ناشناس ( تحصیلات : طلبه ، 30 ساله )

با سلام و احترام. دختری ۳۰ ساله هستم. در کودکی پدر و مادرم طلاق گرفتن. از همان کودکی (۷سالگی) رفتارهای خود تخریبی در من آشکار شد. یک نمونه آن مو کندن بود. هر سال که بزرگتر میشدم به دلیل دوری از مادر ، مشکلات بزرگتری برام بوجود میآمد، به خصوص تنهایی. و من در خلال این مشکلات با کندن موهام به یک آرامش و لذت خیلی محدود میرسیدم. بعد از گذشت ۱۰ سال کم کم سعی کردم که این عادت زشت رو ترک کنم. و الحمدالله الان چند سالیه که این عادت زشت را کنار گذاشتم... اما مشکل من بعد از آن تازه شروع شد؛ موهایم بسیار کم پشت شدن بطوریکه نمیتونم روسریمو جلوی دوستام از سرم بردارم. الان بسیار نا امید و خسته و افسرده ام. دکتر مو هم رفتم اما فایده نداشته. از خدا خیلی خواستم که موهامو اصلاح کنه اما فایده نداشته. واقعا برام سخته که با این موهای کم پشت زندگی کنم. این عادت مو کندن من ناشی از فشارهای روانی کودکیم بوده که والدینم مقصر بودن. چرا خدا موهامو درست و اصلاح نمیکنه؟؟؟ خواهش میکنم ج بدین. آخه کم کم دارم افسرده و مأیوس میشم....


مشاور (آقای احسان فدایی)

با سلام و سپاس از ارتباط شما با ما، قطعا لحظات سختی را در کودکی زندگی خود پشت سر گذاشته اید که گرفتار این حالات بوده و حتی به جسم خودتان آزار رسانده اید، اما امیدواریم انشاء الله آینده ای روشن را تجربه نمایید.
در مشاوره‌های مکاتبه‌ای و غیر حضوری به هیچ وجه نمی‌توان به درمان کامل این گونه بیماری‌ها پرداخت چرا که معمولاً بیماری وسواس کندن مو و اختلال «تریکوتیلومانیا» با ارائه چند راهکار کلی درمان نمی‌شود و بهبود نمی‌یابد، بلکه درمان نهایی نیازمند چندین و چند جلسه درمانی و به کارگیری تکنیک‌های مختلف درمانی و ارائه تمرین روزانه است. گاهی لازم است عملکرد بیماران مبتلا به این اختلال زیر نظر متخصصین مربوطه چک شود و تأثیر تکنیک‌ها از نزدیک مشاهده شود تا در صورت لزوم دوباره آن تکنیک تکرار شود و یا در صورت عدم تأثیر، تکنیک کارآمد دیگری جایگزین گردد تا به تدریج فرد به بهبودی و درمان نهایی خود نزدیک گردد. گاهی وقت‌ها وقتی شدت بیماری زیاد باشد، چاره‌ای جزء دارو درمانی زیر نظر روانپزشک وجود ندارد تا وضعیت بیمار به حالت عادی برگردد تا بشود او را با استفاده از فنون و تکنیک‌های روان‌درمانگری، درمان‌های شناختی و درمان‌های رفتاری درمان کرد. پس اگر هنوز نیز با این مشکل روبرو هستید حتما مراجعه حضوری داشته باشید.
در زمینه رشد موهایتان نیز باید گفت رشد و رویش موها وابسته به هورمونهای خاصی است. در مردها ریزش موی مدل مردانه که تحت تأثیر ژنتیک و هورمونهای مردانه است امری شایع بوده و با افزایش سن ، بیشتر می شود . اما در خانمها گاهی بررسی وضعیت هورمونی و نیز وضعیت رحم و تخمدانها لازم است در نهایت با رفع علت زمینه ای ، کاهش استرسهای روحی و روانی ، مصرف ویتامینهای مؤثر در رشد مو و در نهایت مصرف داروهای موضعی و خوراکی مربوط ، این مشکل قابل حل است. پس مجددا اقدام پزشکی نمایید و آن را ادامه دهید البته در مواردی داروهای گیاهی و سنتی نیز بهتر جواب می دهد.
موفق باشید.