ترادسکانتيا برگ بيدي
جنس ترادسکانتيا (Tradescantia) که به برگ بيدي معروف است. براي گل ها و همچنين برگ هاي زينتي خود مورد توجه مي باشد داراي بيش از 60 گونه و متعلق به خانواده برگ بيدي کامليناسه است. يکي از گونه هاي
نويسنده: دکتر هرمزديار کيانمهر
جنس ترادسکانتيا (Tradescantia) که به برگ بيدي معروف است. براي گل ها و همچنين برگ هاي زينتي خود مورد توجه مي باشد داراي بيش از 60 گونه و متعلق به خانواده برگ بيدي کامليناسه (1) است. يکي از گونه هاي متداولي که غالباً درون آپارتمان و ساختمان يافت مي شود T. blossfeldiana است. اين گياه بومي آرژانتين است. گياه به صورت نيمه افراشته رشد مي کند. داراي برگ هايي به شکل تخم مرغي کشيده بوده و به رنگ سبز تيره و ارغواني با موهاي ظريفي در سطح زيرين مي باشد. ساقه ها گوشتي و معمولاً به رنگ ارغواني هستند. گل ها که در بهار و تابستان در انتهاي ساقه هاي بالغ توليد مي شوند به صورت مجموعه توليد مي شوند. گل ها با سه گلبرگ و مثلثي بوده و به رنگ ارغواني قرمز و در وسط سفيد مي باشند. در واريته هاي مختلف رنگ گل ها متفاوت است.
گونه ديگر T.fluminensis با نام مترادف T.fluviatilis بومي آمريکاي جنوبي است. ساقه هاي آن به طور خوابيده و يا آويزان رشد نموده برگ هاي آن تخم مرغي کشيده و بدون دمبرگ يا با دمبرگ هاي کوتاه به رنگ سبز کمرنگ و معمولاً با نوارهايي به رنگ سفيد يا ارغواني متمايل به قرمز مي باشند. واريته هاي آن رنگ هاي متفاوتي از نوارها را توليد مي نمايند. در مواقعي که در معرض نور روشن و کافي قرار داده شوند زير برگ ها به رنگ ارغواني کمرنگي تغيير مي يابد.
ترادسکانتيا يا برگ بيدي را در گلدان هايي متوسط محتوي کمپوست و پيت معمولي بکاريد. آنها را همچنين مي توانيد به صورت آويزان درون سبد قرار دهيد.
ازدياد گياه به آساني از طريق ايجاد قلمه از نوک ساقه صورت مي گيرد. قلمه هاي 6-7 سانتي متر از نوک ساقه ها را در بهار تهيه نموده و آنها را در کمپوست معمولي کاشته و در دماي 16 درجه سانتي گراد قرار دهيد تا ريشه ايجاد نمايند سپس آنها را به صورت دستجاب چند تايي درون گلدان دائمي بکاريد. قلمه هاي برگ بيدي را همچنين مي توانيد در آب قرار داده تا ريشه ايجاد نمايند.
ريزش و يا تغيير رنگ برگ ها ممکن است در نتيجه ناهنجاري هاي فيزيولوژيکي اتفاق بيافتد. برگ بيدي معمولاً عاري از آفات و بيماري هاي گياهي است.
پي نوشت ها :
1.Commelinaceae
منبع مقاله :کيانمهر، هرمزديار، (1388)، گل هاي آپارتماني و سبزيکاري، تهران: آييژ، چاپ اول
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}