پاسبان حرم خوبان


 

نويسنده: ميرعماد به ستان




 

نگاهي به بازي «مدافعان کربلا»
 

جنگ در دنياي ديجيتالي امروز، جنگ انديشه ها و اثبات حقانيت آنهاست. در اين ميان صاحبان انديشه مي کوشند با توجه به ظرفيت رسانه ها، افکار عمومي را به سمت خود جلب کرده و حقانيت خويش را اثبات کنند. در کنار رسانه ها؛ کتب، موسيقي و فيلم نيز انتقال دهندگان پيام هستند. بحث بسيار مهمي که در سال هاي گذشته از آن غفلت شده و خوشبختانه در يکي دو سال اخير مورد توجه قرار گرفته، بازي هاي رايانه اي است. بازي رايانه اي نه فقط يک سرگرمي يا صنعت پردرآمد بلکه پديده اي است تأثيرگذار در جهت فرهنگ سازي براي نوجوانان و جوانان.
در خصوص توجه به بازي سازان ايراني و بازي هاي ايراني همسو با اعتقادات ديني و آرمان هاي ميهني در يکي دو سال اخير شاهد رويکرد جديدي در جامعه و در بين جوانان نگران اسلام که دستي در برنامه نويسي و تهيه نرم افزار دارند، بوده ايم که اين مسئله، خبر خوشحال کننده اي است چرا که گام بزرگي است در جهت فرهنگ سازي براي نسل نوجوان و جوان، هر چند در همين بادي امر نمي توان انتظار داشت که بازي هاي توليد شده کشور بتوانند به بازي هايي که با اهداف سياسي عليه اسلام در کشورهاي غربي توليد مي شوند پهلو بزنند چرا که امکانات لازم براي حصول چنين نتيجه اي در حال حاضر و با توجه به تحريم هاي کشور وجود ندارد اما همين نخستين گام ها، کسب تجربه و پيشرفتي است که اگر مدون و با برنامه ريزي ادامه پيدا کند، مي تواند نتايج درخشاني را براي صنعت بازي هاي رايانه اي کشورمان به بار بياورد.

«مدافعان کربلا» از کجا آمد؟
 

طرح اوليه بازي رايانه اي «مدافعان کربلا» به فرماندهي وقت سازمان بسيج ارسال شد و پس از آن به جهت حمايت مالي در اختيار مؤسسه رسانه قرار گرفت. اين مؤسسه پس از بررسي طرح و موضوع پيشنهادي، حمايت مالي اين بازي را قبول کرد و مدافعان کربلا تحت حمايت موسسه رساله در حدود 18 ماه توليد شد.

داستان چيست؟
 

آمريکا و رژيم صهيونيستي پس از تخريب سامرا، طرح حمله به حرم مطهر امام حسين (ع) و حضرت عباس (ع) را مي ريزند پس از اطلاع سربازان ايراني از نقشه آنان در يکي از مراکز فرماندهي جمهوري اسلامي جلسه اي با حضور نمايندگان کشورهاي اسلامي برگزار مي شود و براي دفاع از حرمين شريفين برنامه ريزي مي شود. کشورهاي اسلامي مثل لبنان، پاکستان، فلسطين و عراق و کشورهاي ضداستکباري مانند ونزوئلا، کوبا، اندونزي، مالزي، بوسني و هرزگوين تحت فرماندهي جمهوري اسلامي قرار است دست متجاوزان را براي هميشه از خاک کشورهاي منطقه کوتاه کنند.
کاربر در آغاز بازي مي تواند يکي از ده مليت اين بازي را به عنوان کاراکتر اصلي انتخاب کند. داستان مدافعان کربلا طي سه روز در نواحي مختلف کربلا اتفاق مي افتد و کاربر طي اين سه روز و در ده مرحله (شش مرحله اصلي و چهار ميان مرحله) نظاميان آمريکايي و صهيونيست را شکست داده و محاصره حرم را مي شکند. طي اين بازي، چهار سرباز ديگر کاربر را ياري مي کنند. دوازده نوع اسلحه در اين بازي در ميان سربازان وجود دارد، که کاربر عملاً از چهار نوع آن نمي تواند استفاده کند.

مشکل چيست؟
 

مدافعان کربلا در نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال برنده جايزه بهترين بازي مفهومي سال شد. اين بازي را مخاطبانش در تهران، همدان، امارات متحده عربي، سوريه و... تحسين کردند؛ هرچند توليد کننده آن نسبت به وضعيت عمومي توزيع آن گلايه مند بود. از جمله آنکه بسياري از مراکز پخش با ادعاي اينکه اين بازي نمي تواند بازگشت مالي داشته باشد از توزيع گسترده و در سطح وسيع آن سرباز زدند.
مدافعان کربلا نسبت به بازي قبلي ساخته شده توسط اين تيم (مقاومت) بسيار حرفه اي تر و موفق تر ساخته شده.
 
اين بازي با نرم افزارهاي قوي تري ساخته شده؛ هر چند محدوديت هايي نيز وجود داشته اما تيم مجري اين طرح، با کدنويسي و طراحي بخش هاي مختلف نياز خود را در مسائل فني و پيچيده اين بازي رفع کرده. نهايتاً مدافعان کربلا به دليل جذابيت هاي بصري و موضع حساس و مهمي که ريشه در باورهاي وسيعي دارد، يکي از بازي هاي مهمي است که در کشورمان توليد شده.

کار، کار کيست؟
 

مشخصات دست اندرکاران بازي مدافعان کربلا از اين قرار است.
تهيه کننده و مالک پروژه: موسسه رسانه (بنياد فرهنگ روايت)
توليد کننده: شرکت کهن دشت پارسه
مديرپروژه: بابک کرباسي
مديرفني: سعيد قلي زاده
کارگردان فني- هنري: حميد کريميان
سرپرست گروه طراحان: حامد صفار زادگان
داستان و طرح بازي نامه: منصور اميني
کميک استريپ: حامد صفارزادگان و بهرام جوانرودي
گروه برنامه نويس: سعيد قلي زاده و يونس جعفري
گروه 3D: حميد کريميان، جواد عبدي، سعيد فرحزادي، احسان حسني مقدم، حميد زبرجد و مهدي محمودي.
اطلاعات تکميلي درباره اين بازي را مي توانيد در سايت اين بازي مشاهده و نسبت به خريد آنلاين آن اقدام کنيد.
www.defendersofkarbala.com
منبع: نشريه همشهري آيه شماره 8