مهندس شويد!


 






 

توصيه هايي براي صرفه جويي آب در کولرهاي آبي
 

امروزه بيش از 56 درصد از خانوارهاي شهري و حدود 20درصد از خانوارهاي روستايي از کولر استفاده مي کنند. کولرهاي آبي معمولا کمتر از کولرهاي گازي (خصوصا مدل هاي قديمي تر) برق مصرف مي کنند ؛ تعداد کولرهاي آبي بسيار بيشتر از کولرهاي گازي است. کولرهاي آبي بخصوص در فصول گرم سال بخش نسبتا زيادي از مصرف آب کشور را به خود اختصاص مي دهند. رعايت اين نکات در استفاده صحيح از کولر آبي کمک زيادي به شما مي کند:
1-ظرفيت سرمايش کولرها بايد متناسب با فضاي مورد استفاده و شرايط آب و هوايي محل (از لحاظ دما و روطوبت) انتخاب شود. کولرهاي بزرگتر از حد نياز، تنها باعث مصرف بي مورد انرژي الکتريکي و آب مي شوند.
2-حتي الامکان کانال کشي کولر بايد از کوتاه ترين مسير انجام شود. هر چه مسير کانال کشي کولرهاي آبي، پر پيچ و خم و طولاني تر باشد، فشار هوا در مسير کانال ها افت پيدا کرده و جبران آن به انرژي بيشتري نياز دارد. سرماي حاصل نيز کمتر مي شود.
3-چنانچه کانال هاي کولر خارج از ساختمان قرار دارند، حتما بايد به وسيله عايق کاري با پشم و شيشه يا عايق هاي ديگر، از گرم شدن کانال ها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقيم نور خورشيد بر آن ها جلوگيري شود. حتي نصب يک سايبان ساده بر روي کولر و کانال ها هم مؤثراست. در حد امکان از روشن نگه داشتن مداوم کولر در طول روز پرهيز کنيد. به ويژه تا حد امکان سعي کنيد از دور آهسته کولر استفاده کنيد تا فشار کمتري به دستگاه منتقل شود.
4-درحدامکان ازروشن نگه ذاشتن مداوم کولر درطول روز پرهيز کنيد به ويزه تا حدامکان سعي کنيد از دور آهسته کولر استفاده کنيد تافشار کمتري به دستگاه منتقل شود.
ا5-استفاده بي مورد و يا همزمان از وسايل خانگي گرمازا مانند اجاق، سماور، لامپ هاي متعدد و غيره باعث افزايش گرماي محل کار و سکونت مي شود و نياز به استفاده از کولر را افزايش مي دهد.
6-چنانچه امکان پذير باشد بايد از سرمايش موضعي استفاده شود به اين معني که هواي سرد تنها به اتاق هايي که مورد استفاده قرار مي گيرد منتقل شود. براي اين کار بايد دريچه هاي ورودي هوا به ساير اتاق ها را مسدود کرد.
7-حتي الامکان هر ساله نسبت به تعويض پوشال هاي کولر اقدام کنيد. تميز کردن و رفع اشکالات کولر پيش از شروع به کار آن در فصل گرما، کارکرد کولر را بهبود مي بخشد، مصرف انرژي آن را کاهش مي دهد و از هدر رفتن سرما نيز جلوگيري مي کند.
8-براي جلوگيرري از خروج سرما، اطراف پنجره ها و درها را با نوارهاي درزگيري عايق بندي کنيد.
9-استفاده از تهويه طبيعي به خصوص در شب و درزبندي منازل در طول روزهاي گرم بسيار مؤثر خواهد بود.
10-در صورت امکان کولر خود را در مسير باد نصب کنيد . زيرا اين کار به علت کاهش فشار بر کولر، باعث افزايش بازدهي آن و کاهش مصرف انرژي مي شود.
11-هنگامي که درجه حرارت بيرون ساختمان از دماي داخل کمتر است، با بازکردن پنجره ها به تهويه طبيعي ساختمان کمک کنيد.
12-در روزهاي خيلي گرم، با بستن در و پنجره و کشيدن پرده ها از ورود انرژي گرمايي بيشتر به داخل ساختمان جلوگيري کنيد.
منبع: هفته نامه فرهنگي -اجتماعي همشهري مثبت 162