ارکان ارتباط سالم
ارکان ارتباط سالم
ارکان ارتباط سالم
نويسنده: عبدالرسول کريمي
تکنيک هاي موفقيت
روابط سالم، سلامتي و شادابي را به همراه دارد. مطالعات نشان مي دهد، انسان هايي که روابط سالم ودرستي باديگران دارند، استرس کمتري را تجربه مي کنند و شادتر هستند. طبيعتاً در هر رابطه ي صحيح و انساني رعايت اصول اوليه، ضروري است. در اين جا به چند اصل مهم و ابتدايي اشاره شده است:
روابط سالم، سلامتي و شادابي را به همراه دارد. مطالعات نشان مي دهد، انسان هايي که روابط سالم ودرستي باديگران دارند، استرس کمتري را تجربه مي کنند و شادتر هستند. طبيعتاً در هر رابطه ي صحيح و انساني رعايت اصول اوليه، ضروري است. در اين جا به چند اصل مهم و ابتدايي اشاره شده است:
انتظارهاي واقع گرايانه از طرف مقابل داشته باشيد
با يکديگر صحبت کنيد
-براي خود وقت بگذاريد.
-شنونده ي خوبي باشيد. وقتي طرف مقابل مشغول صحبت است تنها به صحبت هاي او گوش دهيد و به پاسخ خودتان نينديشيد.
-با گوش جان، صحبت هاي طرف مقابل را بشنويد. گاهي افراد در گفته هاي شان احساسي را بيان مي دارند که تنها با گوش شنيده نمي شود و بايستي قلب خود را نيز براي آن به کار گيرند.
-سؤال کنيد. اگر احساس مي کنيد از گفته هاي طرف مقابل نکته يي را متوجه نشده ايد از او بخواهيد تکرار کند و علاقه مندي خود را به شنيدن مطلب نشان دهيد.
-تبادل اطلاعات کنيد، زيرا براي شروع ارتباط مفيد است. در بيان خود و اطلاعات تان راحت باشيد، ولي متوجه باشيد که در آغاز طرف مقابل را با انبوهي از اطلاعات دچار سردرگمي نکنيد. يک رابطه ي سالم، گفت و گوي سالم مي طلبد.
-انعطاف پذير باشيد.
بسياري از ما سعي مي کنيم، افراد و موقعيت ها راتابع خواسته هاي خويش کنيم و طبيعي است وقتي آن ها به شيوه ي خود عمل مي کنند ما احساس نگراني، غم و حتي خشم مي کنيم. دريک رابطه ي سالم رشد و تغييرات هر يک از طرفين مجاز است.
منصفانه بحث کنيد
-براي گفت و گو و مذاکره درباره ي مسأله موجود، وقت مناسبي را تعيين کنيد. توجه داشته باشيد که گفت و گوهاي دشوار را زماني که خسته يا عصباني هستيد آغاز نکنيد. باتوافق طرف مقابل زمان مناسبي را براي گفت و گو درباره ي مسأله ي موجود انتخاب کنيد. يک رابطه ي سالم بر مبناي احترام متقابل پايه ريزي مي شود.
-ايراد نگريد و سرزنش نکنيد. به موضوع حمله ببريد، نه به شخص. يک گفتگوي ملايم را به شکلي قاطعانه و با گفتن کلمه ي «من» آغاز کنيد. چگونگي ناراحتي خود را از مسأله ي موجود بيان کنيد و هرگز کلمه ي «تو» يا «شما» را به منظور سرزنش و تحقير طرف مقابل بکار نبريد، در يک ارتباط سالم سرزنش جايي ندارد.
-به احساسات منفي و غير قابل کنترل خودت اجازه ي عرض اندام ندهيد. به ديگران فرصت دهيد درباره ي خودشان صحبت کنند.
-از موضوع بحث خارج نشويد. در مورد يک موضوع مشخص بحث کنيد و هر موضوعي که شما را آزرده کرده و ارتباطي با موضوع فعلي ندارد، پيش نکشيد.
-وقتي با کسي صميمي مي شويد هرگز بر پايه ي فرضيه هاي خود نتيجه گيري نکنيد. شما احساسات و افکار طرف مقابل را به خوبي نمي شناسيد. در يک رابطه ي سالم بايد همه ي جوانب را بسنجيد.
-از ديگران کمک بگيريد. در صورتي که نتوانستيد مسايل خود را با طرف مقابل به شيوه يي صحيح حل کنيد، حتماً از فردي مثل مشاور، والدين، دوستان با تجربه و افراد قابل اعتماد کمک بخواهيد. در يک رابطه ي سالم از تقاضاي کمک نهراسيد.
مراقب و متوجه خود باشيد
راسخ وثابت قدم باشيد
نسبت به ديگران خرده گير نباشيد.
محبت و صميميت خود را نشان دهيد
تعادل زندگي خود را حفظ کنيد
به خود فرصت دهيد
خودتان باشيد
منبع: 7 روز زندگي، شماره 106.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}