Roger Myerson ( متولّد 1951)
زندگي علمي راجر مايرسون
مايرسون در سال 2007 به همراه لئونيد هورويچ و اريک ماسکين به خاطر " پايه گذاري يک نظريه درباره مکانيسم بازار "، جايزه نوبل اقتصاد را دريافت کرد.
نويسنده: محمود قنّادان
Roger Myerson ( متولّد 1951)
مايرسون در سال 2007 به همراه لئونيد هورويچ (1) و اريک ماسکين (2) به خاطر " پايه گذاري يک نظريه درباره مکانيسم بازار "، جايزه نوبل اقتصاد را دريافت کرد.وي در سال 1951 در بوستون، آمريکا متولد شد. به ترتيب در سال هاي 1973 و 1976 در رشته رياضيات کاربردي از دانشگاه هاروارد فارغ التحصيل شد.
مايرسون نويسنده متبحر مقالات آکادميک و نرم افزار کامپيوتري و يکي از مشهورترين نويسندگان در زمينه نظريه طراحي مکانيسم است.
نظريه ماريسون- ساترث وَيت (3) به اين نکته پي برده است هنگامي که هر دو طرف معامله اطلاعات پنهان و متفاوتي دارند، يک طرف معامله تا حدودي متحمل ضرر مي شود.
نظريه طراحي مکانيسم که توسط مايرسون، ماسکين و هورويچ ارائه شده است به وسيله تشريح انگيزه هاي فردي و اطلاعات شخصي، قدرت درک ما را از ويژگي هاي مختص مکانيسم هاي تخصص بهينه به ميزان زيادي افزايش داده است هم چنين به دانشمندان اقتصادي کمک مي کند مکانيسم هاي مؤثر تجاري و تمهيدات قانوني لازم را بشناسند. امروزه نظريه طراحي مکانيسم نقش محوري در بسياري از حوزه هاي اقتصاد و علوم سياسي ايفا مي کند. اين نظريه، اطلاعات مرتبط با ترجيحات افراد و تکنولوژي هاي قابل دسترس توليد را به حساب مي آورد.
مطالعه نظريه طراحي مکانيسم با استفاده از رهيافت نظريه بازي ها ابتدا به وسيله پروفسور هورويچ شروع شد و بعدها توسط ماسکين و مايرسون بسط داده شد. آکادمي سلطنتي علوم سوئد
در خصوص دلايل اعطاي جايزه نوبل اقتصاد به اين سه نفر گزارش داد: " بر اساس نظريه دست نامرئي آدام اسميت (4)، تخصيص بهينه منابع کمياب مي تواند توسط مکانيسم بازار که تحت شرايط اطلاعات متقارن عمل مي نمايد صورت گيرد. در صورت شکست بازار در تخصيص کارايي منابع از ناحيه عدم تقارن اطلاعات، دخالت دولت ضروري مي باشد. براي انجام تخصيص کارايي منابع توسط دولت لازم است که اطلاعات مورد نياز را از موجودي اوليه (5) افراد جامعه، ترجيحات افراد و شکل تابع رفاه اجتماعي در اختيار داشته باشد که دولت براي اين منظور از طريق قانونمند نمودن و تنظيم بازار (6) ونهاد سازي در اقتصاد کارکردهاي بازار را تصحيح مي نمايد. از آنجا که اطلاعات در دولت و موارد فوق کامل نيست لذا تخصيص هاي صورت گرفته توسط دولت نيز از کارايي کامل برخوردار نمي باشند در نتيجه براي جبران اين شکست که ناشي از شکاف اطلاعاتي بين خريداران و فروشندگان و هزينه ها و نتايج کارکرد بازار است، نظريه طراحي مکانيسم که کار مطالعاتي آن از 50 سال پيش شروع شده بود، معرفي گرديد. اين نظريه که پشتوانه اي غني در تحليل هاي جديد اقتصادي نهادها و بازار دارد، انقلاب فکري در رهيافت هاي اقتصاددانان در مورد قانونمندي ها و نهادهاي بهينه در زماني که دولت چيزي از آنها در کل نمي داند به شمار مي آيد و تأثير زيادي بر سياستگذاري ها دارد.
نظريه مکانيسم چارچوب کاري قوي براي تحليل بازارهاي مختلف و سياستگذاري ها را به دست مي دهد. از بازار بيمه تا امر ماليات بندي و در کل اين موارد طراحي مکانيسم به دنبال اطلاعات خاص هر فرد است که مي تواند در فرد انگيزه اي براي عدم آشکارسازي مطالباتش ايجاد کند. اما اين زيرشاخه نظريه بازي ها در اين حد هم نمانده و حتي به امور اجتماعي- سياسي نيز گسترش يافته است، آن چنان که خود مايرسون در سال 2003 با اين ابزار، مقاله اي تحت عنوان " چگونه مي توان در عراق دموکراسي را پايه ريزي کرد " مي نويسد.
در هر حال امروزه نظريه بازي ها بيش از هر زمان ديگر خود را به رخ مي کشد و اگر تا پيش از اين بسياري آن را تنها براي کارهاي نظري و انتزاعي مفيد مي دانستند امروزه در عمل مشاهده مي شود که به عنوان مثال اين شاخه حتي تحليلي واقعي تر و ملموس تر از مکانيسم بازار تا آلترناتيوهاي قبلي با فروض بيشتر و انتزاعي تر را به دست مي دهد.
مايرسون مقالات متعددي در نشريات اقتصادسنجي، رياضي در تحقيق عملياتي و نشريه بين المللي نظريه بازي منتشر نمود و در هر کدام از اين نشريات نزديک به ده سال به عنوان عضو هيأت تحريريه خدمت نموده است.
قضيه اصلي مايرسون که امروزه به نام قضيه برابري درآمد شناخته شده است، بخش بسيار با اهميتي از پيشينه ي گسترده مقوله طراحي مکانيسم را تشکيل مي دهد که به طور خاص عمدتاً در طراحي مزايده ها کاربرد دارد. امروزه فعاليت در حوزه طراحي مکانيسم بدون درک نتايج مطالعات مايرسون غيرممکن مي باشد. وي هم چنين نرم افزار کامپيوتري براي مميزي فرمول ها و شبيه سازي و تحليل تعميم ها جهت استفاده همراه نرم افزار صفحات گسترده ماکروسافت را نيز بسط و توسعه داده است.
وي مؤلف کتاب هاي " نظريه بازي ها، مدل هاي تجزيه و تحليل تضاد " ( 1991 ) و " احتمالات در تصميم گيري هاي اقتصادي " ( 2005 ) بوده است. در نظريه بازي، مايرسون ويرايشي جديد از مفهوم تعادل مطرح شده توسط جان نَش (7) را " تعادل مناسب " (8) به همگان معرفي نمود. او به منظور انجام مطالعه اي پيرامون مقايسه عنوان سيستم هاي انتخاباتي، ابزارهاي مرتبط با نظريه بازي را در علوم سياسي به کار گرفت. او هم چنين به بسط و تکامل پايه هاي فکري مقوله طراحي مکانيسم همچون قضيه برابري درآمد پرداخت. مايرسون اين مفهوم را به طور مشروح در تحقيقات خود با عنوان " نظريه بازي: تحليل تضاد " مورد بررسي قرار داد و حتي مدلي رياضي براي تحليل انتخابات طراحي و ارائه نمود.
دانيل مک فادن (9) برنده جايزه نوبل اقتصاد در سال 2000 با شناختي که از هورويچ (10)، ماسکين (11) و مايرسون دارد اظهار مي دارد: " مقوله طراحي مکانيسم، شکل تکامل يافته اي از مفهوم خلاصه اي است که در دهه هاي گذشته وارد تحقيقات شده است. هم چنين تحقيقات آنها منتج به ارائه نظريه اقتصادي بنياديني شد و اين در واقع همان موضوعي است که اقتصاد مدرن به بحث پيرامون آن مي پردازد ".
در شرايطي که بازارها رقابتي نبوده و از شرايط ايده آل دور هستند، نظريه طراحي مکانيسم تلاش مي کند تا رفتارهاي اقتصادي را در شرايطي نزديک تر به واقعيات عيني تبيين کند. مايرسون در خصوص تاريخچه نظريه بازي نيز تحقيقاتي نموده است که ديدگاه او را درباره منشأ ايجاد نظريه بازي و ويژگي هاي پنهان آن دربر مي گيرد. تحقيقات اخير وي در زمينه ايجاد دموکراسي، سئوالات جنجال برانگيزي درباره سياست آمريکا در رابطه با اشغال عراق مطرح نموده است.
مايرسون بسياري از مطالعات خود را متمرکز بر مزايده ها و تبادل اطلاعات نموده است. وي پس از آنکه به مدت 25 سال تحقيقات خود را در اروپاي غربي به سرانجام رسانيد، در سال 2001 به دانشگاه شيکاگو راه يافت. وي در سال هاي 1986-1985 و 2001 در دانشگاه شيکاگو، 2001-1982 در دانشگاه نورث وسترن فعاليت داشت و از ابتداي سال 2007 به عنوان استاد دانشگاه شيکاگو در ايالت ايلي نويز آمريکا مشغول به کار شد. دانشگاه شيکاگو، مايرسون را به فهرست جالب توجهي از نامزدهاي دريافت جايزه نوبل افزود و اعلام نمود که او بيست و چهارمين برنده جايزه نوبل اقتصاد است که با اين دانشگاه در ارتباط بوده است. وي عضو گوگن هيم (12)، ( 1983 )، آکادمي علوم و هنر آمريکا، رييس انجمن اقتصادسنجي ( 2003 ) و عضو انجمن آلفرد پي. اسلوان ( 1986-1984 ) بوده است.
براي اطلاع بيشتر از افکار و انديشه هاي مايرسون مي توان به برخي از کتاب ها و مقالات نامبرده به شرح زير مراجعه نمود:
A.Books:
1. Game Theory, 1991.2. Probablity Models for Economic Decisions, 2005.
b. Articles:
1. "Graphs and Cooperation in Games". 1977. Mathematics of Operations Research2. "Refininements of the Nash Equilibrium Concepts". 1978. IJGT
3. 'Incentive Compatability and the Bargaining Problem:. 1979, Econometrica
4. "Conference Structures and Fair Allocation Rules", 1980 IJGT
5. "Optimal Auction Design". 1981. Mathem of Operations Research
6. "Regulating a Monopolist with Unknown Costs:, with D. Baron. 1982. Econometrica
7. 'Efficient Mechanisms for Bilateral Trading:, with M. Satterthwaitc. 1983, JET
8. "Mechanism Design by an Informaed Principal:. 1983, Econometrica
پينوشتها:
1. Leonid Hurwicz ( 1917-2008 )
2. Erik Maskin ( متولّد 1950 )
3. Myerson- satterthwaite theorem
4. Adam Smith ( 1723-1702 )
5. Endowments
6. Regulation
7. John Forber Nash ( متولّد 1928 )
8. Proper equilibrium
9. Daniel McFadden ( متولّد 1937 )
10. Leonid Hurwicz ( 1917-2008 )
11. Erik Maskin ( متولّد 1950 )
12. موزه هنرهاي مدرن و معاصر بين الملل گوگن هيم Guggenheim واقع در منهاتان نيويورک.
قنادان، محمود؛ (1391)، جوايز نوبل اقتصاد، تهران: مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران، چاپ اول
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}