ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 26 ساله )

سلام ببخشید من وهمسرم ۴ساله ازدواج کردیم و دوساله تمام راجع به استفاده همسرم از گوشی دعوا داریم و من صبح تاشب تنها منتظر همسر شب ک میاد همش تو گوشیه و ماهمدیگرو خیلی دوست داریم ولی گوشی مشکل شده برامون میگن نمیتونه بزاره کنار....و من نمیپسندم ک تو اینستاگرام خانم ها ایشون رو فالو کنن و همسرم اون هارو


مشاور (علی محمد صالحی)

با عرض سلام و احترام.
مسلما وقتی انسانها به یک چیزی عادت میکنن و بنوعی به آن معتاد میشن، خلاصی از آن راحت نیست ولی اینگونه هم نیست که نشود آن را کنار گذاشت، یا حداقل استفاده از آن را کم کرد، بهر صورت باید توجه داشت که با ورود اینترنت، گوشی‌های هوشمند و وسایل ارتباطی دیگر، به جوامع در حال توسعه‌ای همچون ایران، در کنار تمام محاسن و نوآوری‌هایی که به دنبال داشته، متأسفانه این گونه وسایل ارتباطی، دارای جوانب منفی و آثار سویی نیز بوده است.
در اینجا راهکارهایی برای حل مسائل شما توصیه میشود:
1. اگر طالب اصلاح رفتار ناپسند شوهرتان هستید به نوعی باید رابطه عاطفی خود را با شوهرتان تقویت کنید و با زدن این پل ارتباطی مستحکم او را به پای میز مذاکره بنشانید و حرف دل خود را به او بزنید و حس همکاری و همدلی او را برانگیزانید. تنها به این شیوه می‌توانید شوهرتان را بدون کمترین حاشیه‌ای و بدون وارد ساختن آسیبی جدی به زندگی‌تان متوجه اشتباه خود گردانید و او را برای اصلاحِ رفتار ناپسندش، یاری رسانید؛ بنابراین بکوشید در گفتگوها از واژه‌های مناسب و کلمات اثر بخش استفاده کنید. باید در صحبت‌های خود دقت کنید و بدانید که چه کلمه‌ای را در کجا به کار ببرید!! راه‌های زیادی برای برقراری رابطه وجود دارد مثلاً کارهای را که با استفاده از اجزای صورت خود انجام می‌دهید و یا کارهای که با استفاده از اجزای بدن‌تان و ژست‌های مختلفی که از خود در می‌آورید انجام دهید. علاوه بر این، از تکنیک‌های مثل نامه‌نگاری عاشقانه، گذاشتن یادداشت محبت‌آمیز، پیامک عشقولانه و... برای نرم کردن شوهرتان برای ایجاد رابطه عاطفی مستحکم استفاده کنید.
2. توجه داشته باشید که هرگونه انتقاد مستقیم و شدیدالحن معمولاً بازدارندگی دارد و موجب لجاجت بیشتر فرد می‌گردد؛ به همین خاطر اگر در صدد اصلاح رفتار شوهرتان هستید، سعی کنید در یک محیط مناسب و فضای آرام، به گفتگو با همسرتان بپردازید و احساسات و عواطف قلبی خود را با او در میان بگذارید. به او بفهمانید که کاملاً دلسوز و خیرخواه او هستید. سعی نکنید که رفتار او را تغییر دهید؛ بلکه سعی کنید که او به کج‌رفتاری خود پی ببرد و با مشارکت شما رفتارش را تغییر دهد.
3. هرگز همسرتان را مستقیماً به باد انتقاد نگیرید، بلکه همان طور که گفتیم تنها احساسات خود را از حوادث و وقایع زندگی و مشکلاتی که با آن روبرو هستید و از آن رنج می برید، بیان کنید؛ چرا که معمولاً انسان‌ها در برابر انتقاد مستقیم، احساس حقارت و تحقیر می کنند و موضع دفاعی و یا مقابله‌ای به خود می‌گیرند و به جای این که مشکل را درک کنند، در صدد دفاع از خود بر می‌آیند و یا حالت تهاجمی به خود می‌گیرند و بیشتر لجاجت می‌ورزند. این را بدانید که بیان احساسات و عواطف قلبی خود به شوهرتان از چیزهایی که از آن رنج می‌کشید به نوعی انتقاد غیر مستقیم تلقی می‌شود.
همیشه احساس خود را از رویدادها و حوادث زندگی بیان کنید، بدین صورت که به شوهرتان بگویید: «من وقتی می‌بینم که وقتی به خانه می‌ایی به جای این که بامن صحبت کنی همش سرتان در گوشی است دلگیر و ناراحت می‌شوم» «از این که می‌بینم به من توجهی نمی‌کنی، احساس خوبی ندارم» وقتی شما انتظارات و احساسات خود را این گونه با شوهرتان در میان می‌گذارید در واقع، از شوهرتان به صورت مستقیم انتقاد نکرده‌اید و تنها احساس خود را بیان کرده‌اید و با این کار حس همدردی و دلسوزی او را برای توجه به احساسات خود بر انگیخته‌اید و مشارکت او را در حل مشکل جلب نموده‌اید. ضمن این که با این کار میزان صمیمیت بین شما افزایش پیدا می‌کند و توجه شوهرتان را به خود معطوف می‌کنید به گونه‌ای که او بیش از گذشته به سخنان‌تان گوش فرا دهد و در تأمین نیازهای شما بکوشد. اگر با شوهرتان اصولی و درست برخورد کنید، وی در مقابل شما جبهه نمی‌گیرد، لجاجت نمی‌ورزد و مشکلات را پیچیده نمی‌گرداند، بلکه با برانگیختن حس همدردی وی، به حرف‌های‌تان بیشتر گوش فرا می‌دهد و شما را درک می‌کند، اسباب خشنودی‌تان را بیش از پیش فراهم می‌آورد و سعی می‌کند در اصلاح رفتار خود بکوشد.
4. هرگز اجازه ندهید که گفتگوی صمیمانه و خیرخواهانه شما به مشاجره و جر و بحث کشیده شود؛ بنابراین هنگامی که مسیر گفتگو از حالت طبیعی خارج شد و جر و بحث‌ها شدت گرفت از عقب‌نشینی تاکتیکی بهره بجویید. یادتان باشد، همواره عقب‌نشینی نشانه ضعف نیست، بلکه شما می‌خواهید با عقب‌نشینی تاکتیکی و هوشمندانه از شدت تنش‌ها بکاهید و راه حل منطقی برای حل مشکل پیدا کنید.
5. منطقی باشید و سعی کنید تکنیک‌های حل مسئله را فرا بگیرید تا بتوانید مشکل خود را به طور منطقی و عاری از هر گونه کشمکش اضافی حل کنید.
6. این را هم بدانید، تا برخی چیزها در شوهرتان نهادینه نشود و به او معیار ندهید، روی آوردن به رفتارهای قهرآمیز و خشونت‌آمیز، تهدید و ارعاب تأثیری در تغییر شیوه رفتاری غلط همسرتان ندارد؛ پس به جای پناه آوردن به امور موقتی و کم‌تأثیر مسئله را به صورت ریشه‌ای و اصولی حل کنید تا همسرتان انگیزه‌اش برای استفاده از گوشی‌های هوشمند کمتر شود و یا او احیاناً انگیزه‌ای برای مشاهده و تماشای عکس‌ها و فیلم‌های مستهجن و یا ارتباط با نامحرمان در شبکه‌های اجتماعی نداشته باشد.
7. نظر شوهرتان را جلب کنید تا بامشارکت او برای اوقات شبانه‌روزی زندگی‌تان برنامه درست و اصولی بریزید و اوقات فراغت خود را با کارهای متنوع و دوست‌داشتنی مشترک پر کنید تا عملاً شوهرتان فرصتی برای استفاده از گوشی و مانند آن نداشته باشد. مثلاً بخشی از اوقات هفتگی خود را به پیاده‌روی همراه شوهرتان اختصاص دهید و یا برای رفتن به تفرجگاه‌ها و پارک‌ها برنامه‌ریزی کنید، مهمانی دادن و مهمانی رفتن، اختصاصا ساعاتی مشخص برای گفتگوی دو نفره در یک فضای آرام و صمیمانه، انجام فعالیت‌های جمعی از جمله شگردهایی هستند که می‌تواند شوهرتان را از گوشی و پناه آوردن افراطی به شبکه‌های اجتماعی باز دارد. همچنین بهانه‌ای برای باهم بودن و اختصاص وقت به یکدیگر گردد.
موفق و سربلند باشید.

بیشتر بخوانید:
مهارت درخواست جرأتمندانه از شوهر (بخش دوم)