باهمسرم به مشکل برخوردم لطفا کمکم کنین"
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 36 ساله )
جناب اقای دکتر احسان فدایی سلام باتشکر ازشما که انقدر دقیق جواب دادید من از اول زندگیم سعی کردم دعوا نکنم وآرام وبی تنش مشکلاتم رو حل کنم یک دفتر دارم که هر وقت مشکلی داشتم مساله رو می نویسم ومیدم همسرم بخونه ودر ارامش باهاش حرف میزنم روز جمعه صبح رو گذاشتم برای حرف زدن خودش هم راضیه اما بعد از اینهمه تلاش نتونستم بااین قضیه کنار بیام همسرم مرد بسیار خوبیه ودر محبت کم نمیگذاره زندگی خوب وعالی دارم ومشکلاتم با صحبت کردن حل میشه ولی جدیدا حس میکنم همسرم از دفترم حس خوبی نداره از نوشتن زیاد خوشش نمیاد(نوشته هام در کمال احترام هستن)حرف زدن قدری برام سخته من فقط دلم میخواد گه گاهی دست پر بیادوچیزی برای خودم بیاره نه خوراکی یا نفقه و این حرفها یک کلام دلم هدیه میخواد یا از این دست توجه ها راستش احساس میکنم این مساله روزیادی برای خودم بزرگ کردم ونمیتونم باهاش کنار بیام در ضمن دیگه احساس نا امیدی میکنم از این که این مساله از طرف همسرم قابل حل باشه ومیخوام با کمک شمااین مساله رو برای خودم قابل حل کنم من یک بار تولد براش گرفتم خیلی خوشحال شد خواستم این احساس خوشحالی باعث بشه منو درک کنه حتی ازش خواستمومنظورم از این کار بهش گفتم ولی بازهم نشد
مشاور (احسان فدایی)
خواهر محترم! آنچه فرمودید را می فهمم و توقع بجای شما را محترم می دانم. این خواسته کاملا بجا و منطقی است که زنی از همسرش توقع هدیه ولو هدیه کوچک داشته باشد ولی این را بدانید که احتمال زیاد همسرتان هنوز به این خواسته شما واقف نیست و فانتزی های شما را در زندگی مشترک یا نمی داند یا هنوز شناخت کافی نسبت به آن ندارد و اینکه شما بخواهید این خواسته خود را دفن کنید یا آن را سرکوب کنید نیز راه به جایی نمی برد. تنها راه این است که همسرتان با مهارت های زندگی زناشویی آشنا کنید و این مهم با مطالعه کتاب ها و مشاوره حضوری میسر خواهد شد. مثلا می توانید به او کتابی هدیه کنید یا اینکه به بهانه کنترل زندگی و حل برخی از مسائل کوچک همراه با همسرتان در جلسه مشاوره خانواده شرکت کنید واز مشاور بخواهید این نکته را به همسرتان گوشزد نماید و موضوع هدیه خریدن را به او آموزش دهد. البته توصیه می کنیم شما به مناسبت های مختلف هدیه خود را ولو کم تهیه کنید زیرا یک راه اموزش و توجه به همسرتان همین موضوع است، ممکن است همسرتان با یکبار متوجه موضوع نشود.
به هر حال شاه کلید اصلی مشکل این است؛ یکی از مهمترین علت این چنین رفتاهایی از سوی همسر و بعبارت دیگر سردی روابط همسران، ناپختگی همسران میباشد و راه حل آن است که طرفین بکوشند به نیازهای طرف مقابل پی برده و آنها را برآورده سازند. گاهی اوقات دیده میشود که همسر نمیتواند نیازهای عاطفی، فکری و اجتماعی طرف مقابل خود را برآورده کند؛ بنابراین فقط نقش حاشیه ای بر عهده میگیرد و طرف مقابل او بالإجبار زندگی مستقل از چارچوب خانواده را برای رفع نیازهای فکری، عاطفی و اجتماعی خود برمیگزیند، این مورد در همسرتان هم صدق می کند، شما نیاز دارید تا راوبط عاطفی همسرتان را بهبود ببخشید، تا نیازهای عاطفی همسرتان به وسیله شما به خوبی بر طرف شود.
در مورد نوشتن مشکلات در دفتر نیز این کار بسیار خوب و مورد پسند است ولی باید توجه داشته باشید که اگر به صورت ثابت در آید و همیشه شما شروع کننده صحبت درباره این موضوعات باشید ممکن است همسرتان با این مسئله کنار نیاید و شاید گاهی احساس خستگی یا احساس نقد شدن یا احساس متهم شدن در برخی از رفتارها داشته باشد.
معمولا توصیه ما به زنان و شوهران این است که اجازه دهید هر وقت از لحاظ عاطفی به هم نزدیک هستید مسائل اختلافی را با آرامش حل کنید. بله! شما می توانید برای خودتان نوشته اید داشته باشید و در دفترتان آنها را یادداشت کنید ولی بهتر است آن دفتر را همیشه مقابل همسرتان نیاورید و آن را تا حد ممکن برای خودتان و برای ارزیابی عملکرد خودتان در زندگی زناشویی نگه دارید.
به چند راهکار نیز توجه نمایید:
.1- اولین مطلب این است که با توجه به توضیحات شما، مشکل تا اندازه ای روحی است. بنابراین با کمی تقویت روحیه می توانید به این مسأله خاتمه دهید. سعی کنید در خود احساس محبت بیشتری نسبت به همسرتان به وجود بیاورید. و به خود بقبولانید که به او علاقه دارید .2- هرگز به نقاط منفی زندگیتان فکر نکنید . دائم زانوی غم در بغل نگیرید. مدام به این فکر کنید که امکان استفاده چه لذتهایِ زیبایی را از همسرتان دارید. این یک نعمت بزرگ برای شماست که بسیاری که امکان ازدواج ندارند از ان محرومند. بنارین باید قدر ان را بدانید و از ان استفاده کنید. خود را از یکی از لذتبخش ترین نعمتهای خدا محروم نکنید.3- بهترین کسی که می تواند به شما کمک کند در مرحله ی اول خودتان بوده و بعد از آن همسرتان می باشد.4- هر شب قبل از خواب با هم حرف بزنید و از کلمات محبت آمیز استفاده کنید.5- یادتان باشد که همسرتان هم نیازهایی دارد و شما مسؤول انها هستید. پس از همسرتان و نیازهایش غافل نشوید.
در پایان کتاب هایی جهت مطالعه شما و همسرتان نیز معرفی می نماییم:
1. محمدپور، احمدرضا و همکاران، مدیریت تعارض همسران، مشهد: آهنگ قلم، 1389.
2. اسعدی، سیدحسن، حقوق مشترک همسران در خانواده، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1388.
3. حسین زاده، علی، همسران سازگار، قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، 1391.
4. وطنی، منصوره، حقوق و وظایف زن و شوهر، قم: آستان مقدسه حضرت معصومه (س)، زائر، 1388.
5. بک، آرون تی، عشق هرگز کافی نیست: شیوههای نو برای حل مشکلات زناشویی و خانوادگی بر اساس شناختدرمانی، ترجمة: مهدی قراچه داغی، تهران: ذهن آویز، 1391.
موفق و سربلند باشید.
بیشتر بخوانید:
مهارتهای ارتباطی در پایداری خانواده
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}