ترجمه: حمید وثیق زاده انصاری
منبع: راسخون




 
خانواده‌ی عجیب و غریبی از گونه‌ی اهلی درختان انگور، نقش میزبان را برای باکتریِ جوش‌های P بازی می‌کند که برای اصلاحات ضروریِ DNA به گیاه وابسته است.
حدود 7000 سال قبل، یک باکتری که در انسان زندگی می‌کرد و باعث ایجاد جوش می‌شد، به میزبان‌ِ بسیار متفاوتی یعنی انگورهای اهلی جهش زد. از آن پس، ژن ضروریِ اصلاحِ DNA در میکروب، باکتری چربِ جوش‌ها، دچار تغییر شده و مدت زمان زیادی عمل نکرد.
بدون ژن، میکروب قادر به عمل کردن روی خودش نبوده و به نظر می‌رسد برای اصلاحِ این DNA به درخت انگور وابسته است. آندریا کمپیسانو میکروب ‌شناسِ بنیادِ مک ادموند ایتالیا می‌گوید: این اولین گزارش از چنین نوعی از هم زیستی بین یک گیاه و یک میکروب است چرا که معمولاً هم زیستی مربوط به حیوانات است.
محققان گونه‌ی درخت انگورِ میکروبِ جوش‌های P را گونه‌ی زاپایی نامیدند که به هر دو مورد یعنی هم موسیقی دان فرانک زاپا و هم به اهمیتِ کشاورزی میکروب اشاره دارد؛ زاپا در زبانِ ایتالیایی به معنای بیل باغبانی است. کار در مرحله‌ی زیست ‌شناسی و تکامل مولکولی و در ماهِ فوریه گزارش شده است. در حالی که ممکن است این، اولین انتقال ثبت شده از انسان به گیاه باشد که گزارش شده است، اما اولین باری نبوده است که زاپا مدل لینین را پذیرفته است. حد اقل چهار موجود، شامل یک عنکبوت و یک ماهی آزاد، نام او را همراه خود داشتند.