نگاه دوم: چطور در ویندوز 8 گم نشویم (بهترین میان بُرها)
در مطلب قبلی از ویژگیهای اصلی ویندوز 8، 10 تا را برای شما ذکر کردیم و تا حدودی توضیح دادیم. ویندوز 8 یک جهش بازرگ و تغییر رادیکال است. برای همین ممکن است کار با آن برای
نویسنده : نیما دادگستر
در مطلب قبلی از ویژگیهای اصلی ویندوز 8، 10 تا را برای شما ذکر کردیم و تا حدودی توضیح دادیم. ویندوز 8 یک جهش بازرگ و تغییر رادیکال است. برای همین ممکن است کار با آن برای افراد غیر حرفهای کمی گیج کننده باشد و ما همه میدانیم که شروع دوباره، یعنی در اینجا از نو یاد گرفتن یک سری قواعد که قبلاً مدتها با آنها سر کردهایم، چقدر میتواند خستهکننده باشد. البته در کنارش، به خصوص با سیستم عاملی که نحوه ارتباط با آن به شکلی چالشی تغییر کرده، کشف چیزهای جدید را هم نباید از یاد برد که میتواند ماجراجویانه باشد.
اگر تازه کار با ویندوز 8 را شروع کردهاید و دارید از خودتان میپرسید که همه چیزهای آشنا کجا رفتهاند، نگران نباشید. این فقط شما نیستید که اینطور شدهاید. اکثر کنترلها و ویژگیهای ویندوز 7 هنوز اینجا هستند، البته جز چند تایی. فقط ممکن است جا به جا یا از نو طراحی شده باشند.
در نگاه اول به ویندوز 8 درباره 10 تا از بهترین ویژگیهای آن نوشتیم. حالا در نگاه دوم به ویندوز 8، میخواهیم نقشهای ساده از آن را برای شما ترسیم کنیم تا بدانید در این دنیای جدید باید چطور کارها را انجام داد. با نارنجی همراه باشید.
اما سادهترین کار این است که خیلی ساده، یک کلید (فرقی نمیکند کدام) را روی کیبود خود فشار دهید. وآو! این هم از لاگین اسکرین، خدمت شما.
این تصویر را در ذهن داشته باشید تا در ادامه به توضیح جزئیات آن بپردازیم.
برای مدیریت این کاشیها در صفحه استارت، پس از انتخاب آن، میتوانید با راست کلیک، یا swipe down از بالا، یا فشار دادن دکمه menu روی کیبورد خود، آن را مدیریت کنید؛ کارهایی نظیر حذف برنامهها از ویندوز یا حذف آنها از صفحه استارت امکان پذیر هستند.
شما میتوانید از این میانبُرهای کیبورد هم برای پریدن به بخشهای زیر استفاده کنید:
- قسمت Share: کلید Win+H
- قسمت Settings: کلید Win+I
- قسمت Devices: کلید Win+K
به جای استفاده از کلید ترکیبی میتوانید نشانگر ماوس خود را به گوشه بالا سمت چپ ببرید و سپس روی کادرهای کوچک در پایین بیاورید تا برنامههای باز در پشت صحنه ویندوز مشاهده شوند و آنگاه با کلیک کردن روی کادر هر برنامه، به محیط داخلی آن میروید.
اگر هم یک تبلت دارید کافی است از گوشه چپ به سمت راست swip کنید تا نوار App Switcher باز شود.
در تبلتها با swip از پایین و در پی سی با کلیک راست در هر جایی میتوانید نوار Apps را مشاهده کنید. البته کلید میان بُر Win+Z هم به خوبی کار میکند.
ویندوز 8 به طور پیش فرض، با خروج شما از برنامه آن را نمیبندد. پس برای این کار میتوانید از کلید معروف Alt+F4 استفاده کنید. همچنین میتوانید با ماوس بالای برنامه را گرفته و با نگه داشتن کلیک چپ، برنامه را پایین بکشید و رها کنید تا بسته شود.
حالا آن برنامهای را که مد نظرتان هست بگیرید و به سمت راست ببرید تا زمانی که ستون تیرهای را مشاهده کنید که میتواند هم در چپ باشد و هم در راست. وقتی برنامه را در محدوده آن ستون رها کنید، مولتی تسکینگ بر قرار میشود.
برای استفاده از نمایشگر دوم یا پروژکتور میتوانید کلید Win+P را فشار دهید یا در نوار Charms وارد بخش Devices شده و سپس گزینه Second Screen را انتخاب کنید.
برای گرفتن اسکرین شات هم کافی است کلید ترکیبی Win+PrtScrn را فشار دهید. ویندوز 8 نه تنها به صورت خودکار پرینت اسکرین میگیرد بلکه آن را با فرمت PNG در فولدر عکسهای شما ذخیره میکند.
برای کاربران حرفهای تر کلید ترکیبی Win+X را پیشنهاد میکنیم که یک راست بخشهایی مثل event viewer و device manager و command prompt را ظاهر میکند. این کلید را از یاد نبرید.
اما برای خاموش کردن یا همان Shut Down کردن ویندوز 8 برداشتن چند گام لازم است: ابتدا باید نوار Charms را باز کنید و سپس وارد بخش Settings شوید؛ به جای این دو کار میتوانید یک باره کلید Win+I را فشار دهید. سپس دکمه Power را لمس میکنید و بسته به نیاز، یکی از این گزینهها را بر میگزینید: Sleep، شات داون، آپدیت یا ری استارت.
همچنین میتوانید از دکمه Ctrl+Alt+Delete برای آوردن دکمه power استفاده کنید یا اینکه بهتر از آن، یک کاشی Shut Down برای صفحه استارت درست کنید. چطوری؟ برای درست کردن این کاشی، میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
در محیط دسکتاپ راست کلیک کنید و سپس گزینه new shortcut را برگزینید. حالا در location field کد زیر را بنویسید:
امیدواریم این متن خیلی از ابهامات شما را رفع کرده باشد. خوب است شما هم تجربیات خود را با سایرین در میان بگذارید. این هم عکس خانوادگی میان بُر هایی که معرفی کردیم:
منبع: سایت نارنجی
اگر تازه کار با ویندوز 8 را شروع کردهاید و دارید از خودتان میپرسید که همه چیزهای آشنا کجا رفتهاند، نگران نباشید. این فقط شما نیستید که اینطور شدهاید. اکثر کنترلها و ویژگیهای ویندوز 7 هنوز اینجا هستند، البته جز چند تایی. فقط ممکن است جا به جا یا از نو طراحی شده باشند.
در نگاه اول به ویندوز 8 درباره 10 تا از بهترین ویژگیهای آن نوشتیم. حالا در نگاه دوم به ویندوز 8، میخواهیم نقشهای ساده از آن را برای شما ترسیم کنیم تا بدانید در این دنیای جدید باید چطور کارها را انجام داد. با نارنجی همراه باشید.
وارد شدن به ویندوز 8
اولین چالش برای خیلیها این است که چطور وارد ویندوز 8 شوند. لاک اسکرینی که موقع بالا آمدن ویندوز میبینید هیچ گزینهای برای لاگین ندارد. برای گذشتن از این صفحه و ورود به سیستم عامل، در تبلت باید از پایین صفحه انگشت خود را به بالا بکشید (یا به اصطلاح Swip کنید)، و در پی سی با ماوس خود در لبه پایین تصویر کلیک کنید و آن را بالا بیاورید.اما سادهترین کار این است که خیلی ساده، یک کلید (فرقی نمیکند کدام) را روی کیبود خود فشار دهید. وآو! این هم از لاگین اسکرین، خدمت شما.
کار با صفحه استارت
خب حالا وارد رابط کاربری پر از کاشی ویندوز 8 شدهاید که به آن مترو یا مدرن می گوییم. شما میتوانید این صفحه را به صورت افقی به چپ و راست جا به جا کنید؛ یا با گرفتن آن با ماوس یا چرخاندن scroll wheel. ویژگیها و امکانات اصلی در این صفحه و چگونگی کار با آنها را در تصویر زیر مشاهده میکنید:این تصویر را در ذهن داشته باشید تا در ادامه به توضیح جزئیات آن بپردازیم.
کاشیها: میان بُرهایی به همه برنامههای شما
برنامههای فول اسکرین جدیدی که به ویندوز 8 آمدهاند و همینطور برنامههای محیط دسکتاپ، هر دو میتوانند در این بخش دارای کاشی باشد. تفاوت آنها با هم در این است که برنامههای موجود در ویندوز استور، طراحی قویتر و رنگارنگتر با امکانات بیشتری دارند ولی برنامههای دسکتاپ، یک طراحی ساده دارند درست مثل آنچه تا پیش از این در ویندوز دیده بودیم.برای مدیریت این کاشیها در صفحه استارت، پس از انتخاب آن، میتوانید با راست کلیک، یا swipe down از بالا، یا فشار دادن دکمه menu روی کیبورد خود، آن را مدیریت کنید؛ کارهایی نظیر حذف برنامهها از ویندوز یا حذف آنها از صفحه استارت امکان پذیر هستند.
Charms Bar: نواری مهم در سمت راست
کلید میان بُر Win+C میتواند به سرعت نوار Charms را برای شما پدیدار کند که دسترسی سریع به جستجو، اشتراک گذاری، و تنظیمات عملکردی سیستم عامل را فراهم میکند. راههای دیگر برای پدیدار کردن نوار Charms عبارت هستند از اینها: swip کردن از راست به چپ بر روی صفحات لمسی، یا بردن نشانگر ماوس به گوشه بالا یا پایین نمایشگر در حاشیه راست.شما میتوانید از این میانبُرهای کیبورد هم برای پریدن به بخشهای زیر استفاده کنید:
- قسمت Share: کلید Win+H
- قسمت Settings: کلید Win+I
- قسمت Devices: کلید Win+K
App Switcher: نواری برای جا به جایی سریع بین برنامهها
برای اینکه تمام برنامههای در حال اجرای سیستم عامل خود را ببینید و بتوانید بین آنها جا به جا شوید کافی است از کلید ترکیبی Win+Tab استفاده کنید. این کلید، نوار App Switcher را در حاشیه سمت چپ نمایشگر برای شما باز میکند که کادرهای کوچک مربوط به هر برنامه در آن قرار دارد. Alt+Tab نیز عملکردی مشابه با ویندوز 7 را در ویندوز 8 به نمایش میگذارد.به جای استفاده از کلید ترکیبی میتوانید نشانگر ماوس خود را به گوشه بالا سمت چپ ببرید و سپس روی کادرهای کوچک در پایین بیاورید تا برنامههای باز در پشت صحنه ویندوز مشاهده شوند و آنگاه با کلیک کردن روی کادر هر برنامه، به محیط داخلی آن میروید.
اگر هم یک تبلت دارید کافی است از گوشه چپ به سمت راست swip کنید تا نوار App Switcher باز شود.
Apps Bar: نواری مشابه منوی راست کلیک قدیمی
یادتان هست وقتی روی یک آیکون راست کلیک میکردید یک منو در کنار آن نمایان میشد؟ حالا با راست کلیک روی هر کاشی، منویی از لبه پایینی ویندوز 8 باز میشود. البته گاهی هم از بالا باز میشود تا تنظیمات دیگری را به نمایش بگذارد، این بستگی به برنامهای دارد که در حال کار با آن هستید.در تبلتها با swip از پایین و در پی سی با کلیک راست در هر جایی میتوانید نوار Apps را مشاهده کنید. البته کلید میان بُر Win+Z هم به خوبی کار میکند.
کار با برنامهها
برای حذف کلی یا حذف برنامهها از صفحه استارت کافی است روی آن کلیک راست یا swipe down کنید یا اینکه دکمه menu روی کیبورد را فشار دهید. نوار تنظیمات مربوط به آن کاشی نمایان خواهد شد.ویندوز 8 به طور پیش فرض، با خروج شما از برنامه آن را نمیبندد. پس برای این کار میتوانید از کلید معروف Alt+F4 استفاده کنید. همچنین میتوانید با ماوس بالای برنامه را گرفته و با نگه داشتن کلیک چپ، برنامه را پایین بکشید و رها کنید تا بسته شود.
جستجو در ویندوز 8
در اکثر موارد وقتی شروع به تایپ کنید، خواه در صفحه استارت باشید یا در یک برنامه یا در ویندوز استور، کادر جستجو ظاهر میشود. اما برای جستجوهای ویژه، میتوانید کلید ترکیبی Win+Q برای جستجو در settings و Win+F برای جستجو در فایلها را استفاده کنید.مولتی تسکینگ (چند وظیفگی)
شما میتوانید برنامههای فول اسکرین را در سمت راست یا چپ قرار دهید و همزمان در محیط دسکتاپ هم فعالیت کنید. البته این روی نمایشگرهایی با حداقل رزولوشن 1366 در 768 کار میکند. برای این کار چنین کنید: در تبلت از حاشیه چپ نمایشگر به سمت مرکز Swipe کنید و در پی سی ماوس را به گوشه بالا سمت چپ ببرید و سپس به پایین بیاورید؛ به این شکل کادرهای کوچک برنامهها در کنار نمایان میشوند. تا اینجایش چیز جدیدی نبود.حالا آن برنامهای را که مد نظرتان هست بگیرید و به سمت راست ببرید تا زمانی که ستون تیرهای را مشاهده کنید که میتواند هم در چپ باشد و هم در راست. وقتی برنامه را در محدوده آن ستون رها کنید، مولتی تسکینگ بر قرار میشود.
برای استفاده از نمایشگر دوم یا پروژکتور میتوانید کلید Win+P را فشار دهید یا در نوار Charms وارد بخش Devices شده و سپس گزینه Second Screen را انتخاب کنید.
پرینت گرفتن روی کاغذ و ثبت اسکرین شات
برای گرفتن پرینت کاغذی در محیط یک برنامه با رابط مترو، میتوانید نوار Charms را باز کنید و سپس وارد بخش Devices شوید. آنگاه برای رسیدن به تنظیمات پرینتر باید روی More settings کلیک کنید.برای گرفتن اسکرین شات هم کافی است کلید ترکیبی Win+PrtScrn را فشار دهید. ویندوز 8 نه تنها به صورت خودکار پرینت اسکرین میگیرد بلکه آن را با فرمت PNG در فولدر عکسهای شما ذخیره میکند.
تغییر دادن تنظیمات
برای باز کردن منوی تنظیمات میتوانید از کلید Win+I استفاده کنید یا اینکه در نوار Charms وارد بخش Settings شوید. انتخاب یکی از این دو بستگی به این دارد که داخل صفحه استارت باشید یا در یک برنامه. گزینه PC Settings یک نسخه ساده شده از Control Panel است.برای کاربران حرفهای تر کلید ترکیبی Win+X را پیشنهاد میکنیم که یک راست بخشهایی مثل event viewer و device manager و command prompt را ظاهر میکند. این کلید را از یاد نبرید.
قفل کردن و خاموش کردن سیستم
در بخش settings که زیر مجموعه PC Settings است شما میتوانید lock screen را با انتخاب یک عکس پس زمینه و همچنین انتخاب برنامههایی که میخواهید اطلاعاتشان در صفحه lock screen نمایش داده شود، شخصی سازی کنید.اما برای خاموش کردن یا همان Shut Down کردن ویندوز 8 برداشتن چند گام لازم است: ابتدا باید نوار Charms را باز کنید و سپس وارد بخش Settings شوید؛ به جای این دو کار میتوانید یک باره کلید Win+I را فشار دهید. سپس دکمه Power را لمس میکنید و بسته به نیاز، یکی از این گزینهها را بر میگزینید: Sleep، شات داون، آپدیت یا ری استارت.
همچنین میتوانید از دکمه Ctrl+Alt+Delete برای آوردن دکمه power استفاده کنید یا اینکه بهتر از آن، یک کاشی Shut Down برای صفحه استارت درست کنید. چطوری؟ برای درست کردن این کاشی، میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
در محیط دسکتاپ راست کلیک کنید و سپس گزینه new shortcut را برگزینید. حالا در location field کد زیر را بنویسید:
Shutdown.exe —s —a 00
اسم میان بُر را Shutdown بگذارید و آن را نهایی کنید. در نهایت روی میان بُر که در دسکتاپ ذخیره شده کلیک کنید و وارد Properties شوید. سپس آیکون این میان بُر را در بخش مربوط به تنظیمات آیکون تغییر دهید و از منویی که ظاهر میشود گزینه pin کردن میان بُر به صفحه استارت را انتخاب کنید.امیدواریم این متن خیلی از ابهامات شما را رفع کرده باشد. خوب است شما هم تجربیات خود را با سایرین در میان بگذارید. این هم عکس خانوادگی میان بُر هایی که معرفی کردیم:
منبع: سایت نارنجی
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}