پاستا دوست نداريم
درباره پرافتخارترين شهر فوتبال جهان
ميلاني ها برخلاف بسياري از مردم ايتاليا علاقه زيادي به پاستا خوردن ندارند! آنها خيلي پر فيس و افاده هستند و از اين طريق مي خواهند نشان دهند که به شمال ايتاليا تعلق دارند. شهري که در کنار فوتبال بزرگش مرکز مد در ايتاليا و حتي کل اروپا هم به حساب مي آيد تا جايي که همسر ديويد بکام از اسپانيا مي کوبد و به ميلان مي رود تا از يکي از فروشگاه ي بزرگ لباس در اين شهر براي شوهرش جديدترين مدل بلوز را بخرد.
هنوز خيلي ها به موضوع شمال و جنوب در ايتاليا اهميت مي دهند. ميلان شهري صنعتي در شمال ايتالياست که از چندين و چند شهرک شکل گرفته و خيلي هم تاريخي نيست. البته در نزديکي آن شهري به نام کومو هست که بسياري از بازيکنان تيم هاي بزرگ ميلاني آنجا منزل دارند. فاصله تا ميلان با خودروي شخصي حدود يک ساعت است و البته رانندگي در ايتاليا مثل آلمان، انگلستان، فرانسه و بسياري ديگر از نقاط اروپا در دست و حسابي نيست که هيچ کلي هم ايراد دارد. بنابراين با توجه به عشق سرعت بودن ايتاليايي ها مي توان حدس زد که برخي بازيکنان زودتر از سايرين خود را به محل تمرين برسانند !
کليساي دومو
در قلب شهر ميلان کليساي بزرگي به نام دومو وجود دارد که بخشي از معماري گوتيک ايتاليا محسوب مي شود و طي قرن هاي گذشته طرح آن چندين بار دچار تغيير شده است. کليسايي که ساخت آن بيش از 400 سال زمان برده ودر بالاي آن مجسمه حضرت مريم (ع) از جنس طلا وجود دارد. رو به روي کليسا فضاي نسبتاً بزرگي سنگ فرش شده است که محل مناسبي براي قدم زدن و لذت بردن از مناظر اطراف به حساب مي آيد. اين جا مکاني است که هرگاه يکي از تيم هاي اينتر يا ميلان افتخاري را کسب مي کنند، هواداران با پرچم هاي بزرگ و کوچک در آن جمع مي شوند و شادي مي کنند.
بزرگترين شهرآورد دنيا
اساساً بايد به يک نکته توجه کرد که ال کلاسيکو که به بزرگترين داربي دنيا معروف شده، مسابقه اي است بين 2 تيم از 2 شهر مختلف که حتي در يک ايالت هم قرار ندارند. بنابراين براساس آنچه که فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي به عنوان معادل عبارت «داربي» يا «دربي» برگزيده اين عنوان در خصوص ال کلاسيکو صدق نمي کند. بنابراين بي شک بزرگترين شهرآورد در جهان فوتبال، داربي دلامادونينا در شهر ميلان است.
دويست و هفتاد و پنج بار
هجدهم اکتبر سال 1908 در جام «کاسو» 2 تيم براي نخستين بار رو در روي يکديگر قرار گرفتند. اين يعني 7 ماه پس از تاسيس اينتر، طبيعي هم به نظر مي رسيد که نتيجه از آن آ. ث ميلان شود که شد. پس از آن پيروزي 2 بر يک، اينتر تا ششم فوريه 1910 براي شکست ميلان انتظار کشيد و سرانجام توانست در ششمين داربي طعم نخستين برد را بچشد؛ آن هم پس از 5 باخت پياپي. اينتر موفق شد ميلان را 5 بر صفر شکست دهد و نکته جالب آن که اين بزرگترين پيروزي اينتر مقابل ميلان در تاريخ است. اين 2 تيم در مجموع 275 مرتبه مقابل يکديگر صف آرايي کرده اند که 108 پيروزي براي ميلان و 95 پيروزي براي اينتر به ثبت رسيده است.
اينتر بزرگ؛ اينتر کوچک
تاريخ باشگاه اينتر را مي توان به 4 بخش تقسيم کرد: روزهاي آغازين که از سال 1908 آغاز مي شود و در سال 1953 به پايان مي رسد. روزهايي که با جدايي برخي بزرگان و سران باشگاه ميلان و تاسيس باشگاه اينتر شروع شد و فراز و فرودهاي بسياري را در پي داشت. بخش دوم، زماني است که اينتر به اوج رسيد. اين بازه زماني به سالهاي 1953 تا 1990 باز ميگردد. روزگاري که اينتري ها دست به کارهاي بزرگي زدند. 8 بار سري A را فتح کردند و 2 بار پشت سر هم قهرمان جام باشگاه هاي اروپا شدند. بازيکنان بزرگي را به خدمت گرفتند و خلاصه اين گونه شد که براي خود اسم و رسمي در فوتبال اروپا رقم زدند. دوره سوم دوران رکورد شديد نراتزوري زير سايه رقيبان بزرگي همچون ميلان و يوونتوس بود. اين بخش از 1990 آغاز شد و تا سال 2005 ادامه داشت. روسونري و بينکونري هر چه جام بود يکي پس از ديگري از آن خود مي کردند و سران اينتر با تلاش هاي بسيار مي کوشيدند تيم شان را از اين وضعيت نجات دهند. نراتزوري در اين سالها هيچ عنوان قهرماني را به دست نياورد و در واقع هيچ چيز نبود. فقط در سال 1982 توانست قهرمان جام حذفي شود که اين تک عنوان براي چنين باشگاهي با چنين سابقه اي بسيار حقير بود. در دوره چهارم که هم اکنون در آن به سر مي بريم، اينترميلان با خوش شانسي هاي فراواني هم مواجه بود. اين دوران از سال 2005 آغاز شد و تا به امروز ادامه داشته است. پس از ماجراي کالچوپولي، يوونتوس يعني پرافتخارترين تيم سري A به دسته دوم فرستاده شد و به خاک سياه نشست. ميلان هم از قضيه کالچوپولي و فساد مالي باشگاه هاي ايتاليايي دور نبود و با کسر امتياز مواجه شد. بدين ترتيب اينتر به واسطه کسب عنوان دوم سري A پس از يووه توانست يک قهرماني بادآورده را در سال 2005 جشن بگيرد و پس از آن هم اين روند را با روبرتو منچيني و ژوزه مورينيو ادامه داد. 5 قهرماني متوالي در سري A، 3قهرماني در کوپا ايتاليا، 4 قهرماني در سوپر جام و از همه مهم تر فتح ليگ قهرمانان اروپا در فصل گذشته، اينتر را بار ديگر به روزهاي اوج خود باز گرداند. آن ها اکنون پس از يوونتوس پرافتخارترين تيم سري A هستند و از اين حيث توانستند پس از سال ها از ميلان سبقت بگيرند.
آهسته و پيوسته
ميلان باشگاهي بوده که در طول تاريخ تقريباً آهسته و پيوسته حرکت کرده و همواره افتخاري را براي خود به دست آورده است. يعني زماني که اينتر چپ و راست قهرمان سري A را به نام خود مي زد و اسکودتو را به چنگ مي آورد، روسونري هم توانست 2 بار به فينال ليگ قهرمانان برسد که دست بر قضا هر 2 را مقابل ليورپول برگزار کرد. 2005 را در عين ناباوري در استانبول باخت، اما بعدي را در سال 2007 جبران کرد. آن ها پس از ماجراي کالچوپولي تا مدت ها دچار ضرر شدند، اما در فصل اخير توانستند با چند خريد حسابي خود را زير سايه اينتر خارج کنند و آخرين ضربه شان به حريف همشهري هم داربي هفته گذشته بود که با 3 گل به سود روسونري به پايان رسيد.
پرافتخارترين شهر فوتبال جهان
به جرأت مي توان گفت ميلان پرافتخارترين شهر فوتبال جهان است. آنها علاوه بر کسب 10 عنوان قهرماني در ليگ قهرمانان اروپا، مجموعاً 35 بار سري A را فتح کرده اند. اين افتخار دست کم در هيچ شهر اروپايي رخ نداده که تيم هاي يک شهر بتوانند اين همه قهرماني به دست آورند. حتي لندن با آن همه تيم نيز چنين افتخاري را به دست نياورده است. در جام هاي بين قاره اي و همچنين جام جهاني باشگاه ها هم دو تيم ميلاني افتخارات بسياري را به دست آورده اند. ميلان در سال 2007 و در اولين دوره رقابت هاي جام باشگاه هاي جهان عنوان قهرماني را کسب کرد و اينتر سال گذشته موفق شد اين مهم را بدست آورد.
اينتر مي تازد
پس از حذف عجيب و غريب ميلان تازه جان گرفته اين فصل به دست تاتنهام در رقابت هاي ليگ قهرمانان اروپا، اينتر اما با درخشش مقابل بايرن توانست با هر زحمتي که هست خود را به مرحله يک چهارم نهايي برساند و حريف شالکه، ديگر تيم آلماني شود. پس از مشخص شدن قرعه کشي روي کاغذ امکان حضور اينتر در مرحله نيمه نهايي بيش از پيش شد، اما با نگاهي به بازي قبلي نراتزوري و شکست خانگي مقابل بايرن در بازي رفت مرحله يک هشتم و در نهايت برتري 3 بر 2 در آليانتس آره نا به اين نتيجه مي رسيم که درباره فوتبال، خصوصاً اينتر نبايد خيلي زود قضاوت کرد! اگر در پايان فصل جاري ليگ قهرمانان اروپا، رئال مادريد قهرمان نشود، شهر ميلان همچنان به عنوان پرافتخارترين شهر اروپا از اين حيث باقي خواهد ماند.
منبع : مجله تماشاگر، شماره ي 48
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}