بسیج، سازندگی و اقتصاد مقاومتی
مسأله تحریم موضوع جدیدی نیست. در تمام این سالها استکبارجهانی و به ویژه آمریکا تلاش کرده اند در راستای اعمال تحریم ها، مشکلاتی برای انقلاب اسلامی بوجود آورند. نامگذاری هوشمندانه سالهای اخیر با عناوین اقتصادی توسط رهبر
مسأله تحریم موضوع جدیدی نیست. در تمام این سالها استکبارجهانی و به ویژه آمریکا تلاش کرده اند در راستای اعمال تحریم ها، مشکلاتی برای انقلاب اسلامی بوجود آورند. نامگذاری هوشمندانه سالهای اخیر با عناوین اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بیانگر اهمیت موضوع اقتصاد است و همین امر مسئولیت دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی را مضاعف کرده است . هر چقدر تفکر بسیجی را در جامعه بیشتر حاکم کنیم، پیروزی از آن ما خواهد بود .
از جمله الزامات اقصاد مقاومتی می توان به مردمی کردن اقتصاد، کاهش وابستگی به نفت، مدیریت مصرف و استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات کشوراشاره کرد.
این روزها که دشمن با اعمال تحریم های بیشتر و سنگ اندازی در فعالیتهای بانکی به دنبال محدود کردن ماست اگر بخواهیم اقتصاد را با همان شیوه های قبلی اداره کنیم قطعاً دچار مشکل خواهیم شد. مقام معظم رهبری دو سال قبل موضوع اقتصاد مقاومتی را همزمان با طرح بحث کار آفرینی مطرح کردند.
تفاوت اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی در این است که اقتصاد ریاضتی با کاهش میزان بیمه ها و افزایش سن بازنشستگی و مالیات اجرا می شود، در صورتیکه اقتصاد مقاومتی به منظور مدیریت منابع، شناسایی حوزه های فشار، بی اثر کردن این حوزه ها و تبدیل فشار به فرصت است. در اقتصاد مقاومتی منظور این نیست که دور خودمان حصار بکشیم بلکه باید فشارها را تبدیل به فرصت کنیم که این رشد اقتصادی بدست آمده، اقتصاد مقاومتی نام خواهد داشت .
امروز بسیج وظیفه بزرگی را بر عهده دارد که همان کمک به انجام اقتصاد مقاومتی است. استفاده از کالاهای داخلی واصلاح الگوی مصرف از مهمترین مواردی است که باید برای توسعه و اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی مد نظر قرار داد.
کشورهای متعددی در جنگ 8 ساله دخالت داشتند که آمریکا، انگلیس و در راس آنها اسرائیل بودند. امروز نیز همچنان جنگ ها و فتنه ها ادامه دارد و نیاز به هوشیاری و بصیرت مردم بیش از قبل احساس می شود. بسیج بعنوان متولی این امر و حافظ دستاوردهای انقلاب در شرایط امروز مسئولیت خطیر و مهمی داشته و دارد بسیج در این رابطه می تواند چند نقش داشته باشد، اولین نقش بیان کردن چیستی اقتصاد مقاومتی است ؛ ابتدا باید تبیین شود که اقتصاد مقاومتی چیست؟ چه فرقی با اقتصاد ریاضتی دارد؟ وظیفه بعدی شناساندن ظرفیت های اقتصاد مقاومتی است .بسیاری از جنبه ها و ظرفیت های اقتصادی است که ناشناخته مانده و باید توسط دلسوزان انقلاب شناسانده شود. سومین وظیفه حمایت از تولیدات داخلی است با این وظیفه هم میتوان از اقتصاد مقاومتی حمایت کرد. رسیدن به اقتصاد مقاومتی می تواند یک فرصت باشد و نه تهدید؛ به شرط اینکه از این شرایط تحریم استفاده نموده و به خود باوری برسیم تا روی پای خود بایستیم.
در این راستا همان طور که بسیجیان در دفاع مقدس در مقابله با استکبار جهانی پیروز و سربلند بودند در پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق اقتصاد مقاومتی نیز موفق عمل خواهند کرد .
از 12 مولفه اقتصاد مقاومتی بیانات مقام معظم رهبری، شش مولفه مربوط به دولت و شش مولفه دیگر مربوط به مردم است که وظیفه بسیج تبیین شش مولفه مردمی و مطالبه اجرای شش مولفه دیگر از دولت می باشد. شش مولفه مربوط به مردم در اقتصاد مقاومتی عبارتند از: فرهنگ کار و تلاش، مردمی کردن اقتصاد، تقویت روح خودباوری و خوداتکایی، اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف و تبذیر، استفاده از تمام ظرفیت ها و امکانات و حمایت از تولید ملی و عدم مصرف کالای خارجی.
منبع مقاله : basijpress.ir
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}