کودکان را به آرام غذاخوردن عادت دهيد


 






 
يک متخصص بيماري هاي کودکان توصيه کرد: به کودکان آموزش دهيد تا به آهستگي و در مدت (30)دقيقه غذا را ميل کرده و در حين غذا خوردن آرامش داشته باشند.
دکتر «رويا کليشادي»، متخصص بيماري هاي کودکان با بيان اينکه نخوردن صبحانه از جمله عادات نادرست غذايي در کودکان است؛ گفت:
«صبحانه بهترين وعده غذايي براي همه گروه هاي سني به ويژه کودکان ونوجوانان است.»
کودکاني که صبحانه مي خورند عمدتا مقادير بيشتري از غذاهاي سالم تهيه شده از غلات و محصولات لبني را مصرف مي کنند. بنابراين کيفيت رژيم غذايي بهترين نسبت به ساير همسن و سالاني که صبحانه نمي خورند، دارند و از نظر پروتئين در حد بالايي قرار دارند. همچنين بايد توجه داشت که ميزان چربي اشباع شده (که براي بدن مضر است) در تخم مرغ در حد پايين است.

نان و تخم مرغ، بهترين گزينه
 

افرادي که از تخم مرغ و نان به عنوان صبحانه استفاده مي کنند، (419)کالري کمتر از افرادي دريافت مي کنند که نان شيريني يا پنير و ماست با چربي بالا به عنوان صبحانه مصرف مي کنند. عادت به استفاده از تخم مرغ به عنوان غذايي سالم از مصرف مواد غذايي که چربي بالايي دارند، جلوگيري مي کند. بنابراين خوردن صبحانه مناسب احتمال به کارگيري عادات نادرست غذايي را در وعده هاي ديگر غذايي کاهش مي دهد.
والدين سعي کنيد فرزندانتان را عادت دهيد که صبحانه را به طور کامل مصرف و از شير و ساير مواد لبني کم چرب، سبزيجات، تخم مرغ و نان هاي سبوس دار استفاده کنند.
پرخوري و مصرف غذاهاي چرب، (3-1)ساعت قبل از خواب منجر به کاهش کيفيت و مدت خواب و در نتيجه احساس گرسنگي مي شود. بنابراين در صورت احساس گرسنگي فرزندانتان بهتر است قبل از خواب از ميوه جات استفاده کنند.
از تند غذا خوردن کودکان جلوگيري کنيد. زيرا سريع غذا خوردن باعث افزايش وزن مي شود. از زمان شروع غذا تقريبا (20) دقيقه طول مي کشد که علائم سيري به مغز برسد بنابراين اگر فرزند شما ظرف مدت (6-5)دقيقه غذاي خود را تمام کند، باعث زياده روي و پر شدن معده بيش از مقدار مورد نياز مي شود.

به کودکان آب بدهيد
 

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با اشاره به اينکه يکي ديگر از مشکلات غذايي در کودکان نخوردن آب به اندازه کافي است؛ گفت: نخوردن مقدار کافي آب در طول روز، باعث کند شدن سوخت و ساز بدن شده و ممکن است باعث افزايش وزن بدن شود.
مصرف غذا چندين بار طي روز اشتباه است. بنابراين کودکان بايد ياد بگيرند که بيشتر از 5-4 بار در روز غذا نخورند و حتما در کنار ديگر اعضاي ديگر اعضاي خانواده وعده غذايي خود را ميل کنند و نيز در حين مصرف غذا به تماشاي تلويزيون نپردازند.
منبع:راه کمال شماره 29مجله روانشناسي خانواده