چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟
چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟
چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟
ماهيهايي كه از درياي جنوب صيد و به نقاط مختلف كشور حمل ميشوند بايد منجمد شده باشند، مگر آن كه حمل و نقل آنها توسط هواپيما و بر چسب تاريخ روز روي بستهبندي آنها نوشته شده باشد. از سوي ديگر، بايد دانست ماهيهاي منجمدي كه مراحل صيد تا انجماد آنها به شكل استاندارد و صحيح انجام شود، به هيچ عنوان طعم و مزه نامطلوبي ندارند و گوشت آنها مانند ماهيهاي تازه، لذيذ است.
بنابراين اگر قصد خريد ماهي جنوب را داريد حتما آنها را به صورت منجمد و در بستهبنديهاي بهداشتي كه داراي تاريخ مصرف و ديگر مشخصات هستند خريداري كنيد. متاسفانه اين روزها، برخي عرضهكنندگان متخلف براي جلب توجه مشتريان و تازه جلوه دادن محصول، با انجمادزدايي آبزيان منجمد در آب يا دماي محيط، آنها را به صورت تازه عرضه ميكنند. از همه بدتر آن كه اگر اين آبزيان طي يك يا 2 روز به فروش نرسند يا گوشت آنها مستعد فساد شود بلافاصله اقدام به انجماد مجدد و فروش آن به صورت منجمد ميكنند. حال اين پرسش مطرح ميشود، چگونه ميتوان ماهي منجمد سالم را از كهنه و مانده آن تشخيص داد؟
ماهي منجمد را در 2 حالت ميتوان بررسي كرد؛ يكي در حالت انجماد و ديگر بعد از رفع انجماد. در حالت انجماد اگرچه تشخيص كهنه يا فاسد بودن ماهي به دليل تاثير فرآيند انجماد براحتي امكانپذير نيست، اما چشمان فرو رفته و شيري رنگ و بوي نامطبوع ماهي منجمد كهنه قابل تفكيك است. معمولا مردمك چشم ماهي منجمد با كيفيت مطلوب بايد داراي يك نقطه سفيد رنگ باشد و بر سطح پوست آن سوختگي حاصل از انجماد و زردشدگي ديده نشود. زرد بودن پوست يا احتمالا گوشت ماهي، حاصل از اكسيداسيون و تجزيه و تخريب چربيهاي آن است كه اغلب در شرايط نگهداري نامطلوب در سردخانه ايجاد ميشود.
اما در بررسي بعد از رفع انجماد ماهي كه بسيار مهم است، بهتر ميتوان كهنه يا فاسد بودن ماهي را تشخيص داد. در ماهي كهنه يا فاسد شده پس از رفع انجماد از برانشها خونابه غليظ و بد بو به رنگ قهوهاي خارج ميشود، چشمها كدر و بسيار گود رفته است. پوست و بالهها خشك و كدر بوده و براحتي كنده ميشود و هنگام خالي كردن امعاء و احشاي ماهي بوي نامطبوع به مشام ميرسد. گوشت اين گونه ماهيها نيز حالت سفت و ارتجاعي نداشته به طوري كه با فشار انگشت روي گوشت فرورفتگي دائم در آن ايجاد شده و اين گوشت هنگام پخت يا سرخ شدن از هم وا ميرود.
- دماي فريزر براي نگهداري طولانيمدت ماهي بايد منهاي 18 درجه سانتيگراد باشد. هرگونه تغيير در دماي فريزر سبب خراب شدن مواد غذايي خصوصا ماهيها ميشود.
- از انباشت بستههاي ماهي در يك طبقه فريزر جلوگيري كنيد؛ چرا كه از يك سو جابهجايي هواي سرد در ميان بستهها امكانپذير نخواهد بود و يخزدن بخوبي صورت نميگيرد و از سوي ديگر موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و كاهش كيفيت مواد غذايي ميشود.
- معمولا ماهيهاي منجمد با اندازه بزرگ در يك وعده مصرف نميشوند. بنابراين هنگام خريد از فروشنده بخواهيد كه آنها را در مقابل شما تكه كند تا در هنگام مصرف مجبور به انجمادزدايي تمامي ماهي نشويد.
- وقتي يخ ماهي را باز ميكنيد بايد آن را حداكثر در مدت 24 ساعت به مصرف برسانيد.
- ماهيهاي منجمدي كه توسط عرضهكنندگان متخلف انجمادزدايي و به صورت تازه عرضه ميشوند، بسيار مستعد فساد بوده و معمولا داراي بافتي نرم و شل و حاوي خونابه هستند؛ بنابراين حتما ماهيهاي جنوب را به صورت منجمد و از مراكز معتبر شيلات خريداري كنيد و سعي كنيد ماهي (چه تازه و چه منجمد) را به صورت بستهبندي شده تهيه كنيد. ماهيهاي بستهبندي شده مجوز و تاريخ مصرف دارند و به دليل آن كه تحت نظارت مستمر ماموران بهداشت هستند خيال شما را از بابت ماندگي، فساد يا چند بار انجماد بودن راحت ميكنند.
منبع:http://www.beytoote.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}