اخبار پزشکي


 

نويسنده:رضا مرادي




 

اميدواري هايي در درمان سرطان مغز
 

دانشمندان معتقدند راه بالقوه اي براي جلوگيري از تثبيت سلول هاي سرطاني در مغز يافته اند.
يک تيم پزشکي در انگلستان کشف کرده است که سلول هاي سرطاني به منظور تهيه غذا به هنگام تکثير سلولي شان به رگ هاي خوني مغز مي چسبند و از آنها تغذيه مي کنند.اين سلول هاي سرطاني به ماده پروتئيني به نام «اينتگرين »مجهزند که به آنها توانايي چسبيدن به رگ ها را مي دهد.در نتيجه براساس اين تحقيق دارويي که بتواند اين خاصيت چسبندگي اينتگرين را از بين ببرد،مي تواند در مداواي اين بيماري موفق باشد.نتيجه اين تحقيق از آنجا بسيار مهم مي باشد که يک پنجم تمام سرطانها به روش تکثير در مغز رشد نهايي و مخرب خود را آغاز مي کنند.

نقش آنتي اکسيدان ها در مداواي سرطان سينه
 

آيا مي دانيد که ويتامين ها هم مي توانند براي برخي از افراد مضر باشند؟ مطالعات جديد نشان داده که بسياري از مبتلايان به سرطان سينه در جريان مداوايشان، ويتامين هاي آنتي اکسيدان قوي دريافت مي کنند و اين برخلاف اين نظريه است که در چنين شرايطي وجود آنتي اکسيدان ها براي فرد در حال مداوا مضر است.دکتر ماريسا وايز، رييس و مؤسس گروه پزشکي Breastcancer.org در اين باره مي گويد:«جذب مقاديري از اين گونه ويتامين هاي آنتي اکسيدان بر روند بهبود بيمار اثر نامطلوب دارد.»
اما اين همه مطلب نيست، خود اين واقعيت که بدن بيشتر مبتلايان در جريان درمان به جذب اين ويتامين ها مانند ويتامين اي، سي، بتاکاروتن و سلنيوم مي پردازد، پزشکان و پژوهشگران اين عرصه را به چالشي جدي کشانده است، چرا که حدود 60 درصد بيماران آن را جذب مي کنند و از اين ميان حدود 63 درصد ميزان جذب بسيار بالايي دارند.تحقيقات جدي در اين زمينه ادامه دارد.

چاگاس، بيماري کشنده در امريکاي لاتين
 

يکصد سال پيش پزشکي برزيلي به نام چاگاس نشان داد که گونه اي ميمون در امريکاي لاتين يک نوع بيماري انگلي به انسان سرايت مي دهد. تخمين زده مي شود که حدود 16 تا 18 ميليون نفر به اين بيماري مبتلا باشند هرچند بيشتر مردم حتي در آمريکاي لاتين نيز از آن چيزي نمي دانند.اين بيماري انگلي تا به امروز منحصر به آمريکاي لاتين بوده و البته بايد دانست که در ميان ساير بيماري هاي انگلي، مقام اول را در مرگ و مير اهالي اين قاره دارد؛ به طور مثال در کشور بوليوي از هر پنج نفر يک نفر مبتلا به اين بيماري تخمين زده مي شود.اما سؤال اينجاست که چرا اين بيماري چنين ناشناخته مانده است؟
يکي از دلايل فراگير بودن آن اين است که ميکروب اين انگل در مصالح ساختماني به کار رفته براي ساخت مسکن در مناطق فقيرنشين موجود است، در اين مناطق که از برگ و ساقه درختان براي ساخت سرپناه استفاده مي شود، و گاه حتي اين مواد به مصرف خوراکي هم مي رسد(به صورت خام)اين بيماري به شدت رشد دارد.
لازم به ذکر است که گرچه اين بيماري مهلک در مراحل اوليه کمونش در بدن بيمار قابل مداواست، اما مبتلايان معمولاً تا آخرين لحظات به ابتلا به آن متوجه نمي شوند.

راه هاي حفظ قدرت حافظه در دوران پيري
 

بيشتر مردم از اينکه در دوران پيري به ضعف حافظه دچار شوند، در هراسند.درواقع بيش از نيمي از مردم در سنين بالاي هفتاد سال به نحوي به ضعف حافظه دچار مي شوند.اما در عين حال، اين نيز روي خوشحال کننده سکه است که يک سوم افراد نيز حتي در سنين هشتاد سالگي به اين بيماري دچار نمي شوند.پژوهشگران براي بهبود و حفظ قدرت حافظه پيشنهادهاي زير را دارند:
1-نکشيدن سيگار:کساني که سيگار نمي کشند، در مقايسه با کساني که سيگار مي کشند، حدود 1/8 برابر احتمال سالم ماندن قواي مغزيشان در دوران کهنسالي بيشتر است.
2.انجام مطالعات مستمر:مطالعات مستمر به توانايي مغز در حفظ قواي خود، 2 تا 3 برابر زماني که مطالعه صورت نگيرد،کمک مي کند.
3.ورزش:افرادي که دست کم يک بار در هفته ورزش سبک مي کنند، احتمال ابتلا به اين ضايعه را تا 1/3 بار کاهش مي دهند.
منبع:اطلاعات علمي، شماره 9.