ كردن، بگوييد. جستجوي صوتي گوگل، نرم‌افزاري طراحي شده براي گوشي‌هاي آي‌فون، بلك‌بري و نوكيا S60 V3 است كه مي‌توانيد براحتي آن را دانلود و نصب كنيد.
در يك بازه زماني خاص به‌دنبال اطلاعات مي‌گرديد: گزينه خط زماني (Timeline واقع در نوار ابزار سمت چپ) به‌شما اجازه مي‌دهد روي هر محدوده‌اي از زمان متمركز شويد و اطلاعات جمع‌آوري شده از منابع مناسب را ببينيد. نتايج خود را در تصاوير گوگل فيلتر كنيد. كلمه‌‌اي را جستجو كنيد كه تعداد زيادي تصوير براي شما بازگرداند (مثلا صخره يا دشت). در قسمت پايين سمت چپ نوار كناري در تصاوير گوگل، گزينه‌اي اختصاصي براي ديدن انواع خاص تصوير مثل هنري و عكس خواهيد ديد.
به‌دنبال نوع خاصي از فايل هستيد: گوگل تنها براي محتواي HTML نيست؛ هرچيزي را كه به‌دنبال آن هستيد، بنويسيد سپس نوع فايل را به‌صورت filetype:tag در آخر آن اضافه كنيد. براي مثال عبارت «filetype:doc» تنها فايل‌هاي سند (.doc) را به‌عنوان نتيجه براي شما برمي‌گرداند. اين قابليت جستجو از PDF، فرمت‌هاي مايكروسافت آفيس، SWF و انواع بسيار بيشتري پشتيباني مي‌كند. نتايج پيشنهادي مختلف گوگل را كنار يكديگر مقايسه كنيد. به Web Seer سري بزنيد تا يك مقايسه تصويري از دو جستجو را ببينيد. شايد Web Seer يك محصول گوگل به‌نظر نيايد، ولي توسط دو جستجوگر حرفه‌اي ساخته شده است و نتايج جالبي درباره نتايج گوگل ارائه مي‌كند. در URL جستجو كنيد. اگر رشته خاصي از حروف يا كلماتي از URL صفحه‌اي را مي‌دانيد كه به‌دنبالش هستيد، مي‌توانيد از «inurl» براي يافتن آن استفاده كنيد. مثلا اغلب وب‌سايت‌هايي كه وب‌كم عمومي ارائه مي‌كنند، عبارت view‌/‌view.shtml را در URL خود دارند؛ بنابراين جستجوي عبارت inurl:view‌/‌view.shtml مي‌تواند URL وب‌كم‌هاي مختلفي را از سراسر جهان برگرداند.
مي‌خواهيد انواع خاصي از سايت‌ها را جستجو كنيد: شما مي‌توانيد انواع گوناگوني از سايت‌ها را با وارد كردن يك علامت كوچك‌تر (») قبل از نوع سايتي كه مي‌خواهيد، جستجو كنيد. براي مثال عبارت penguins site:».edu كلمه پنگوئن را در تمام سايت‌هاي .edu جستجو مي‌كند.

يك نينجاي جي ميل شويد
 

جي ميل، برنامه‌اي گسترده با فوت و فن‌هاي زياد است. درواقع گوگل كاربران جي ميل را در 4 دسته قرار داد؛ كمربند سفيد، كمربند سبز، كمربند مشكي و استاد. مشخصات هر رده را مي‌توان در سايت «Become a Gmail Ninja» گوگل يافت. حتي يك راهنماي قابل چاپ نيز وجود دارد تا نينجاهايي كه فنونشان را فراموش كرده‌اند، از آن استفاده كنند! اين بلاگ جالب 10 روش را براي استفاده از جي ميل در محل كار به شما نشان مي‌دهد.
استفاده از جي‌ميل در حالي كه اتصال به وب نداريد: يك نرم‌افزار براي اين كار وجود دارد. جي ميل آفلاين نرم‌افزاري مربوط به كروم است كه براي شرايطي طراحي شده كه شما نياز داريد ايميل‌هاي خود را بخوانيد، پاسخ دهيد، سازماندهي يا آرشيو كنيد بدون اين كه به اينترنت وصل باشيد.
اين نرم‌افزار HTML5 براساس نرم‌افزار وب جي ميل براي تبلت‌ها طراحي شده كه براي عملكرد بدون درنظر گرفتن دسترسي وب ساخته شده است. بعد از نصب نرم‌افزار جي ميل آفلاين از فروشگاه وب كروم، مي‌توانيد زماني كه اتصال خود را از دست داديد، به‌وسيله كليك روي آيكون جي ميل آفلاين در صفحه «New tab» كروم، استفاده از جي ميل را ادامه دهيد.

مهارت‌هايي براي نقشه‌ياب‌ها
 

بررسي وضعيت هوا: چه بخواهيد سفري به سواحل دريا داشته باشيد يا به يك پيك‌نيك ساده در يك پارك محلي برويد، به يك برنامه‌ريزي نياز داريد كه براي اين منظور دانستن وضعيت هوا ضروري خواهد بود. شما مي‌توانيد دماي هوا و وضعيت‌هاي چند روز آينده را با انتخاب «لايه هوا» از ويجت گوشه بالا و سمت راست نقشه ببينيد. مي‌توانيد براي ديدن شرايط در شهرهاي خاص، نقشه را بزرگنمايي يا براي ديدن پوشش ابر در يك منطقه، آن را كوچك‌نمايي كنيد. زمين گوگل (Google Earth) پيمايش سه‌بعدي در جهان را براي شما به ارمغان آورده است. شما مي‌توانيد از خارج جو تا خيابان‌هاي شهرها را ببينيد.
دانستن قيمت هتل‌ها: ديگر نيازي به كپي كردن نشاني از يك سايت ديگر در نقشه براي ديدن منطقه آن نيست. Google Maps به شما اين امكان را مي‌دهد تا جستجو كنيد و اطلاعاتي را به دست آوريد. جذابيت‌هاي نزديك هتل‌تان را مي‌توانيد به‌وسيله ديدن تصاوير سطح زمين 360 درجه كه در 30 كشور جهان دردسترس است، پيدا كنيد. مثلا مي‌توانيد براحتي محيط اطراف هتل پلازا در نيويورك را بگرديد. زماني كه در محل ناآشنايي قرار داريد و مي‌خواهيد مكاني براي غذا خوردن پيدا كنيد، كافي است نوع غذا و اسم شهر يا كد پستي را وارد كنيد تا گوگل نتايج را در يك نقشه سودمند در اختيارتان قرار دهد و مسيرهاي رسيدن به آن را براي شما مشخص كند.
برنامه‌ريزي مسافرت با نقشه‌هاي نشانه‌گذاري شده: يكي از قابليت‌هاي نقشه‌هاي گوگل اين است كه به‌شما اجازه مي‌دهد يك نقشه را با اضافه كردن آيكون‌هاي مد نظرتان شخصي كنيد. قبل از سفر مي‌توانيد از اين ابزار براي نشانه‌گذاري تمام هتل‌هايي كه مي‌خواهيد در آنها اقامت داشته باشيد و تمام مكان‌هايي كه قصد ديدن آنها را داريد، استفاده كنيد سپس تصميم بگيريد كدام‌يك در منطقه مناسب‌تري قرار دارد. همچنين مي‌توانيد نقشه‌هاي خود را با دوستان و اعضاي خانواده به ‌اشتراك بگذاريد و زماني كه سفر تمام شد، مي‌توانيد نقشه را به‌عنوان يك سابقه مجازي براي خود نگه‌ داريد. حتي مي‌توانيد متن، تصوير و ويدئو را در نقشه‌تان قرار دهيد تا خاطرات‌تان زنده بماند.
منبع:jamejamonline.ir
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb