شایعاتی درباره مراقبت از چشم که حقیقت دارند


 





 
زمانی که بچه‌تر بودیم، اگر نزدیک تلویزیون می‌نشستیم، پدر یا مادر اخطار می‌دادند که برای چشم‌ها خوب نیست. احتمالاً شما هم -به اجبار- آب هویج زیاد می‌خوردید، چون برای چشم‌ها مفید بود… اما این شایعات یا باورها از کجا نشأت گرفته‌اند؟ در این مطلب قصد داریم به این افسانه ها و قصه ها نگاهی بیاندازیم و ببینیم که این گفته ها تا چه حد صحت دارند.
حقیقت در مورد رابطه ی هویج و بینایی این است که تا به حال هیچ تحقیق یا مطالعه ای نمایانگر این مساله نبوده که خوردن هویج به صورت مستقیم منجر به افزایش قدرت دید شود. البته هویج حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است و مساله اصلی همین است. ویتامین آ ماده ای مقوی برای چشم های شما است. اما خبر بد این است که این ویتامین در مواد غذایی ای که مصرف می کنید بسیار کمیاب است. علت سفارش مردم به خوردن هویج برای افزایش توانایی در دید هم همین است. در این حال باید توجه داشته باشید که ویتامین آ برای چشمهای شما مناسب است، اما میزان زیاد آن برای بدن مضر است. پس در خوردن هویچ زیاده روی نکنید.
رابطه ی ضرر چشمهای شما در هنگام کار با کامپیوتر ارتباطی مستقیم با نحوه کار کردن با کامپیوتر و اینکه چه کاری با آن انجام دهید دارد. آنتراک های کوتاه و نگاه های گذری به اطراف از جمله کارهایی هستند که برای استراحت دادن به چشم ها و همچنین سایر نقاط بدن بسیار ضروری هستند. اما متاسفانه اکثر ما وقتی که مشغول کار با کامپیوتر می شویم، این آنتراک ها و نگاه به جایی غیر از صفحه مانیتور را فراموش می کنیم. چه در حال مطالعه باشیم، چه کشیدن نقشه های ساختمانی و یا حتی گشت و گذار در وب، به هر حال باید برای پیشگیری از خستگی و خشک شدن چشمهایمان، به صورت مرتب به آنها استراحت دهیم.
توجه کنید که ممکن است حتی بدون هیچ استراحتی به ظاهر چشمها صدمه ای نبینند، اما سردردهایی که بعداً به سراغمان می آیند را نمی توان نادیده گرفت. لازم است به هنگام کار با کامپیوتر با چشمهایمان درست رفتار کنیم در غیر این صورت آنها به خوبی از خجالتمان در خواهند آمد.
در واقع مطالعه کتاب، حل کردن جدول و انجام سایر موارد مشابه در نور کم صدمه ای به چشم های ما نخواهد زد. اما نور کم به هنگام مطالعه به سرعت منجر به خستگی چشمها خواهد شد و این خستگی حتی از صدمه دیدن هم به مراتب بدتر است. به هر حال اگر می خواهید برخی کارهای چشمی را راحت تر و با صدمه کمتری انجام دهید، بهتر است در نور مناسب و کافی به آنها بپردازید.
استفاده از عینک و لنز در صورتی که تحت نظر دکتر باشد و به صورت اصولی انجام شود، منجر به ضعیف شدن چشمها نمی شود. به هر حال دلایلی همچون افزایش سن، صدمات چشمی، بیماری و حتی مشکلات ژنتیکی ممکن است هر کسی را مجبور به استفاده از عینک و یا لنز کند. اما این موارد بی دلیل منجر به کاهش قدرت دید نمی شوند.
ماجرای تلویزیون نگاه کردن از این قرار است که همانطور که نگاه کردن به صفحه نمایش کامپیوتر به مدت زیاد، منجر به بروز سردرد می شود، نگاه کردن مداوم به صفحه تلویزیون هم همین وضعیت را برای ما به وجود می آورد. اما هنوز مدرکی در خصوص نزدیک نشستن به تلویزیون می تواند به چشم ها صدمه بزند یافت نشده. اما اگر شما برای واضح دیدن تصاویر آن مجبور هستید بسیار به آن نزدیک شوید، لازم است برای بررسی دقیق چشم ها نزد دکتر بروید. شاید ملزم به استفاده از عینک باشید و خودتان هم خبر ندارید.
در واقع حقیقت ماجرا در خصوص اینگونه سفارشات و تاکیدها این است که گذاشتن عینک اشتباهی و یا عینک سایر افراد، در کوتاه مدت اشکالی در چشم ها به وجود نمی آورد. اما بهتر است در صورتی که باید از عینک استفاده کنید، از عینک مخصوص به خود استفاده نمایید تا در بهبود وضعیت دید به شما کمک کند.
منبع:نشريه اينترنتي سالم‌زي
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb