مسایل جنسی بایدها و نبایدها (3)
مسایل جنسی بایدها و نبایدها (3)
منبع : اختصاصي راسخون
عوامل بلوغ زودرس
1.عومل ارثی: که عبارتند از وضعیت فیزکی و جسمی شخص مثل استخوان بندی درشت، داشتن استعداد برای بلوغ زودرس
2.ساختمان بدنی: افرادی که کوتاه قد هستند زودتر از بلند قدها به بلوغ میرسند.
3.عوامل آب و هوایی: فرد ساکن در مناطق معتدل و سرد، دیرتر از فرد ساکن در مناطق گرمسیر به بلوغ میرسد.
4.سلامتی و تغذیه: تغذیههایی که در آن ویتامینها و پروتئینها زیادتر است بلوغ را زودتر حاصل میکند.
5.ترشح زودرس «گونادوتروپینهای هیپوتالاموس و هیپوفیزی»: که این ترشح ها نیز باعث بلوغ زودرس میشوند.(65)
که البته اگر درست مدیریت شود نمیتواند خطر آفرین باشد و این مدیریت و پیشگیری بر عهده والدین و مربیان است.
انحرافات جنسی در کودکان
الف- عدم تنها گذاشتن فرزند
ب- نخواباندن چند فرزند یا چند بچّه در یک بستر
ج- آموزش اجازه گرفتن قبل از ورود به اتاق بزرگترها خصوصاً پدر و مادر
د- دوری از بازی با آلت تناسلی کودک حتی دست زدن یا مالش دادن کودک
ه- دوری از آمیزش جنسی در اتاقی که کودک در آن خوابیده است.(67)
رفتار مربیان، پدران و مادران
1- آشنا نمودن نوجوان با ارزش واقعی این صفت در وجود زن، که خداوند آنرا در وجود او برای آینده، یعنی زندگی مشترک با همسر و ضامنی برای بقاء خانواده و جلب محبّت شوهر قرار داده
2- تقویت حیا و ارزشهای دینی و اخلاقی؛ که دختر در سن بلوغ باید بداند درمقابل چه کسانی، پوشش کافی و مورد تأیید اسلام را داشته باشد که این البته به رفتار مادران با نامحرم و پوشش آنها بویژه در بیرون از خانه بر میگردد چرا که مادران الگوی دختران خود هستند و اگر مادری خود مزیّن به ارزشهای اخلاقی و حیا نباشد، توقع آن از فرزند سخت است.
3- رفتار مناسب پدر و مادر، با فرزند و ارزش دهی به او برای عدم بروز روحیه سرشکستگی و حقارت و جبران آن بیرون از محیط گرم خانواده.
4- کنترل و برخورد صحیح برای اصلاح رفتارهای نامطلوب.(68)
مرحله تکاملی بلوغ(جوانی و بزرگسالی)
مراحل تکاملی بلوغ، از خصوصیتهای فوق العادهای برخوردار است، یکی از آنها عشق ورزی به مادیّات و معنویّات است... «عشق چیزی است مافوق محبّت، در عربی این کلمه از ماده عَشَقَ و به معنی گیاهی که در فارسی به آن پیچک می-گویند که به هرچه برسد عاشقانهوار به دور آن میپیچد و آنرا در اختیار خود میگیرد و آن را در میان خود محصور می-نماید، یک چنین حالتی نیز در انسان بویژه در دوران بلوغ، شخص را از حالت طبیعی خارج میکند و توجّهش را به همان نقطه معطوف میدارد، این عشق به نظر فیلسوفان بر دو نوع است؛..یکی عشق جنسی (مادی و جسمانی) که به آن عشق مجازی میگویند، و امّا دیگری عشق روحانی و معنوی است که به آن حقیقی میگویند. عشق مجازی(جسمانی) چون منشأ آن غریزه جنسی است، با رسیدن به معشوق و ارضای غریزه، پایان میپذیرد. امّا انسان گاهی به مرحلهای از عشق میرسد که مافوق این مراحل عادی است و عده ای معتقدند که آن مرحله مادّی فقط محرّک آن است و لذا عدّهای آن مرحله را طی میکنند و عدهای در همان عشق مادّی میمانند و چه بسا به تباهی کشیده میشوند، امّا اگر در سن نوجوانی که این عشق جنبه شهوانی و مادی دارد، والدین و مربیان آن را به سمت و سوی عشق واقعی و روحانی که عشق الهی است هدایت کنند و او را به پرستش حضرت حق راهنمایی کنند، بزرگترین خدمت را درحق او کرده اند».(69) امام زین العابدین (علیه السلام) فرمودند: ازجمله حق فرزندت این است که او را به خداوند بزرگ راهنمایی کنی و در بندگی پروردگار، یاریش نمایی!(70)و در تخلیه جنبه شهوانی و جنسی آن، والدین او را به ورزش و کارهای سالم جسمانی تشویق و در نهایت با آماده شدن شرایط، اسباب ازدواج او را فراهم نمایند. فرد در اوایل نوجوانی، به جنس مخالف متمایل میشود و این میل در رفتار و فعالیتهای او اثر میگذارد، میل به جنس مخالف، ابتدا به صورت پنهانی و سپس به صورت یک عشق افلاطونی آشکار میشود، پس از آن به صورتِ واقعی خود تبدیل میشود، که همان جلب توجّه دیگری و کام جویی جنسی از اوست.(71)
مقدمه
از آنجایی که نحوه ارضای غریزه جنسی مختلف است، و در دین اسلام نحوه ارضای آن بسیار مهم شمرده شده است و چنانچه از راه صحیح ارضا شود مورد تأیید و اگر از راههای غیر صحیح و نامشروع دنبال شود مورد تنبیه و بازخواست قرار میگیرد، دانستن نحوه صحیح و دوری از راههای غیر صحیح بسیار مهم است.
تعریف ارضاء غریزه
انواع ارضای جنسی
روشهای طبیعی
روش صحیح اسلامی
آثار و ارزشهای آن
دراینجا، به چند عامل مهم اشاره میشود:
1- بیکاری و ترس از فقر و عدم توانایی اداره یک خانواده
2- عافیت طلبی و تن ندادن به ازدواج
3- تجمل گرایی و توجّه زیاد به امور مادّی که امروزه هم از طرف خانواده دختر(مثل خانه مستقل، کار ثابت پشت میزی، داشتن ماشین مدل بالاو.... همراه با شرط مهریههای سرسام آور) و هم از سوی اطرافیان پسر که (مثل ثروتمندبودن پدرعروس، داشتن جهیزیههای عجیب و غریب، تحصیلات عالیه و......) موجب محروم شدن
از همسر و در خانه ماندن بسیاری از دختران و مجرّد زندگی کردن بسیاری از پسران شده است
4- درانتظارمعشوق یا معشوقه ماندن و جواب ردّ دادن به گزینههای خوب و به اصطلاح به پای دلدار نشستن و در نهایت تن دادن به بدترین گزینه (خصوصاً در بین دختران که احساسات لطیفتر و عاشقانهتری دارند)
5- تفکر ایدهآلی و دنبال همسر مورد علاقه بودن، با شرایط استثنایی (که در این موارد، بد نیست شخص در درون خود یک کنکاش نماید که مگرخود من چه محاسن ویژهای دارم که از طرف مقابل، چنین توقع را داشته باشم)
6- وحشت از ازدواج و احساس عدم موفقیّت دراین امرمهم و نرسیدن به آرزوهای خود
7- دخالت بیجای اطرافیان در انتخاب همسر، خواستگاری، مسایل بعد از آن
8- کمک نکردن پدر و مادر و یا کمک نخواستن از آنها از سوی جوانان، چه دختر و چه پسر
9- آزادی در روابط جنسی و عدم احساس نیاز به ازدواج که یکی از بحرانهای غرب و تزلزل بنای خانواده، در کشورهای غربی است و امروزه این بحران به سمت کشورهای اسلامی نیز کشیده شده
10- تشویق نشدن جوانان به امرازدواج و سهل انگاری جامعه دراین مورد
11- عرفان زدگی منفی در بین عدهای معدود و ازدواج را سدّ راه پیشرفت دانستن و....(76)و امّا به تأخیر افتادن ازدواج، تأثیرات منفی ازخود بجای گذاشته، که آن تأثیرات عبارتند از:
1. بی نشاطی درزندگی، عدم تلاش برای زندگی بهتر و وابسطه ماندن به پدر و مادر
2. لااُبالی گری در میان کسانی که زمینه آنرا داشتهاند و به خاطر عدم ازدواج، به بحران تبدیل شده
3. روی آوردن به ارضای شهوت به هرطریق ممکن و متأسفانه خودارضایی درعده زیادی از دختران و پسران
4. مشکلات روانی شدید و بروز دیوانگی، اعتیاد به انواع مواد دُخانی و مخدّر برای تسکین کاذب آلام روحی و روانی
5. اختلال در رفتارهای اجتمایی و انزوا طلبی که در این رابطه، برای جلوگیری از بحرانهای اجتماعی و اخلاقی، وظیفه آحاد افراد جامعه از صاحبان قدرت و ثروت تا ارباب جراید و رسانه، والدین و مربیان بسیار سنگین است.
6. و بروز نوعی وسواس در انتخاب همسر آینده و نرسیدن به ایدهآل
7.دور شدن از عشق برای ازدواج و فقط عقلی نگری به مسأله ازدواج و لذا در بعضی موارد رها نمودن اصل ازدواج
8.از دست رفتن فرصت جوانی و عشق زیبای آن
9.احتمال دارا شدن فرزندان معیوب با بالا رفتن سن ازدواج و دیر حامله شدن زن (بالاتر از سن 35سالگی)
10 اختلاف سنی بالا بین پدر و مادر با فرزند، به سبب ازدواج دیر هنگام
ب. روش غیرصحیح(زنا)
در شریعت اسلام این عمل از زشتترین اعمال دانسته شده است و آثار و عوارض بسیاری برای آن شمرده شده، که به تعدادی از این آیات همراه با تفاسیر مختصری از آنهاپرداخته میشود:وَ لا تَقْرَبُوا الزِّنى إِنَّهُ كانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبيلاً(78) و به زنا نزدیک نشوید که آن فحشاء و بدترین راههاست.در تفسیر این آیه از امام باقر(علیه السلام) روایت شده است: فِی قَوله تعالی؛« وَ لا تَقْرَبُوا الزِّنى إِنَّهُ كانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبيلاً » مَعصِیةً و مَقتاً فَاِنَّ اللهَ یَمقُتُه و یُبغِضُهُ، قال« وَساءَ سَبِیلاً» هُوَ اَشَّدُّ النّاس عَذاباً و الزِّنا مِن اَکبَرِ اَلَکَبائِر(79)درباره این آیه فرمود: یعنی معصیت و نفرت انگیز است، زیرا خداوند زنا را دشمن میدارد و از آن نفرت دارد و «بد راهی است» عذاب زنا کار از همهی گناهکاران سختتر است و زنا از بزرگترین گناهان کبیره است. آیه بعد میفرماید: وَ لا يَزْنُونَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ يَلْقَ أَثاماً(80) و هرگز عمل زنا را انجام ندهید و هرکه این عمل را انجام دهد کیفرش را خواهد دید. این آیات به روشنی نهی از زنا مینماید که عبارت است از جمع شدن مرد و زنی که بین آنها عقد و نکاحی واقع نشده است و بر همدیگر حلال نیستند که عقوبتهای متفاوتی برای آنها بیان شده است عقوبتهای دنیایی و آخرتی و درباره مردانی که به گناه زنا خود را آلوده می کنند از امام ششم(علیه السلام) روایت شده که فرمود: «اِنَّ أشَدَّ النّاس عَذاباً یَومَ القِیامَة رَجُلٌ أَقَرَّ نُطفَتَهُ فِی رَحِمٍ تَحُرُم عَلَیه»(81) سخت ترین عذاب را در روز قیامت آن مردی دارد که نطفه خود را در رحمی که بر وی حرام است جای دهد.
عوامل زنا
سؤال: نگاه مرد به زن مسلمان با چه شرايطى جايز است؟
جواب: اگر خانم مسلمان كاملاً حجاب خود را رعايت كرده باشد نگاه كردن به وجه و كفين او براى مرد با شرايط ذيل اشكال ندارد:
1. وجه و كفين زينت نشده باشد
2. نگاه به قصد لذت و ريبه نباشد.(85)
در نتيجه مردان نمىتوانند به صورت و دست زنانى كه به طور كامل حجاب خود را رعايت نكرده اند، نگاه كنند؛ مانند آن كه زنى مقدارى از مويش پيدا باشد و يا اين كه لباس آستين كوتاه پوشيده باشد و يا بازو يا مچ دست او پوشيده نباشد.
مسأله: نگاه كردن به نامحرم به قصد لذّت و شهوترانى حرام است؛ اگر چه وجه و كفين و يا به حجم بدن او باشد.(86)
سؤال: بعضى مردان مؤمن در دبيرستانها و يا غير آن به زنان مسلمان درس مىدهند، طبيعتاً مرد مجبور است مطالب درس را بر روى تخته سياه بنويسد و خانمها نيز همان گونه كه معمول است به دست و صورت استاد خود نگاه مىكنند، البته بدون قصد لذت و ريبه. آيا اين نگاه كردن جايز است؟
جواب: نگاه كردن خانمها به وجه و كفين و مواضعى كه مردان به طور متعارف نمىپوشانند، بدون لذت و ريبه اشكالى ندارد.(87)
سؤال: آيا زن مىتواند به بدن مردى كه كاملاً پوشيده نيست، مثل آن كه با لباس آستين كوتاه و يا ورزشى است، نگاه كند؟(88)
جواب: نگاه كردن زنها به بدن مرد نامحرم به استثناى وجه و كفين و مقدارى كه بطور متعارف مردان
نمىپوشانند، حرام است.لذا خانمها نمىتوانند براى تماشاى مسابقات ورزشى كه آقايان در آنها پوشش كافى ندارند، مانند شنا، كشتى، وزنه بردارى، فوتبال و... به اماكن ورزشى بروند.
سؤال: گاهى دختر و پسر قبل از ازدواج، مدتى را براى آشنايى، به صورت نامزدى مى گذارنند؛آيا اين نامزدى اشكال دارد؟
جواب: اگر مراد از نامزدى اين باشد كه زن و مردى قصد داشته باشند با يكديگر ازدواج بكنند ولى هيچ گونه صيغهى مَحرميّتى بين آنان منعقد نشده باشد، زن و مرد به يكديگر نامحرم هستند و هيچ گونه فرقى با ديگر نامحرمها ندارند.(89)
در نتيجه نگاه كردن به قصد لذت به يكديگر، دست دادن و يا هرگونه تماس بدنى، خلوت كردن در محيط دربسته (با همان شرايطى كه در صفحات قبل گفته شد)، عدم رعايت حجاب و پوششِ كافى در مقابل يكديگر، مراوده كردن و اختلاط به گونهاى كه معمولا زن و شوهرها با يكديگر دارند و خلاصه هرگونه روابطى كه بين دو نامحرم حرام باشد از مواردى است كه هر يك از دختر يا پسر بايد از آن پرهيز كنند.
فلسفه حجاب
(فلسفه حجاب چيز مكتوم و پنهاني نيست، زيرا:
1 - برهنگي زنان كه طبعاً پيامدهایي همچون آرايش و عشوهگري و امثال آن همراه دارد،مردان مخصوصا جوانان را در يك حال تحريك دائم قرار ميدهد؛ تحريكي كه سبب كوبيدن اعصاب آنها و ايجاد هيجانهاي بيمار گونه عصبي و گاه سر چشمه امراض رواني ميگردد، مگر اعصاب انسان چقدر ميتواند بار هيجان را بر خود حمل كند؟ مگر همه پزشكان رواني نميگويند هيجان مستمر عامل بيماري است؟ مخصوصاً توجه به اين نكته كه غريزه جنسي نيرومندترين و ريشهدارترين غريزه آدمي است و در طول تاريخ سرچشمه حوادث مرگبار و جنايات هولناكي شده، تا آنجا كه گفتهاند هيچ حادثه مهمي را پيدا نميكنيد مگر اينكه پاي زني در آن ميان است! آيا دامن زدن مستمر از طريق برهنگي به اين غريزه و شعلهور ساختن آن بازي با آتش نيست؟ آيا اين كار عاقلانهاي است؟ اسلام ميخواهد مردان و زنان مسلمان روحي آرام و اعصابي سالم و چشم و گوشي پاك داشته باشند، و اين يكي از فلسفههاي حجاب است.
2 - آمارهاي قطعي و مستند نشان ميدهد كه با افزايش برهنگي در جهان طلاق و از هم گسيختگي زندگي زناشوئي در دنيا به طور مداوم بالا رفته است، در محيطي كه حجاب است (و شرائط ديگر اسلامي رعايت ميشود) زن و شوهر تعلق به يكديگر دارند، و احساساتشان و عشق و عواطفشان مخصوص يكديگر است. امّا درکشورهای بیبندوبار و آنجایی که اصول اخلاقی حاکم نیست چه در غرب و چه در کشورهای شرق دنباله رو مسأله زناشویی جور دیگری است:در بازار آزاد برهنگي كه عملاً زنان به صورت كالاي مشتركي (لااقل در مرحله غير آميزش جنسي) در آمدهاند ديگر قداست پيمان زناشویي مفهومي نميتواند داشته باشد و خانوادهها همچون تار عنكبوت به سرعت متلاشي ميشوند و كودكان بيسرپرست ميمانند، و« همچنین با شروع تحولات اجتماعی در غرب و مطرح نمودن آزادی خصوصاً در میان زنان و دم زدن از استقلال زنان موجب گردید که زنان به کارهای اجتماعی مختلف مشغول شوند و رشته ارتباطات و الگوهای (اخلاقی) سُنّتی، خانوادگی، قومی و محلّی به صورتهای مختلف از هم گسیخته شوند و مطرح شدن آزادیهای پوچ، رفته رفته موجب فروپاشی خانواده و رواج ازدواج های غیر رسمی، آخر هفتگی و ایجاد مفاسد و مشکلات و ناراحتیهای گوناگون خانوادگی برای زنان گردد، از اواسط دهه1970 به بعد با این طرز تفکرات، طلاق و جداییها افزایش شدید پیدا نمود که بیشتر آن در ازدواج های غیر رسمی بوده است.(91)
3 - گسترش دامنه فحشاء، و افزايش فرزندان نامشروع، از دردناكترين پيامدهاي بيحجابي است و دلایل آن مخصوصاً در جوامع غربي به طور کامل نمايان است، بحران عدم حجاب و بیبندوباری تأثیر بسیار سهمگین و نابود کنندهای بر زنان غربی گذاشته است و از همینجا اهمیت حجاب و حجب و حیا در زنان و دختران شناخته میشود، به نمونههایی از این بحرانها توجّه نمایید:مرکز رسمی آمار در نشریهVB شماره2 چاپ سال1990، منتشر کرد که تعداد سقط جنین در دههی1950 حدود 6 هزار فقره به صورت قانونی و حدوداً بین 10 تا 20 هزار فقره به صورت غیرقانونی وجود داشته است. در دههی 1960حدود 31 تا 35 هزار فقره سقط جنین قانونی گزارش شده و در سال 1989 نیز سقط جنین قانونی 38 هزار مورد گزارش شده، که طبق آمار 2 الی3 برابر نیز غیر قانونی صورت گرفته، که گزارش داده نشده است.(92)نه اینکه عامل اصلي فحشاء و فرزندان نامشروع منحصراً بيحجابي است، ولی يكي از عوامل مؤثر آن مسأله برهنگي و بيحجابي محسوب ميشود. و با توجه به اينكه فحشاء و از آن بدتر فرزندان نامشروع سر چشمه انواع جنايتها در جوامع انساني بوده و هستند، ابعاد خطرناك اين مسأله روشنتر ميشود. هنگامي كه در انگلستان، در هر سال - طبق آمار - پانصد هزار نوزاد نامشروع به دنيا ميآيد، و هنگامي كه جمعي از دانشمندان انگليس در اين رابطه به مقامات آن كشور اعلام خطر كردهاند نه به خاطر مسایل اخلاقي و مذهبي بلكه به خاطر خطراتي كه فرزندان نامشروع براي امنيت جامعه به وجود آوردهاند، به گونهاي كه در بسياري از پروندههاي جنایي پاي آنها در ميان است، اهميت اين مسأله كاملا هویدا شده كه گسترش فحشاء حتي براي آنها كه هيچ اهميّتي براي مذهب و برنامههاي اخلاقي قایل نيستند فاجعه آفرين است، بنابر اين هر چيز كه دامنه فساد جنسي را در جوامع انساني گستردهتر سازد تهديدي براي امنيت جامعهها محسوب ميشود، مطالعات دانشمندان تربيتي نيز نشان داده، مدارسي كه در آن دختر و پسر با هم درس ميخوانند، و مراكزي كه مرد و زن در آن كار ميكنند و بي بند و باري در آميزش آنها حكمفرما است، كم كاري، عقب افتادگي، و عدم مسئوليت به خوبي مشاهده شده است(93).
4 - مسأله ابتذال زن و سقوط شخصيت او در اين ميان نيز حائز اهميت فراوان است، هنگامي كه جامعه زن را با اندام برهنه بخواهد، طبيعي است روز به روز تقاضاي آرايش بيشتر و خودنمایي افزونتر از او خواهد شد، و هنگامي كه زن را از طريق جاذبه جنسي وسيله تبليغ كالاها و دكور اتاقهاي انتظار، و عاملي براي جلب جهانگردان و سيّاحان و مانند اينها قرار بدهند، در چنين جامعهاي شخصيت زن تا سر حد يك عروسك، يا يك كالاي بي ارزش سقوط ميكند، و ارزشهاي والاي انساني او به كلي به دست فراموشي سپرده ميشود، و تنها افتخار او جواني و زيبایي و خودنمایي ميشود، و به اين ترتيب مبدّل به وسيلهاي خواهد شد براي اشباع هوسهاي سركش يك مشت آلوده فريبكار.(94)
پي نوشت ها :
65. فرهنگ جوان ص 441
66.خانواده و مسائل جوان و نوجوان ص 243
67.خ.فرهنگ جوان ص 441
68.خ .فرهنگ جوان ص167
69.خ . والدین وتربیت نسل جوان ص36
70.رساله حقوق امام سجاد / حق فرزند
71.خ .فرهنگ جوان ص545
72.امام خمینی؛ رساله عملیه؛مسأله346
73.خانواده در اسلام ص108
74.بحار الانوارج100ص219
75.جوانان و انتخاب همسر ص56
76.خ. فرهنگ جوان ص167
77.تفسير نمونه ذيل تفسر/ 2 نور
78.اسراء / 32
79.میزان الحکمه ص 2210
80.فرقان / 68
81.میزان الحکمه ص 2210
82.نور / 30
83.تفسیر نمونه ج 14 ص436
84.نور / 31
85.امام خمینی(رحمة الله علیه) ، تحرير، نكاح، مسئلهى 18
86.امام،: عروه، نكاح، مسئلهى 31.
87.امام: تحرير، نكاح با استفاده از مسئلهى 19
88.امام: تحرير، نكاح مسئلهى 19
89.آيات عظام: امام، اراكى، بهجت، تبريزى، سيستانى، فاضل، گلپايگانى و مكارم:استفتاءات
90.در غرب چه می گذرد ص 14
91. در غرب چه می گذرد ص 15
92.در غرب چه می گذرد ص 15 و ص 6 1
93.تفسیر نمونه ج14 ص445
94.خ.تفسیر نمونه ج14ص446به بعد
/ع
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}