دور زدن آندروید!خوب یا بد؟؟


 

مترجم:محمدرضا رشیدی




 
حتما اگر در مورد روت کردن اندروید در اینترنت جستجو کرده باشید، فروم ها و مقالاتی را در این زمینه پیدا کرده اید که به طور تخصصی به آن پرداخته و کمی هم آن ها را مطالعه کرده اید.اگر نگاه شما به این مقاله،به عنوان یک مقاله آموزش روت کردن اندروید است،باید بگویم اشتباه کرده اید!به هیچ وجه در این مقاله سعی نشده است روت کردن آندروید آموزش داده شود،بلکه فقط به فواید و همچنین ضرر های این امر خواهیم پرداخت؛چون در فروم های تخصصی،به طور مفصل به این امر پرداخته شده است و شاید یکی از مهم ترین نکته هایی که گوشی های اکثر کاربران از روت کردن آسیب می بینند،آگاهی نداشتن کاربران از فواید و همچنین مضرات این کار است.
پس اگر تا به حال به فکر روت کردن اندروید افتاده اید،اما هیچ عملی انجام نداده اید،به این مقاله توجه کنید،چون ممکن است بعداً این مقاله را مهم ترین عاملی بدانید که شما را از آسیب زدن به گوشی اندرویدتان بازداشته است!
گوشی اندرویدی که شما با استفاده از ان،هم لذت می برید و هم به کارهایتان می رسید،سیستم عاملی دارد که برای استفاده تجاری و همچنین خصوصی ساخته شده است.درست شبیه دیگر سیستم عامل ها،به طور پیش فرض بسیاری از قابلیت ها و امکانات غیر فعال شده اند،حالا یا به خاطر آینده و یا به خاطر بازداشتن کاربر از وارد کردن آسیب جدی به دستگاه این امر تحقق یافته است.همان طور که می دانید،همه کاربران حرفه ای نیستند و ممکن است با مواجه شدن با این امکانات،دست و پای خودشان را گم کنند و به قول معروف جو گیر شوند و دست به اقداماتی بزنند که گوشی آن ها بر باد رود!
“روت کردن”فرایندی است که طی آن،تمام محدودیت ها از بین می روند و دسترسی کامل به امکانات و قابلیت ها به ارمغان آورده خواهد شد.هنگامی که گوشی اندروید روت می شود،شما می توانید کنترل بسیار گسترده ای بر تنظیمات ، امکانات و کارایی های نهفته این سیستم عامل داشته باشید.به طور عمومی،روت کردن،به معنی دستیابی به ریشه چیزی است و با این کار،می تواند تغییرات کلی را به گوشی تحمیل کند.
خوب،اول به سراغ مضرات این فرایند می رویم.بحثی که همه از آن خوف دارند!
فعلا،شما با دو تحدید بسیار جدی مواجه خواهید بودد اگر به فکر روت کردن بیفتید:
۱-”روت کردن”به طور آنی گارانتی گوشی شما را از بین خواهد برد:وقتی که گوشی را روت کردید،اصلا فکر گارانتی را برای ارائه خدمات نکنید!چون گارانتی گوشی شما بلافاصله بعد از روت کردن بر باد خواهد رفت.خودتانید و گوشیتان!همه اش مال خودتان!
۲-خطر تبدیل شدن گوشی به یک پاره آجر همواره تحدید جدی ای خواهد بود:لزوما،یک گوشی روت شده که آسیب جدی به آن وارد شده است،هیچ فرقی با حمل کردن یک پاره آجر در جیب شما ندارد.گوشی شما خواهد مرد،وقتی که آسیب دائمی به آن وارد شود.
بعضی دیگر از تحدیدات هم وجود دارند که البته از خطر کمتری برخوردارند،اما هنوز باید به آن ها توجه داشت:
۱-کارایی ضعیف:اگر چه هدف از روت کردن گوشی اندروید،افزایش کارایی های آن و همچنین سرعت و قابلیت های آن است،اما طی روت کردن توسط برخی کاربران،این نتیجه حاصل شده است که گاهی اوقات،حتی نتیجه برعکس خواهد بود و کارایی گوشی و سرعت و … افت میکند.این نکته را به خاطر داشته باشید که با روت کردن گوشی شما به ریشه آن دست پیدا خواهید کرد و معلوم نیست چه عاقبتی در انتظار گوشی شما باشد.
۲-ویروس ها:بله،حتی گوشی ها طی این فرایند ممکن است ویروس بگیرند.یک شعبده بازی ای که اکثر کاربران با یک گوشی روت شده می کنند این است که rom های آن ها را با برنامه های مختلف فلش می کنند.هنگامی که شما در کد یک نرم افزار دست می برید،همینطور فرصت معرفی یک ویروس را بوجود آورده اید.
و اما حالا می رسیم به بحث در مورد فواید این کار که ممکن است شما را به شدت تحریک کنند.
“روت کردن”گوشی اندروید باعث خواهد شد این قابلیت ها امکانات به سراغ گوشی شما بیایند.
۱-اجرای برنامه های خاص:superuser برنامه ای است که تنها بر روی یک گوشی روت شده نصب و اجرا می شود.با استفاده از این برنامه می توانید مشخص کنید که چه برنامه هایی به ریشه (روت) گوشی دسترسی داشته باشند.یکی دیگر از برنامه هایی که برای داشتن آن می توان ریسک روت کردن را به جان خرید،برنامه ای است که میتوان با استفاده از آن،کامپیوتر خود را به گوشی اندورید خود متصل کنید تا کامپیوتر با استفاده از data گوشی به اینترنت متصل شود.حتی میتوانید با استفاده از برنامه ای،گوشی خود را تبدیل به یک WiFi Hotspot کنید!
۲-آزاد کردن حافضه:هنگامی که بر روی گوشی اندورید روت نشده برنامه ای نصب می کنید،آن برنامه در حافظه خود گوشی نصب خواهد شد.با استفاده از روت کردن،می توانید آن برنامه ها را به کارت حافظه انتقال دهید و به قول معروف،حافظه را آزاد کنید.
۳-Rom های سفارشی:از این قابلیت،می توان به قدرتمند ترین قابلیتی اشاره کرد که بعد از روت کردن گوشی،به آن افزوده می شود.با استفاده از این برنامه بر روی گوشی های روت شده،می توان کار هایی از قبیل افزایش سرعت گوشی و تغییر حال و هوا ی فضای گوشی.
تصمیم گرفتن برای روت کردن یک گوشی اندروید،مبحثی است که نباید در آن با عجله عمل کرد.درست است که دسترسی به قابلیت ها و امکانات بیشمار بعد از روت کردن گوشی،جالب است،اما همینطور،تبدیل شدن گوشی به یک پاره آجر هم جالب به نظر نمی رسد!لطفا این پیشنهاد را مد نظر قرار دهید و قبل از انجام هر گونه کاری،در انجمن های تخصصی جست و جو کنید و همینطور هدف خود را از روت کردن مشخص نمایید تا بتوانید بفهمید که ریسک کردن واقعا می ارزد و یا نه.
منبع:http://google.about.com/od/socialtoolsfromgoogle/a/root-android-decision.htm
ارسال توسط کاربر محترم سایت : titishmili