نویسنده:دکتر نسرین امیدوار*




 
در زندگی امروز به دلیل وقت کم یا ایجاد تنوع در برنامه غذایی یا صرفه‌جویی در هزینه‌ها، مردم مجبورند سبزی‌ها را چند روز یا چند ماه فریز کنند تا بتوانند در همه فصل‌ها آنها را در برنامه غذایی‌شان داشته باشند (مثل باقالا یا نخودسبز و...). البته اگر فریز کردن برای مدت کوتاهی باشد و ماده غذایی در عرض یک ماه به مصرف برسد، اشکالی ندارد اما نباید سبزی‌ها بیش از 3 ماه فریز بمانند.
نکته مهم این است که چطور سبزی‌ها را فریز کنیم. روش صحیح آن است که بعد از تمیز کردن و شستن سبزی، باید آب آن را بگیرید. درنهایت آنها را در بسته‌بندی‌هایی به طوری که هوایی وارد‌ آن نشود، به سرعت فریز کنید تا حتی‌المقدور رنگ و مواد مفید سبزی حفظ شود.
بعد از خارج کردن از فریزر هم اگر نوع پخت اجازه می‌دهد، باید آن را به صورت یخ و فریزری وارد پخت کرد و اجازه نداد آب سبزی‌ها خارج شود. در کل، توصیه می‌شود بیش از 50 درصد سبزی‌های مصرفی ما تازه باشند.
برای حفظ تازگی سبزی‌ها نیز بهترین کار این است که آنها را در بسته‌بندی مناسب و نشسته در یخچال نگه دارید و نزدیک به زمان مصرف بشویید تا تازه و ترد بمانند. بعد از شست‌وشو هم باید آب سبزی‌ها کامل گرفته شود و درغیر این?صورت آب باقیمانده باعث ایجاد تغییر رنگ سبزی می‌شود.
درنهایت هم باید سبزی‌ را دوباره در یخچال گذاشت و در فضای بیرون برای مدت طولانی‌ قرار نداد. امروزه سبزی‌های آماده‌ای در سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسد که استفاده از آنها برای صرفه‌جویی در وقت مناسب است.
البته قیمت این بسته‌ها از سبزی تازه گران‌تر بوده و برای افرادی که وقت خرد کردن سبزی را دارند، انتخاب مقرون به‌صرفه‌ای نیست ولی به هر حال انتخابی است که با توجه به بودجه خانواده باید انجام شود.
فراموش نکنید قبل از خرید باید به بسته‌بندی، کیفیت و نسبت مواد و سبزی‌های خردشده با سلیقه‌تان توجه کنید. زیرا برخی از انواع سبزی‌ها مثل اسفناج را بهتر است تازه مصرف کنید. به این دلیل که مواد مغذی موجود در آنها بر اثر نگهداری طولانی و تغییر رنگ تا حد زیادی از بین می‌روند.

پی‌نوشت‌ها:

* متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی

منبع مقاله:هفته نامه سلامت