نویسنده: محمد طالبیان



 
FINAL FANTASY
THE 4 HEROES OF LIGHT
پس از فراگیر شدن کنسول دستی نینتندو و ساخت بازی های فراوان برای این کنسول، Square Enix به عنوان یکی از ناشران بزرگ ژاپنی نیز دست روی دست نگذاشته و تصمیم گرفت با استفاده از یکی از سری بازی های محبوب، خود یعنی Final Fantasy، جایگاه خود را در بازار بازی های عرضه شده برای DS پایدار کند. این شرکت در گام اول بازی های اصلی خود در این سری را با شخصیت های کارتونی کوچک دوباره سازی کرده و با عرضه آن برای DS به خودی به دست آورد. تاکنون 7 بازی از این سری به صورت سیاست کوچک سازی (!) شخصیت ها توسط SE قرار است یک spin off از این سری با نام FF: The 4 Heroes of Light (نسخه ژاپنی Final Fantasy Gaiden:Hikari no 4 sensi نام دارد) برای DS عرضه شود.

تکرار یک روایت کلیشه ای

داستان بازی در مورد پسربچه ای به نام Brandt است که به تازگی 14 ساله شده و ناگهان توسط King Home احضار شده و ماموریت پیدا می کند دختر دزدیده شده پادشاه یعنی Princess Aire را از دست جادوگر شمال یعنی Louhi نجات دهد. داستان بازی در ابتدا شبیه داستان های کلیشه ای پیدا کردن شاهزاده به نظر می رسد؛ اما در ادامه قرار است ماجراهای بسیاری برای قهرمان داستان روی دهد و او با رخدادهای چون سنگ شدن اهالی شهر توسط Louhi و ... روبه رو شود. اما در کل و با در نظر گرفتن اهداف SE در این سال ها و عناوینی برای DS عرضه کرده، انتظار چندانی از کل داستان T4HOL نمی رود و بی شک نباید منتظر خط داستانی ای چون FFXII یا دیگر عناوین اصلی این سری باشیم. در عوض SE با سپردن وظیفه ساخت این بازی به Matrix software قصد دارد عنوانی کلاسیک در سبک JRPG عرضه و یاد اولین بازی های این سری روی Famicom را زنده کند.

آخرین فانتزی یک کودک

از لحاظ گرافیکی T4HOL همانند اکثر عناوین نقش آفرینی که روی DS عرضه می شوند حالتی کارتونی و کودکانه دارد و از یک دوربین ایزومتریک برای نمایش محیط استفاده می کند. اما یکی از نکاتی که در این زمنیه تنوع خوبی به بازی می بخشد، تغییر ظاهر 4 شخصیت بازی با توجه به وسایل همراهشان و Crown انتخاب شده است. این مساله که در بازی های DS کمتر دیده شده، باعث می شود نوعی حس شخصی سازی به بازیباز منتقل شود و وی در شکل دهی به شخصیت های بازی نقش داشته باشد. در کنار این موضوع باید به رنگ بندی شاد این عنوان نیز اشاره ای کرد که در نمایش های بازی کاملا به چشم می آید و می تواند در زمان عرضه بازی به یکی از نکات مثبت آن تبدیل شود.
آهنگساز این بازی ناتوشی میزوتا (Naoshi Mizuta) است و آن چه تاکنون از موسیقی های بازی شنیده ایم نشان می دهد کارش را به خوبی انجام داده است. وی در گذشته با ساخت موسیقی های مختلف برای سری بازی های Street Fighter، parasite Eve2 و بعضی از بازی های سری FF ثابت کرده است که در این زمینه حرف های زیادی برای گفتن دارد و به خوبی می تواند باعث موفقیت این عنوان در زمینه موسیقی شود.
در این بازی هر 4 شخصیت، توسط بازیباز قابل کنترل خواهند بود و بازیبازهای مختلف حتی در حالت Co-op نیز می توانند بازی را به صورت چند نفره انجام دهند. بد نیست کمی هم در مورد 4 شخصیت اصلی داستان توضیح دهیم.
Brandt: او پسری است که به تازگی 14 ساله شده و در Kingdom of Home به همراه مادر خود زندگی می کند. پس از دزدیده شدن دختر پادشاه، او Brandt را احضار می کند تا به دنبال دخترش رفته و وی را از دست جادوگر شمال نجات دهد. Brandt با وجود این که نوجوان است از حس قدرتمندی در زمینه عدالت برخوردار است و در طول بازی این حس به کمک او می آید تا بتواند با دشمن های خود مبارزه کند.
Aire: در ابتدای داستان Aire که جوان ترین دختر پادشاه Horne است، توسط Louhi دزدیده می شود و کمی بعد توسط شخصیت اصلی بازی یعنی Brandt نجات می یابد؛ اما فرار او باعث می شود در ادامه Louhi مشکلات دیکری برای مردمان Horne به وجود آورد.
Jusqua: یکی دیگر از شخصیت های قابل بازی در T4HOL پسری جوان به نام Jusqua است که گذشته ای نامشخص دارد و با این که به اختیار خود وارد گروه Brandt شده؛ اما به او به چشم یک رقیب می نگرد. به نظر می رسد Jusqua جادوگر این گروه خواهد بود.
Yunita: آخرین شخصی اصلی موجود در بازی Yunita،یکی از سربازان Kingdom of Home است که رهبری گروه را در مبارزه ها بر عهده دارد. طبق اطلاعاتی که منتشر شده به نظر می رسد Yunita فردی معتقد به فلسفه و این گونه مسائل است
یکی دیگر از نکاتی که در روند ساخت این بازی پیش از دیگر بخش ها خودنمایی می کند، کارگردان این بازی تاکاشی تاکیتا (Takashi Tokita) است، تاکیتا یکی از بازیسازهای شناخته شده ای است که در طول این سال ها در SE مشغول به کار بوده و فعالیت خود را همزمان با افرادی چون Akitosi kawazu و Nasir Gebelli در سال 1985 در این کمپانی شروع کرد. از فعالیت های قابل توجه وی می توان به نوشتن داستان و کارگردانی parasite Eve و کارگردانی Chrono Trigger اشاره کرد که هر دو عنوان جزو بازی های نام آشنا و موفق زمان خود بوده اند. اکنون با دانستن این مساله می توان این انتظار داشت که حضور شخصی همچون تاکیتا باعث پیشرفت این پروژه و موفقیت بازی شود.

پایبند به اصول

اگر عنوان Matrix software را بازی کرده باشید حتما قبول دارید که این استدیو همواره تلاش کرده در بازی هایش به اصول JRPG پاینبد باشد تا بتواند نظر طرفداران قدیمی این سبک و البته نه چندان راضی از وضع این روزهای این گونه بازی ها را جلب کند. در همین رابطه تومویا آسانو (Tomoya Asano) تهیه کننده این عنوان اعلام کرده آن ها قصد دارند اصول کلاسیک سبک JRPG را با استفاده از تکنولوژی روز پیاده سازی کنند تا بتوانند عنوانی مثال زدنی در اختیار بازیبازها قرار دهند. در T4HOL قرار است دشمن ها به سبک نخستین عناوین این سری به صورت تصادفی ایجاد شده و مبارزه ها به صورت کاملا نوبتی دنبال شوند. البته در بعضی منابع ذکر شده که قابلیت انتخاب هدف برای حمله در این عنوان وجود ندارد؛ اما هنوز سازندگان چیزی در این مورد نگفته اند و مشخص نیست در این زمینه گیم پلی بازی به چه صورتی خواهد بود. Magic point در این بازی به چه حذف و سیستمی به نام Charge، جایگزین آن شده است. در این مورد نیز شایعه های وجود دارد و به نظر می رسد پس از معرفی اولیه این عنوان و اشاره SE به سیستم Chrge سازنده این عنوان یعنی Matrix از سیستم ذکر شده رضایت کافی نداشته و آن را با Ability point عوض کرده که پس از هر نوبت مقداری از آن پر شده و بازیباز می تواند با استفاده از آن قابلیت های جادویی خود را روی دشمن ها به کار ببرد.
یکی از بخش های اصلی گیم پلی که سازندگان تمرکز زیادی روی آن دارند مربوط به سیستم کار است که در T4HOL با نام Crown system شناخته می شود. بازیباز می تواند برای انتخاب یک Crown برای هر یک از چهار شخصیت موجود در بازی در اصل کاری مشخص برای آن شخصیت تعیین کنند. پس از این انتخاب، به نسبت کار انتخاب شده به هر شخصیت 4 مهارت مخصوص به آن Crown در کنار ویژگی های جایزه ای تعلق می گیرد؛ این در حالی است که تمامی شخصیت ها بدون در نظر گرفتن کاری که انتخاب کرده اند می توانند از جادوگرها بهره ببرند. مثلا اگر یکی از شخصیت ها Monk را انتخاب کرده باشد به وسیله مهارت Implement می تواند به اعضای کشته شده ی تیم قابلیتی بدهد که به صورت نیمه جان از جادوهای خود برای از بین بردن دشمن استفاده کنند . یا در مثالی دیگر Black Mage می تواند که با استفاده از مهارت Magic Mojo صدمه بیشتری در نوبت بعدی به دشمن وارد کند. با در نظر گرفتن این قابلیت های می توان نتیجه گرفت تمرکز اصلی بازی بر سیستم Crown است تا با استفاده از قابلیت های آن و قرار گرفتن این سیستم در کنار اصول کلاسیک این سبک گیم پلی ای روان و جذاب را برای مخاطب فراهم کند.
در پایان باید گفت T4HOL چندی پیش در ژاپن عرضه و با استقبال خوب بازیبازها روبرو شد و به نظر می رسد بتواند این موفقیت را در بازارهای جهانی نیز تکرار کند.
منبع: بازی رایانه (ش38)