نویسنده: دکتر شکوفه موسوی




 

برای رابطه ی بهتر با نوجوانان

حالا هدف گذاری کرده اید، اولویت ها را مشخص نموده اید، برنامه ریزی کرده اید و مدیریت زمان را در نظر گرفته اید و می خواهید همین الان شروع کنید؛ اما صبر کنید!
مطمئن شوید که آماده ی اجرای برنامه هستید. برای این موضوع وضع روحی و روانی و آمادگی ذهنی و هیجانی خود را در نظر بگیرید. مطمئن شوید که بر اوضاع زندگی مسلط هستید، از نظر شغلی مشکل خاصی ندارید و از انرژی خوبی برای اجرای برنامه برخوردارید.
مطمئن شوید که همسرتان نیز چنین موقعیتی دارد، یعنی از نظر روانی آماده است، انرژی کافی دارد و بر زندگی مسلط است. از حُسن رابطه با همسرتان مطمئن شوید. یکی از ضروریات ایجاد رابطه ی زناشویی موفق، صرف کردن زمان مناسب و خوب با همسر است. وقتی رابطه ی خوبی با همسرتان پیدا کردید با او بر سر مشکل فرزند نوجوان تان و راه های کمک به او و نقش هر کدام به توافق برسید.
وقتی موقعیت خود و وضعیت زناشویی تان را در نظر بگیرید، قدم های اساسی و درستی را برای بهبود رابطه با فرزندتان برداشته اید، هر چند در ظاهر برنامه شروع نشده باشد! شاید تعجب کنید که با برداشتن اولین قدم ها برای تغییر دادن روش زندگی هم ممکن است تغییرات مثبتی را در فرزند نوجوان تان ببینید.
صبر کردن به عنوان یکی از مراحل قبل از اجرای برنامه، به شما فرصت می دهد تا برای شروع برنامه بیش ترین آمادگی را پیدا کنید. همان طور که برای ساختن یک ساختمان ابتدا کارشناسی و ارزیابی انجام می شود، نقشه می کشند، نیروی کار متخصص انتخاب می کنند، هزینه ها را برآورد و تأمین می کنند و در طی این مراحل، ظاهر زمین هنوز دست نخورده است و هیچ فعالیتی بر روی آن انجام نشده، ولی در واقع قسمت های اساسی کار مشخص و انجام شده است.
منبع مقاله :
موسوی، شکوفه؛ (1387)، رابطه ی والدین و نوجوان (با نوجوان خود چگونه رفتار کنید؟)، تهران: نشر قطره، چاپ چهارم