هفت راه ساده برای ترک سیگار


 





 
از حمایت‌های اجتماعی بهره‌مند شوید. زمانی که احساس تنهایی و ملامت می‌کنید، نزد دوست یا اعضای خانواده بروید. به جای اینکه از سیگار به عنوان یک دوست تسلی‌بخش کمک بگیرید، از حمایت آن‌ها بهره‌مند شوید.
یکی از شایع‌ترین مواردی که افراد سیگاری را ترغیب به سیگارکشیدن می‌کند، احساس خستگی است، اما می‌توان بر این موضوع و در نتیجه نیاز به سیگار کشیدن غلبه کرد.
احساس خستگی به معنای خسته ‌شدن از یکنواختی، کسالت و تکرار است. تکرار و یکنواختی در واقع از عادت‌های قدیم شما شکل می‌پذیرد. به عنوان مثال، شما ممکن است بعد از اتمام کار روزانه و بازگشت به منزل از برنامه هرروزه و تکراری خود پیروی کنید یعنی اول غذایی بخورید، بعد مدتی تلویزیون تماشا کنید و دست آخر به رختخواب بروید. این یکنواختی نه‌تن‌ها برای شما ملال‌انگیز است بلکه به نحوی از شما دعوت می‌کند که سیگار را در بخشی از این برنامه قرار دهید. اگر در برنامه روزانه خود سیگار را برای غلبه بر خستگی‌ها گنجانده‌اید، و احساس انزوا و تنهایی می‌کنید، وقت آن رسیده است که تغییراتی در برنامه زندگی خود بدهید. تغییر در برنامه‌های یکنواخت زندگی به شما کمک می‌کند که احساس بهتری در مورد خودتان داشته باشید و برای پرکردن اوقات فراغت از خطر افتادن به دام سیگار در امان باشید.
اما این تنها راه کنار گذاشتن سیگار نیست در اینجا ما هفت راه برای کنار گذاشتن سیگار به شما پیشنهاد می‌دهیم.
۱ از خطر افتادن به دام سیگار زمانی که دستان شما به کاری مشغول نیستند، بر حذر باشید. آگاه بودن از این عامل خطر، شما را از روشن‌ کردن خود به خودی سیگار زمانی که دچار احساسات منفی هستید، نجات می‌دهد.
۲ برنامه روزانه خود را تغییر دهید. برای حذف سیگار در برنامه روزمره، به ایجاد تغییراتی در خود برنامه نیاز است. برای مثال، اگر هر روز صبح بعد از برخاستن از رختخواب مسواک می‌زنید و سپس سیگار خود را روشن می‌کنید و یک فنجان چای میل می‌کنید، این برنامه را تغییر دهید. می‌توانید بعد از برخاستن و مسواک‌ زدن، یک لیوان آبمیوه میل کنید. مقداری پیاده‌روی کنید و سپس چای خود را بنوشید.
۳ خود را مشغول کنید. خود را با کارهایی که امکان سیگار کشیدن را مشکل می‌سازد، مشغول کنید. این فعالیت‌ها می‌تواند شامل شستن ظروف، حل کردن جدول یا نوشتن یک نامه یا حتی بازی کردن باشد.
۴ ورزش کنید. این به معنای فقط یک‌بار برنامه‌ریزی و اجرای یک ورزش یا تمرین نیست. برای مثال، می‌توانید به جای استفاده از آسانسور از پلکان استفاده کنید یا در حالی که نشسته‌اید بدن خود را در وضعیت انبساط و کشیدگی قرار دهید.
۵ از وضعیت‌های ناراحت‌کننده یا استرس‌زا دور شوید. اگر احساس انزوا و تنهایی می‌کنید، احتمالا برای رسیدن به آرامش به دنبال سیگار خواهید رفت. برخیزید و از آن محل دور شوید، به کسی تلفن بزنید، به پیاده‌روی بروید، آشپزی کنید یا با فعالیت دیگری خود را مشغول کنید.
۶ دلایل ترک سیگار را برای خودتان بازگو کنید. بسیاری از سیگاری‌ها به صورت ناخودآگاه سیگار می‌کشند و اگر بتوانند علل استعمال دخانیات را برای خودشان فهرست کنند، راحت‌تر می‌توانند جلو وسوسه سیگار کشیدن را بگیرند.
۷ از حمایت‌های اجتماعی بهره‌مند شوید. زمانی که احساس تنهایی و ملامت می‌کنید، نزد دوست یا اعضای خانواده بروید. به جای اینکه از سیگار به عنوان یک دوست تسلی‌بخش کمک بگیرید، از حمایت آن‌ها بهره‌مند شوید.
منبع: روزنامه شرق
ارسال توسط کاربر محترم سایت :mohammadfakhraei