ميزامپلي با زير ابروي اضافه!


 

نويسنده: رضا باقري شريف




 

اشاره:
 

از قديم مي گفتند مرد است و هيبتش! يا اگر دقيقاً همين را نمي گفتند، لااقل يک چيزي مي گفتند توي همين مايه ها...
اين «قديم ها» صرفا به معني چهل پنجاه سال پيش نيست؛ بلکه تا اواخر دهه هفتاد خبري از چهره مردهاي بزک کرده نبود.
نه اين که آن زمان کسي به ظاهر خودش نمي رسيد و مرتب نمي گشت... منظور از بزک کردن آقايان دهه هفتاد و قبل از آن، اين است که آن زمان ها آقايان در ترکيب ابروي خودشان دست نمي بردند و يا دنبال رنگ موي فلان و بهمان نبودند.
اما اين روزها تفاوت هايي در نحوه آرايش مردهاي ايران امروز و ايران چند دهه قبل ديده مي شود که موارد زير جزء همان تفاوت ها هستند:

1. ريش و سبيل هاي فراموش شده
 

شايد به نظرتان اين مورد کمي سخت گيرانه باشند؛ اما با کمي دقت متوجه مي شويم که اصلاح محاسن آقايان، دقيقاً حکم زينت چهره شان را دارد.
زماني بود که اگر مردي ريش هايش را از ته مي تراشيد محال ممکن بود به سبيل هاي خود تعرضي بکند!
گذشته از حکم فقهي اين کار (تراشيدن محاسن) کار به جايي رسيده که اين دوره و زمانه کم تر جواني را مي بينيد که رد پاي پر رنگي از ريش و سبيل در چهره اش باشد. در صورتي که پيش از اين ترکيب متوازني از ريش و سبيل، جزء لاينفک چهره مردهاي ايران بود.
درصد قابل توجهي از جوانان مذکور امروز جامعه، يا تمام ريش و سبيل شان را از بيخ و بن قلع و قمع مي کنند و يا اگر لطف کنند، محاسن مربوط به بخشي از ناحيه چانه و اطراف چانه را سخاوتمندانه بلند مي کنند که از قافله خوش تيپ هاي هاليوودي جا نمانند!

2. ابروي کموني!
 

اين مورد اصلا قابل گذشت نيست!
يقينا درصدي از کساني که اين متن را مي خوانند، بابت بند اول (ريش و سبيل) الفاظي را ته دل شان نثار نگارنده کرده اند و بابت اين تحجر غير قابل گذشت نويسنده براي بنده آرزوي شفاي عاجل داشته اند!
اما خدا را شکر در اين مورد همگي هم عقيده هستيم.
حتي جمعيت نسوان (!) هم اين مورد را بر نمي تابند و در مقابل تقليد بعضي آقايان که حس «خود بانوبيني» شان عود کرده اصلا حس خوبي ندارند هيچ کس انتظار ندارد مرد جواني را ببيند که يکي از شيوه هاي آرايش خانم ها براي همسرشان را تقليد مي کند!
با اين که روان شناس ها بارها و بارها اعلام کرده اند که اين کار، مرد را در ذهن ديگران، شخص با احساسات «نه چندان مردانه» و حتي فردي با اعتماد به نفس پائين نشان مي دهد، اما خيلي ها گوش شان بدهکار نيست و تا راه صد بار رفته را خودشان امتحان نکنند و نگاه هاي تحقير آميز ديگران را تجربه نکنند، دست بردار نيستند.

3. اپيلاسيون مردانه!
 

شايد در اين مورد (و حتي موارد ديگر) رسانه ملي کشورمان بي تقصير نبوده!
اواسط دهه هفتاد بود که کم کم سر و کله هنر پيشه هاي مرد، با صورت هايي بند انداخته مقابل دوربين ظاهر شد و چهره اي زنانه و روتوش شده از آقايان بعضا خوش چهره صنعت سينما را به رخ مخاطبان کشيد.
از همان زمان بند انداختن صورت آقايان کم کم مد شد و حتي آرايشگاه هاي مردانه تبليغات مربوط به اپيلاسيون مردانه را روي شيشه ويترين و يا در و ديوار داخل آرايشگاه نصب کردند و به اين ترتيب باب ديگري از تقليد آرايش هاي مخصوص خانم ها براي آقايان باز شد!

4. حجم دهنده ها
 

فاصله گرفتن برخي آقايان از چهره هاي مردانه چند دهه گذشته، يک سريال ادامه دار است.
به تازگي و با پيشرفت تکنولوژي، تب جراحي هاي پلاستيک براي کاشت گونه يا ايجاد يک دماغ سر بالا به شدت بالا گرفته. سهم آقايان هم اين وسط بيش تر مربوط به کاشت گونه و پروتز کردن لب ها بوده است! کارهايي که حتي براي خانم ها نيز چندان پسنديده نيست؛ چه برسد به مردي که اين کارها با سرشتش سازگار نيست.

5. پن کک formen !
 

استفاده از کرم هاي ضد آفتاب زن و مرد نمي شناسد و معمولا پزشکان توصيه مي کنند که حتي المقدور تمام افراد در طول روز از ضد آفتاب استفاده کنند.
اما استعمال کرم هاي سفيد کننده و پن کک توسط آقايان از آن شاهکارهايي ست که حتي تصورش براي هر بني بشر بي رگ هم مضحک و خنده دار است.

6. آخرش که چي؟!
 

شايد اين متن به بد آموزي متهم شود، اما به قول معروف «مخاطب بايد عاقل باشد!»
تمام موارد فوق جزء مواردي هستند که به تازگي، آن هم در سن و سالي خاص، بين پسرهاي جوان باب مي شود و به وجهه مردانه آن ها آسيب مي زند. اما نکته اي که در اين بين توي ذوق مي خورد، راه هاي ساده براي جلوگير از اين اتفاقات است. تا زماني که آرايشگاه ها و سالن هاي پيرايش آقايان، آزادانه اطلاعيه و تبليغات خدمات اين چنيني را در ملا عام قرار مي دهند و نيز تا زماني که چهره آرايش کرده آقايان را در رسانه ملي مان مشاهده مي کنيم، طبيعي است که چهره هاي آقايان دهه نود، با دهه هاي شصت و هفتاد زمين تا آسمان متفاوت خواهد بود!
منبع: نشريه ديدار آشنا شماره 127