توصيه هاي مهم به خانم هايي که به تازگي مادر شده اند


 

نويسنده: مجيد هنرور




 
گاهي والدين جوان با انواع نصايح بمباران مي شوند و رشته کار از دستشان در مي رود. افراد بزرگتر و با تجربه مي گويند:
-وقتي کودک گريه مي کند او را بغل نکنيد دچار کمر درد مي شويد. - اگر هر بار که کودک گريه مي کند به او توجه کنيد او لوس مي شود. - بايد از همين حالا به او نشان دهيد که بايد به حرفهاي تان گوش دهد. - حالا ديگر وقت گرفتن او از شير است. - ما چند بچه بزرگ کرده ايم، اما، کارهايي که شما مي کنيد را انجام نداده ايم. گاهي والدين از شدت اين توصيه ها دچار مشکل شده و گاهي نيز توصيه هاي به کار برده شده جواب نمي دهند. بسياري از والدين وقتي اين توصيه ها را با نظر متخصص مقايسه مي کنند، تفاوت هاي فاحشي مي يابند. براي مثال، متخصصان مي گويند وقتي کودکان به ويژه، در دوران نوزادي گريه مي کنند، بايد بلافاصله به آنها توجه کرد تا موجب امنيت خاطر و آرامش کودک شود و اين کار به هيچ وجه موجب لوس شدن کودک نمي شود. توجه به اين نکته ضروري است که هر کودکي با ديگري تفاوت دارد و حتي عادت هاي کودکان با يکديگر متفاوت است و نمي توان يک نسخه را براي تمام کودکان به کار برد. از طرفي دانش امروز نسبت به يک نسل گذشته بسيار پيشرفته شده و برخي مسائل که در گذشته رايج بوده حالا اصلا کاربرد ندارد. براي مثال، در گذشته به کودکان انواع آب ميوه يا مايعات ديگر داده مي شد؛ اما، امروزه ثابت گرديده که تنها ماده مورد نياز کودک تا 6 ماهگي شير مادر است و از آنجايي که شير مادر در ابتدا غلظتي کمتر دارد، تشنگي کودک را نيز برطرف مي کند و نيازي به دادن آب نيست. حتي اگر مادرتان نکاتي را درباره کودک به شما توصيه کند، بهتر است بشنويد. اما در مورد عملي کردن آن با يک متخصص مشورت کرده يا از مراجع و کتاب هايي که امروزه وجود دارند، بهره مند شويد. در ضمن تنها خود شما هستيد که به خوبي از ويژگي هاي خود و کودکتان آگاهي داريد و بهتر مي توانيد مصلحت او را تشخيص دهيد. در اين مقاله نکاتي را به شما مي گوييم که در موقع رو برو شدن با توصيه هاي اطرافيان رعايت کنيد تا هم کاري به ضرر فرزندتان انجام ندهيد و هم آرامش لازم را داشته باشيد:

شنونده باشيد:
 

به محض شنيدن توصيه ها آنها را ناديده نگيريد. زيرا، مطمئن نيستيد که درست هستند يا غلط و از طرفي بيشتر آنها از سوي عزيزان و افرادي که به شما علاقه دارند، مطرح مي شود. درباره آنها فکر کنيد و تصميم بگيريد.

خود را کنترل کنيد:
 

پذيرفتني است که گاهي اين توصيه هاي مداوم از تحمل شما خارج شود؛ اما سعي کنيد خودتان را کنترل کرده و واکنش شديد و منفي از خود نشان ندهيد. موضوع بحث را عوض کنيد، گاهي براي پايان دادن به نصايح يکي از بهترين راه ها تغيير موضوع مورد بحث است. در اين موارد مي توانيد درباره مسأله ديگري بپرسيد. براي مثال، بپرسيد « راستي در اين سن چه اسباب بازي هايي بهتر است؟» به جاي اينکه بگوييد «من به شيوه خودم فرزندم را غذا مي دهم و نيازي به دانستن نظر شما در اين باره ندارم.»

وضعيت را درک کنيد:
 

بکوشيد خوش بين باشيد. ديگران خير و صلاح شما را مي خواهند، تنها نمي خواهند بپذيرند که شما ديگر کودک نيستيد و خودتان توانايي تصميم گيري داريد.

قاطعانه و مودبانه عمل کنيد:
 

بگذاريد ديگران بدانند شما درباره مسائل کودکتان سر در گم نيستيد، (حتي اگر در مواردي هستيد). مي توانيد از ديگران به خاطر توصيه هاي دلسوزانه شان تشکر کنيد؛ اما، بگوييد که شيوه برخورد با کودک خود را مي دانيد.

اطلاعات خود را افزايش دهيد:
 

از مقالات و مطالب در ارتباط با مسائل فرزندتان استفاده کنيد و آگاهي هاي خود را افزايش دهيد. در اين صورت اگر کسي درباره فرزندتان اظهار نظر کند و بدانيد که نظر وي درست نيست، مي توانيد با استناد به کتاب يا تحقيقات دانشمندان آن را نفي کنيد. با وجود اين، خاطر نشان کنيد که امروزه تغييراتي در شيوه رفتار يا تغذيه کودکان به وجود آمده است.
منبع: نشريه دنياي زنان شماره 68