فناوری های پیشرفته، اینترنت، نوجوانی

چرا پدرم اجازه نمی دهد که وسایل من با فناوری های پیشرفته و به روز دنیا هماهنگ باشد؟

در عصر حاضر که آن را «عصر انفجار اطلاعات» می نامند، انبوه اطلاعات از طریق فناوری های پیشرفته ای هم چون اینترنت، ماهواره و... به سهولت در دسترس همگان قرار می گیرد. مسلماً این فناوری های پیشرفته بسیار جذابند، سرعت عمل، دقت و ظرافت آن ها انسان را به تعجب وامی دارد و استفاده ی درست از آن ها می تواند فواید زیادی داشته باشد. البته به همین نسبت، تأثیرگذاری آن ها (خواه به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه) نیز بیش تر و پیچیده تر است و در صورت استفاده ی نادرست، آسیبی که به فرد می رسد، مخرب تر و شدیدتر خواهد بود.
چه خوب است که نوجوان فهیم، باتوجه به اهداف، برنامه ها و ایدئولوژی خاصی که در زندگی خویش دارد، دستیابی و استفاده از این اطلاعات را مدیریت کند. یعنی به جای وارد کردن بی قید و شرط هرگونه اطلاعات به دنیای ذهن و فکر خویش، با قوه ی عقل و خرد و به دور از احساسات و تمایلات، به تحلیل و ارزیابی اطلاعات بپردازد و دقت کند که چه خوراک فکری ای برای رشد روح و شخصیت خویش فراهم می کند. چرا که افراد در دوره ی نوجوانی بسیار حساس اند و خواسته یا ناخواسته، به شدت تحت تأثیر پیام ها و آموزه های این رسانه ها قرار می گیرند.
البته والدین نیز می توانند فرزند خویش را در این راه به طور مؤثری راهنمایی کنند. به هر حال، برای تهیه ی هر یک از وسایل پیشرفته، باید به سن و سال و پختگی نوجوان دقت کرد. اگر والدین دریابند که فرزندشان به آن درجه از بلوغ فکری و عقلی رسیده است که می تواند استفاده از این فناوری ها را در مسیر صحیح و بی خط جهت دهی کند، با او مخالفتی نخواهند داشت.
رعایت اعتدال در استفاده از این فناوری ها (حتی در استفاده ی مناسب و بی خطر از آن ها) همواره توصیه شده است.
منبع مقاله :
ایمانی، محسن؛ وجدانی، فاطمه؛ (1388)، چالش های من و پدرم،(پاسخ به سؤالات نوجوانان)، تهران: نشر قطره، چاپ اول (1389)