مسابقه هاي شگفت انگيز
مسابقه هاي شگفت انگيز
مسابقه هاي شگفت انگيز
در بيشتر شهرهاي کشورمان بازي هاي جالب و مهيجي مرسوم است؛ بازي هايي که بيشتر بومي هاي منطقه از زير و بمش باخبرند
تراکتورهايي که تخته گاز رفتند
کشاورزها رقيب مي شوند
روال مسابقه رالي تراکتور به اين صورت است که در هر شهر اين مسابقه ميان شرکت کنندگان برگزار مي شود و برندگان هر شهرستان به مسابقه استاني راه پيدا مي کنند. اولين بار اين مسابقه مهيج در شهرستان مبارکه از توابع استان اصفهان برگزار شد و شرکت کنندگان بايد در مسافتي پنج کيلومتري، به رقابت با يکديگر مي پرداختند. همين مسابقه ساده آن قدر براي شرکت کنندگان جالب بود که مسؤولان تصميم گرفتند رالي تراکتور را در دو بخش رالي سرعت و رالي در بيابان هاي خاکي برگزار کنند. با وجود اينکه اين مسابقه، تازه در ميان طرفدارانش دارد جا باز مي کند اما در همين چند مسابقه، کشاورزان استقبال خوبي از آن کردند؛ «ما آنها را هر چند نفر که باشند گروه بندي مي کنيم و در نهايت، برنده هاي هر گروه به مرحله نيمه نهايي و بعد نهايي راه پيدا مي کنند.»
کساني که در اين مسابقه شرکت مي کنند، حق اين را ندارند جلوي يکديگر بپيچند يا مزاحم رقيب خود بشوند و اگر هم از مسير خارج بشوند يا به علت اشکال فني از ادامه مسير باز بمانند، خيلي بعيد است که شرکت کننده چنين تراکتوري به ادامه مسابقه باز گردد؛ چرا که جمع کردن تراکتور و راه انداختن دوباره آن وقت زيادي مي گيرد. شرکت کنندگان رالي تراکتور هم مثل مسابقات معمولي رالي مي توانند براي ماشين هاي خود از آرم و تبليغات استفاده کنند و اين طوري تراکتور خود را از ديگر تراکتورها متمايز کنند.
آنها بايد حتماً از کلاه و عينک ايمني براي شرکت در رالي استفاده کنند. معمولاً مسير مسابقه پنج کيلومتر است اما اگر مسير کوتاه باشد، رانندگان مسير مسابقه را در چند دور حرکت مي کنند تا پنج کيلومتر خود را طي کرده باشند البته در اين ميان اتفاقات جالبي هم پيش مي آيد. صفايي، يکي از خاطراتش در مسابقه رالي تراکتور را اين طور برايمان تعريف مي کند؛ «در يکي از مسابقه ها پدري پسرش را پشت فرمان تراکتور گذاشته بود و از آنجا که سرعت تراکتورها بيشتر از 30 کيلومتر نيست، پدر مثل مربي هاي فوتبال کنار زمين مي دويد و پسرش را راهنمايي مي کرد که چطور براند. حتي قبل از شروع اين مسابقه، خيلي ها که از روستاهاي دور افتاده مي آيند، يک شب قبل به محل مسابقه مي آيند و تا روز مسابقه، در کنار پيست کمپ مي زنند.» حالا کشاورزان سرگرمي خوبي برايشان به وجود آمده. آنها مي توانند با امکاناتي که دارند، در مسابقه اي مهيج شرکت کنند و جايزه هم ببرند و روزي به يادماندني را در ذهنشان به ثبت برسانند.مسابقه 800 متر با الاغ ها
با الاغ به پيش
مسابقه محلي مانند چوگان
چوک و مادر چوک
چوک در اصطلاح به زبان محلي به نام بچه است. مادر چوک در واقع مادر بچه يا همان توپ است.
نفرها از نفرها بالا مي روند
صعود از نخل
در اين بازي هر شرکت کننده اي که بتواند زودتر از درخت بالا برود، برنده مسابقه است؛ « نخل هايي که معمولاً شرکت کنندگان بايد از آن بالا بروند، نخل هايي به ارتفاع 15 متر است. محلي ها به اين درخت نخل مغ مي گويند؛ اما به درخت هاي بلند که طول آنها به 15 تا 20 متر برسد، آلومهتري مي گويند.»
البته به محلي هم که اين بازي در آن اجرا مي شود، بند مغ مي گويند. يعني باغچه اي که درخت هاي نخل در آن قرار دارد. اين بازي بين پنج تا هفت شرکت کننده اجرا مي شود. البته بازي ديگري هم در همين مناطق گرمسير ميان جوانان رايج است که با درخت نخل انجام مي شود. حکايت از اين قرار است که بين چند شرکت کننده چوب هايي در حدود يک متر و نيم پخش مي شود و در اين ميان هر کس بتواند زمان بيشتري اين چوب را روي انگشتان خود قرار بدهد و تعادلش به هم نخورد، به عنوان داور انتخاب مي شود. بعد همان شخص داور بايد اين چوب را با همه قدرت خود به محل دورتري پرتاب کند و کسي دنبال چوب مي رود که زمان کمتري توانسته بود چوب را روي انگشتانش حفظ کند؛ «در اين فاصله مابقي شرکت کنندگان تا زمان آمدن آن کسي که به دنبال چوب رفته، بايد فرار کنند بالاي نخل ها. زماني که آن شرکت کننده چوب به دست از راه برسد، سراغ کسي مي رود که کمتر توانسته خودش را بالاي درخت نخل بکشد و با چوب بالاي درخت مي رود تا بتواند چوب را بزند به پاي يکي از شرکت کنندگان که در اصطلاح مي گويد او را سوزاندم.» حالا ممکن است در همين حين يک نفر براي اينکه دست فرد چوب به دست به شرکت کننده اي نرسد از درخت پايين بيايد و او را فريب بدهد و ترغيبش کند که دنبال او برود و دوستش را با اين روش از مهلکه نجات بدهد. به همين خاطر فرد چوب به دست بايد حواسش به اين راه هاي ميان بر باشد تا بازي را به نفع خود تمام کند.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}