قطر 2022 از رویا تا کابوس (1)
رشوه، لبخند بلاتر و مافیای فوتبال
مدتی است جهان فوتبال با آلودگی ناشی از قطر، دست و پنجه نرم می کند. این ناپاکی صد البته مسری است و گریبان بسیاری را در دنیای فوتبال گرفته و خواهد گرفت.
مدتی است جهان فوتبال با آلودگی ناشی از قطر، دست و پنجه نرم می کند. این ناپاکی صد البته مسری است و گریبان بسیاری را در دنیای فوتبال گرفته و خواهد گرفت.
ژاپن از فیفا سوال کرد: قطر در کدام زمینه از ما شایستگی بیشتری دارد؟ امنیت، امکانات، تکنولوژی، حقوق بشر، فعالیت های مفید در عرصه فوتبال حرفه ای، لیگ فوتبال حرفه ای یا ثروت؟
مدت ها گذشت تا اینکه این همه رقیب در سایه باج دادن قطر آرام گرفتند. آلمان آب معدنی فروخت. فرانسه اپراتور رسمی تلفن همراه جام جهانی شد. انگلیس اتوبوس های مانده در گمرک پکن را حراج کرد و آمریکا امنیت قطر را بر عهده گرفت.
اما با انتشار اسناد رسمی از سوی ساندی تایمز این ماجرا وارد فرایند پیچیده و تازه ای شد. این سوال جدید بر سر زبان مخالفان افتاد: چرا میزبانی قطر لغو نمی شود؟
نیازی به یادآوری و تورق کتاب فوتبال نیست تا این نکته به تصریح خوانندگان نیز برسد که فیفا سازمانی مستقل و غیر سیاسی نیست. مدیران و مقامات این مرکز مهم حتی اگر بخواهند توان ایستادگی و حفظ استقلال برابر اراده جهانی و مدیریت سیاسی کره زمین را ندارند.
فوتبال مستقل در نظر صاحب نظران بزرگ و معتبر اروپایی، آسیایی و آمریکای جنوبی یک طنز تلخ است. البته شاید در برخی رسانه های آفریقایی یا آمریکای شمالی بتوانید مقالاتی درباره روزهای خوشی که قرار است سر برسند یا فوتبال پاک پیدا کنید.
این رسوایی تا حدی واضح و روشن در رسانه ها منتشر و ثابت شده که مقامات قطری در بهترین حالت تنها به تکذیب شفاهی بسنده و سکوت اختیار کرده اند. مدارکی در اختیار خبرنگار ساندی تایمز لندن است که ثابت می کند قطری ها رای های کارشناسان و مقامات فدراسیون های مختلف را خریداری کرده و در مجموع تا مرز 40 میلیون دلار برای جلب رضایت رای دهندگان هزینه کرده اند. هر چند مقامات قطری این مورد را در اعطای هدایای ارزنده برای دوستان قطر خلاصه می کنند؛ اما مشخص است هدف از این رشوه دادن ها و رشوه گرفتن ها چه بوده است.
فیفا با کسی شوخی ندارد. این هم البته از طنزهای تلخ دنیای فوتبال حرفهای است. فیفا با کسانی شوخی ندارد که توان بر هم زدن تعادل مدیریت جهانی در عرصه ورزش و سیاست را نداشته باشند. به عنوان مثال دوپینگ یک بازیکن لهستانی او را به صورت مادام العمر از حضور در تمام اماکن ورزشی محروم می کند. سیاسی شدن ورزش در فوتبال کشوری مثل ایران تا مرز حکم تعلیق قطعی پیش می رود. رئیس کنفدراسیون آسیا با یک جلسه 10 دقیقه ای از سمت خود برکنار می شود؛ اما میزبانی جام جهانی 2022 برای قطر حتی با اثبات نقض کامل حقوق بشر در این کشور، مرگ مشکوک بیش از 400 مهاجر و کارگر هندی، بنگلادشی و پاکستانی و همچنین اثبات فساد مالی و رشوه در فوتبال قطر بدون هیچ مشکلی به قوت خود باقی است.
منبع مقاله : سایت مشرق نیوز
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}