اهميت صله ارحام


 






 

صله ارحام و سخنان معصومين ( عليهم السلام)
 

رسول اکرم(ص) الصدقه علي وجههما و اصطناع المعروف و بر الوالدين و صله الرحم تحول الشقاء سعاده و تزيد في العمر و تقي مصارع السوء؛ ( نهج الفصاحه، ح869)
صدقه بجا و نيکوکاري و نيکي به پدر و مادر و صله رحم، بدبختي را به خوشبختي تبديل و عمر را زياد و از مرگ بد جلوگيري مي کند.
رسول اکرم(ص): الصدقه بعشره والقرض بثمانيه عشره و صله الاخوان بعشرين و صله الرحم باربعه و عشرين) کافي، ج4، ص10، ح3)
صدقه دادن ده حسنه، قرض دادن هجده حسنه، رابطه با برادران(ديني) بيست حسنه و صله رحم بيست وچهار حسنه دارد.
رسول اکرم(ص): من مشي الي ذي قرابه بنفسه و ماله ليصل رحمه اعطاء الله عزوجل اجر ماه شهيد؛ ( من لايحضره الفقيه، ج4، ص16)
هرکس با جان و مال خود در راه صله رحم کوشش کند، خداوند عزوجل پاداش يکصد شهيد به او مي دهد.
امام علي(ع): ان صله الرحام لمن موجبات السلام و ان الله سبحانه امر باکرامها و انه تعالي يصل من وصلها و يقطع من قطعها و يکرم من اکرمها؛ (غررالحکم، ج3651)
به راستي که صله رحم از واجبات اسلام است و خداي سبحان، امر فرموده که آن را گرامي بدارند و خداوند متعال با هرکس که صله رحم کند، رابطه برقرار مي کند و با هرکس که صله رحم را گرامي بدارد، گرامي اش مي دارد.
امام علي (ع): کفروا ذنوبکم و تحببوا الي ربکم بالصدقه و صله الرحم؛ ( غررالحکم، ج4، ص635، ح7258)
با صدقه و صله رحم گناهان خود را پاک کنيد و خود را محبوب پروردگارتان گردانيد.
امام علي(ع): صله الرحم تدر النعم و تدفع النقم؛ (غررالحکم، ج4، ص204، ح 5836)
صله رحم نعمت ها را فراوان مي کند و سختي ها را از بين مي برد.
امام باقر(ع): صله الارحام تزکي الاعمال و تنمي الاموال و تدفع البلوي وتيسر الحساب و تنسي ء في الاجل؛ ( تحف العقول، ص 299)
صله رحم نمودن موجب تزکيه اعمال مي شود، سبب رشد و برکت در اموال مي گردد، بلاها و گرفتاري ها را دفع و برطرف مي نمايد، حساب را آسان مي گرداند و مرگ واجل (معلق) را تأخير مي اندازد.
امام رضا(ع): وقروا کبارکم و ارحموا صفارکم و صلوا ارحامکم: (عيون اخبار الرضا، ج2، ص265)
به بزرگترهايتان احترام بگذاريد و با کوچکترها مهربان باشيد و صله رحم نماييد.
رسول اکرم(ص): ان القوم ليکونون فجره و لا يکونون برره فيصلون ارحامهم فتنمي اموالهم و تطول اعمارهم فکيف اذا کانوا ابرارا برره !؟
( کافي، ج2، ص155، ح21)
مردمي که گناهکارند و نه نيکوکار، با صله رحم، اموالشان زياد و عمرشان طولاني مي شود. حال اگر نيک و نيکوکار باشند، چه خواهد شد!؟
رسول اکرم(ص): من سره ان ينساله في عمره و يوسع له في رزقه فليتق الله و ليصل رحمه؛ ( بحارالانوار، ج74، ص102، ح56)
هرکس دوست دارد که عمرش طولاني و روزي اش زياد شود، تقواي الهي پيشه کند و صله رحم نمايد.
امام صادق(ع): ما نعلم شيئا يزيد في العمر الا صله الرحم، حتي ان الرجل يکون اجله ثلاث سنين فيکون وصولا للرحم فيزيد الله في عمره ثلاثين سنه فيجعلها ثلاثا و ثلاثين سنه، و يکون اجلسه ثلاثا و ثلاثين سنه فيکون قاطعاً للرحم، فينقصه الله ثلاثين سنه و يجعل اجله الي ثلاث سنين؛( کافي، ج2، ص152، ح17)
ما، غير از صله رحم، چيزي نمي شناسيم که بر عمر بيفزايد، تا آن جا که گاهي عمر کسي سه سال است، و وقتي که اهل صله رحم مي شود، خداوند هم سي سال بر عمرش مي افزايد و آن را سي و سه سال مي کند و گاهي عمر کسي سي و سه سال است و قطع رحم مي کند و خداوند هم سي سال از عمر او مي کاهد و عمرش را به سه سال، کاهش مي دهد.
امام صادق(ع): المکارم عشر، فان استطعت ان تکون فيک فلتکن ...: صدق البس، و صدق اللسان، و اداء الامانه، و صله الرحم، واقراء الضعيف، و اطعام السائل، و المکافاه علي الصنائع، و التذمم للجار، التذمم للصاحب، وراسهن الحياه؛ ( غررالحکم، ج6ص441، ح10926)
مکارم ده تاست: اگر مي تواني آنها را داشته باش ...: استقامت در سختي ها، راستگويي، امانتداري، صله رحم، ميهمان نوازي، اطعام نيازمند، جبران کردن نيکي ها، رعايت حق و حرمت همسايه، مراعات حق و حرمت رفيق و در رأس همه، حيا.
رسول اکرم(ص): ليس شي ء اطيع الله فيه اعجل ثوابا من صله رحم و ليس شيء اعجل عقابا من البغي و قطيعه الرحم( نهج الفصاحه، ح2398)
هيچ طاعتي نيست که پاداشش زودتر از صله رحم برسد و مجازاتي سريع تر از مجازات ظلم و قطع رحم نيست.
پيامبر اکرم(ص): امرني ربي بسبع خصال: حب المساکين والدنو منهم و ان اکثر من «لاحول و لاقوه الا بالله» و ان اصل برحمي و ان قطعني و ان انظر الي من هو اسفل من و لا انظر الي من هو فوقي و ان لا ياخذني في الله لومه لائم و ان اقول الحق و ان کان مرا وان لا اسال احدا شيئا؛( الاصول السته عشر، ص75)
پروردگارم مرا به هفت خصلت امر نموده است: دوست داشتن بينوايان و نزديک شدن به آنها، ذکر لاحول و لا قوه الا بالله را بسيار گفتن، با خويشاوندان رابطه برقرار کردن؛ هرچند آنان قطع رابطه کنند، [ و در مسائل مادي]، به پايين تر از خود نگاه کنم نه به بالاتر، در راه خدا سرزنش ملامتگران را به خود نگيريم، حق را بگويم اگر چه تلخ باشد و از کسي چيزي نخواهم.
امام صادق(ع): صله الرحام تحسن الخلق و تسمح الکف و تطيب النفس و تزيد في الرزق و تنسيء في الاجل؛ ( کافي، ج2، ص151، ح6)
صله رحم اخلاق را خوب، دست را بخشنده، جان را پاکيزه، روزي را زياد مي کند و مرگ را به تأخير مي اندازد.
امام علي(ع): حراسه النعم في صله الرحم، (غررالحکم، ح4929)
حفظ نعمت ها در صله رحم است
منبع:نشريه پاسدار اسلام، شماره 352-351.