دسترسي به ابزارهاي مورد نياز در IE9


 

نویسنده:محمدسعيد نمازي




 
معرفی ابزارهای موجود در قسمت Tools می‌رسد. شاید بتوان گزینه‌های موجود در این قسمت را چکیده‌ امکانات و ابزار متداول IE9 دانست.
از آنجا که در IE9 نوار ابزار به صورت پیشفرض در دسترس نیست، می‌توانید با مراجعه به منوی Tools بسیاری از کارهای متداول را انجام دهید.
به عنوان مثال اگر از کاربران حرفه‌ای IE9 باشید، قطعا با قسمت Internet Options بسیار سروکار خواهید داشت که از طریق منوی Tools بسادگی قابل دسترسی است.
برای دسترسی به منوی Tools روی آیکون چرخ‌دنده در سمت راست و بالای پنجره‌ IE9 کلیک کنید یا کلید ترکیبی Alt+X را بفشارید.
اولین گزینه در این قسمت، Print است که خود شامل سه زیرمجموعه‌ Print ،‌ Print preview و Page setup است.

از گزینه‌ Print برای ارسال دستور پرینت استفاده می‌شود؛ حال آن که بهتر است قبل از این کار، پیش‌نمایشی از آنچه قرار است دستگاه چاپگر در اختیارتان قرار دهد ، مشاهده کنید.
این روند با کلیک روی گزینه‌ Print preview میسر می‌شود. اگر روی این گزینه کلیک کنید، می‌توانید ببینید که صفحه‌ وب مورد نظر چطور روی کاغذ چاپ خواهد شد.
اگر این کار را نکنید، ممکن است خروجی به دست آمده شما را متعجب کند و با صفحات به هم ریخته یا نصفه و نیمه مواجه شوید؛ چراکه معمولا سایز صفحات وب و محتوای آنها با سایز کاغذ چاپگر شما متفاوت است.
علاوه بر این، در قسمت Print preview گزینه‌هایی برای تنظیم خروجی خواهید داشت. به‌عنوان مثال می‌توانید صفحه‌ خروجی را عمودی یا افقی در نظر بگیرید، سربرگ و پابرگ را از بالا و پایین صفحه حذف کنید و نیز از قسمت Shrink to fit ، محتوای صفحه‌ وب را با تعیین درصدهای مختلف، روی کاغذ، بزرگ یا کوچک کنید! در این قسمت می‌توانید تغییرات مد نظرتان را در Page setup اعمال کنید.
در صفحه Page setup می‌توانید سایز کاغذ خروجی ـ که به صورت پیشفرض Letter است ـ را مثلا به A4 تغییر دهید و جهت کاغذ پیشفرض را عمودی یا افقی در نظر بگیرید.
فعال بودن گزینه‌ Print background color and images باعث می‌شود پس‌زمینه‌ صفحه وب که به صورت پیشفرض چاپ نمی‌شود نیز پرینت گرفته شود! بهتر است گزینه‌ Enable shrink to fit همیشه فعال باشد تا سایز صفحه وب با توجه به انداز‌ه‌ کاغذ خروجی خود به خود تنظیم شود.
از قسمت Margins می‌توانید حاشیه‌های صفحه خروجی را تعیین کنید. همچنین مي‌توانيد از قسمت Header and footers تعیین کنید که در سربرگ و پابرگ کاغذ خروجی چه چیزهایی درج شود.
حتما مشاهده کرده‌اید که به صورت پیشفرض عنوان صفحه وب و شماره‌ صفحه در بالا و نشانی اینترنتی وب‌سایت نیز در پایین برگه‌ خروجی درج می‌شود که بنابرصلاحدید خود می‌توانید این گزینه‌ها را تغییر داده یا حذف کنید.
برای هر کدام از قسمت‌های سربرگ و پابرگ، سه گزینه قابل انتخاب است که به ترتیب از چپ به راست روی کاغذ خروجی درج می‌شود. با کلیک روی دکمه‌ Change font نیز می‌توانید نوع، اندازه و رنگ فونت برای سربرگ و پابرگ را به دلخواه تغییر دهید.
به منوی Tools باز می‌گردیم؛ گزینه‌ بعدی در این منو، File است. در این قسمت می‌توانید با انتخاب گزینه‌ Add site to start menu ، وب‌سایت جاری را در منوی استارت Pin کنید! انتخاب گزینه‌ Full screen یا فشردن کلید F11 نیز پنجره‌ IE را تمام‌صفحه می‌کند که می‌توانید از این حالت هنگام ارائه‌ یا نمایش صفحات وب از طریق ویدئو پروژکتور و... استفاده کنید.
اگر می‌خواهید صفحه وب جاری را ذخیره کنید، می‌توانید از منوی کشویی فایل، گزینه‌ Save as را انتخاب کرده یا کلید میانبر Ctrl+S را بفشارید.
صفحات وب از طریق IE در چهار نوع مختلف قابل ذخیره‌سازی است که در پنجره‌ Save as می‌توانید از منوی کشویی Save as type گزینه‌ مورد نظر را انتخاب کنید.
اگر می‌خواهید بدون اتصال به اینترنت نیز صفحات وب ذخیره شده قابل مشاهده باشد، بهتر است هنگام ذخیره‌سازی، نوع آن را Web page, Complete تعیین کنید.
با کلیک روی گزینه‌ Find on this page یا فشردن کلید ترکیبی Ctrl+F ، نوار Find یا جستجو به IE اضافه می‌شود که می‌توانید از طریق آن عبارت مورد نظر را در صفحه وب جاری جستجو کنید.
گزینه‌ دیگر در منوی File ، Suggested site است. اگر این گزینه فعال باشد، با توجه به سایت‌هایی که مشاهده می‌کنید، می‌توانید براساس یک سرویس آنلاین، از سایت‌های پیشنهاد شده IE که ممکن است با موضوعات مورد علاقه‌تان مرتبط باشد نیز دیدن کنید! روی این گزینه کلیک کنید و در پنجره‌ای که باز می‌شود، گزینه‌ Yes را برگزینید تا این قابلیت فعال شود.
حال می‌توانید در قسمت Favorites, Feed, and History که آیکون آن به شکل یک ستاره در کنار آیکون منوی Tools است، روی دکمه‌ See suggested site کلیک کنید.
در این صورت فهرست مختصری از چند سایت مرتبط با وب‌سایت جاری به شما نمایش داده خواهد شد. به عنوان مثال اگر در حال بازدید از وب‌سایت یک خبرگزاری هستید، با کلیک روی این گزینه، چند وب‌سایت خبری دیگر به شما پیشنهاد خواهد شد.
گزینه‌ کاربردی دیگر قسمت File ، Caret browsing است. ممکن است بارها هنگام انتخاب یک قسمت از متن موجود در یک صفحه وب با ماوس، با مشکل مواجه شده باشید! در این صورت برای انتخاب دقیق یک قسمت از متن ممکن است مجبور به تلاش چندباره شوید؛ حال آن که در نرم‌افزارهایی همچون Word با استفاده از کیبورد می‌توان بسادگی یک قسمت از متن موجود را با دقت بالایی انتخاب کرد.
اگر می‌خواهید در IE نیز این امکان را داشته باشید، ‌باید Caret browsing را فعال کنید (کلید میانبر F7). در این صورت در متن‌های موجود در صفحه وب یک Cursor قابل هدایت با کیبورد خواهید داشت و می‌توانید با استفاده از آن، همانند آنچه در Word اتفاق می‌افتد، قسمتی از متن را با دقت انتخاب کنید. برای غیرفعال‌کردن این قابلیت نیز باید مجددا کلید F7 را بفشارید.
قسمت بعدی در منوی Tools ، Zoom است که از طریق آن می‌توانید محتوای صفحات وب را بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از حالت استاندارد کنید.
برای این منظور بهتر است از کلیدهای ترکیبی Ctrl+ و Ctrl- به ترتیب برای بزرگنمایی و کوچک‌نمایی استفاه کنید.
هر بار فشردن این کلیدها تا ۲۵ درصد مقدار زوم را افزایش و کاهش می‌دهد. برای بازگشت به حالت نرمال نیز می‌توانید از کلید ترکیبی Ctrl+0 (صد در صد) استفاده کنید.
منوی کشویی Safety، قسمت دیگر منوی Tools است که در آن گزینه‌های مرتبط با بحث ایمنی IE و عملکرد کاربر گردآوری شده‌ است. اولین گزینه‌ این منوی کشویی Delete browsing history است.
ممکن است در صفحه Gmail یا Yahoo mail و... اطلاعات مربوط به ID و رمز عبورتان در مرورگر ذخیره شده باشد یا در یک فرم اینترنتی اطلاعاتی ثبت کرده باشید که پس از هر بار مراجعه به شما نمایش داده شود یا این‌که به سایت‌هایی سر زده باشید که تاریخچه‌ آنها ثبت شده و Cookieهای آن در مرورگر به جا مانده باشد و ... در این صورت می‌توانید تمامی این اطلاعات را از طریق این قسمت حذف کنید.
کافی است در پنجره‌ Delete browsing history ، گزینه‌های موردنظرتان را انتخاب و دکمه‌ Delete را بفشارید.
در این صفحه، بهتر است گزینه‌ اول یعنیPreserve favorites website data را در حالت انتخاب باقی بگذارید؛ در این صورت Cookieها و تاریخچه‌ سایت‌هایی که در قسمت سایت‌های دلخواه اضافه کرده‌اید حذف نخواهد شد که این مورد باعث باز شدن سریع‌تر این سایت‌ها هنگام مراجعه می‌شود.
در مورد InPrivate Browsing و SmartScreen Filter در شماره‌ قبل به صورت مفصل توضیح داده شده‌ و صحبت درباره‌ چیستی و چگونگی عملکرد Tracking Protection و ActiveX Filtering نیز بحث جداگانه‌ای می‌طلبد.
اما در منوی کشویی فایل، گزینه‌های دیگری از جمله Check this website وجود دارد که از طریق آن می‌توانید آدرس وب‌سایت جاری را برای مایکروسافت ارسال کنید تا با فهرست موجود از سایت‌های غیرایمن و نامطمئن (آلوده!) توسط مایکروسافت چک شود.
در این صورت وب‌سایت موردنظر از طریق SmartScreen Filter بسرعت بررسی شده و نتیجه‌ آن به شما نمایش داده خواهد شد.
اگر می‌خواهید سایتی را به عنوان یک سایت ناامن به مایکروسافت معرفی کنید فقط کافی است روی گزینه‌ Report unsafe website کلیک کنید.
در صورتی که چند پیغام مشابه برای یک سایت به مایکروسافت ارسال شود، وب‌سایت مذکور از جهت سلامت و مخرب نبودن بررسی خواهد شد!
منبع:جام جم آنلاين
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb