مترجم: حبيب الله عليخاني
منبع: راسخون




 
این بخش را به علت تحریم ایران از سایتهایی که SDK برای فچ(fetch) کردن استفاده می کند، اضافه کرده ام. از بخش های قبل برای نصب به طور عادی در کشور های غیر ایران و یا با استفاده از فیلتر شکن استفاده می شود. این بخش را برای رفع این مشکل یا به عبارت دیگر دور زدن تحریم اضافه کرده ام هرچند که این مشکل خودم هم بوده است.
اگر از ADT Bundle استفاده کنید نیازی نیست این کارها را انجام دهید و همه چیز را جداگانه نصب کنید. البته این کار ها آنقدر ها هم مشکل نیست.
وقتی SDK Manager را باز می‌کنید خودش دنبال بسته های دردسترس می رود یا به اصطلاح فچ می کند و لیست آن رانشان می دهد اما چون گوگل ایران را تحریم کرده است، با IP ایرانی لیست را برای شما نشان نمی دهد و به صورت زیر خالی است:
برای رفع این مشکل، فایلهایی که لازم است را دانلود می کنید و در پوشه ی مربوطه کپی می کنید که در ادامه این کار را شرح خواهیم داد.
فولدر platform-tools و فولدر build-tools و API مربوطه و Sample هایی که خود گوگل ارائه کرده را در سایت ها جستجو کنید و دانلود کنید و سپس طبق مراحل زیر عمل کنید:
البته یادآور می شوم که با توجه به اینکه سیستم عاملتان ویندوز و یا لینوکس و... باشد، آنها را دانلود کنید.

فولدر platform-tools

پوشه ی platform-tools را از اینترنت دانلود کرده و آن را از حالت زیپ شده خارج کنید و سپس داخل فولدر مربوط به SDK Manager قرار دهید (کنار فولدر platforms و tools و ...) :

فولدر build-tools

همین طور باید فولدری به نام build-tools ایجاد کنید (در محلی که SDK را ذخیره کرده اید) و build-tools مربوط به سیستم عاملتان را دانلود کنید و از حالت فشرده خارج کنید و در فولدر build-tools ای که ایجاد کرده اید، قرار دهید.

API مربوطه

با توجه به نرم افزاری که می خواهید بنویسید باید یکی از نسخه های اندروید را دانلود کنید، اگر نمی خواهید در برنامه تان ویژگی خاصی که مربوط به نسخه های بالاتر است، استفاده کنید، پیشنهاد می شود که SDK platform Android 2.1 را دانلود کنید تا تعداد کاربران بیشتری بتوانند از برنامه تان استفاده کنند. مثلا اگر برنامه تان را با Android 2.3.3 بسازید، کسانی که Android 2.2 دارند (یا پایین تر) نمی توانند از برنامه شما استفاده کنند. پس اگر از ویژگی خاصی از نسخه ی بالاتر استفاده نکرده اید، Android 2.1 را دانلود کنید. هر API مربوط به اندروید خاصی است.
API-7 مربوط به Android 2.1 است.
API-8 مربوط به Android 2.2 است.
API-10 مربوط به Android 2.3 است و ..... .
پس از دانلود API دلخواه، به دو طریق می توان این کارها را انجام دهید.
استفاده از نرم افزار freegate است که با استفاده از آن هر زمان که می خواهیم، گوگل ما را تشخیص نداده و اجازه دانلود بسته های نرم افزاری توسط برنامه Android SDK Manager را به ما می دهد. اما در اینجا به کار آن نمی پردازیم.
روش دوم این است که باید آنها را بعد از دانلود، از حالت zip خارج کنید و داخل فولدر platforms در پوشه‌ی مربوط به SDK بذارید. مثلا برای تصویر زیر فولدر platforms باید در مسیر D:\android-SDK\platforms قرار داشته باشد(اگر وجود نداشت یک فولدر با همین نام ایجاد کنید) و بعد فولدر دانلود شده را درون آن قرار دهید.
می توانید چند API را اضافه کنید. در این صورت در SDK به صورت زیر اضافه می شود:
اگر بخواهید از API 14 به بالا استفاده کنید یا در هنگام ایجاد پروژه، target را از API 14 به بالا تنظیم کنید نیاز به system-image دارید.
اول system-image مربوط به API مورد نظرتان را دانلود می کنید) بعد در محلی که SDK تان را ذخیره کرده اید (کنار فولدر های tools و platforms و platform-tools و ...) یک فولدر به اسم system-images درست کنید بعد درون آن یک پوشه به نام API مورد نظرتان ایجاد کنید مثلا برای API-19 پوشه را به این نام بسازید android-19 و آن فایل که دانلود کرده اید را از حالت فشرده خارج کنید و داخل فولدری که همین الان ایجاد کرده اید قرار دهید.
در این صورت در SDK به صورت زیر اضافه می شود:

Samples

به طور دلخواه می توانید Sample را هم دانلود کنید، که در آن پروژه ای وجود دارد که خود شرکت گوگل قرار داده که کمک بسیاری به شما می کند.
برای استفاده از این بسته ها باید بعد از دانلود، آن را از حالت zip خارج کنید و داخل فولدر samples در پوشه‌ی مربوط به SDK قرار دهید. . مثلا برای تصویر زیر فولدر samples باید در مسیر D:\android-SDK\samples قرار داشته باشد(اگر وجود نداشت یک فولدر با همین نام ایجاد کنید) و بعد فولدر دانلود شده را درون آن قرار دهید.
وقتی بسته های مورد نظرتان را دانلود کرده اید، دوباره SDK Manager را اجرا کنید، باید شبیه به این عکس باشد:

فولدر Extras

اگر زمانیکه می خواهید پروژه ای ایجاد کنید در مر حله ی آخر در همان ویزارد تولید پروژه در پنجره Install Dependency خطای زیر را مشاهده کنید و کلید Finish غیر فعال شود:
و وقتی هم کلید Install/Upgrade را کلیک می کنید، در پنجره Console در ایکلپس این خطا را با رنگ قرمز نشان دهد:
[2012-08-01 11:41:13 - Android Support Jar not found:] C:\Program Files\eclipse\v4\android-support-v4.jar
(البته با vpn هم انجام نمی شود) این به معنای این است که Android support library نصب نیست و باید آن را نصب کنید. ابتدا Library مربوط به آن API مورد نظر را دانلود کنید و از حالت فشرده خارج کنید. برای نصب آن باید به مسیری که sdk تان ذخیره شده است بروید، جایی که فولدرهای tools, platform-tools, platforms و.... قرار دارد، فولدری با نام extras بسازید، بعد درون آن فولدری دیگری به نام android بسازید،پوشه ی Library ای که دانلود کرده بودید و فشرده نیست(که معمولا به نام support است) را در آن قرار دهید، اگر ایکلیپس باز است را ببندید و دوباره اجرا کنید، اکنون شروع به ساختن پروژه ی جدید کنید.
مانند تصویر زیر:
پس از اضافه کردن آن مانند شکل زیر به SDK اضافه می شود:
با این راه حل ساده می‌توانید تحریم را دور بزنید و از این به بعد مستقیما از خود SDK Manager بسته‌های مورد نظرتان را دانلود کنید.