چگونه درانجام اهدافم از پس تردیدها بگذرم؟
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 22 ساله )
باسلام خدمت شما
من جوادخالقی ۲۲ ساله اهل مشهد هستم . من اهدافم رو مشخص کردم اما در رفتن به سمتش خیلی تردید دارم. خب من دوران دبیرستان واسم مجهول بود نمیدونستم باید چه رشته ای رو انتخاب کنم ، و به اصرارخانواده رفتم هنرستان و رشته الکترونیک.بعد سال دوم دبیرستان به این نتبجه رسیدم که اصلا علاقه ای به این رشته ندارم ، خواستم به خانوادم بگم که من میخوام رشتمو عوض کنم ، گفتم میخوام کامپیوتربخونم. اما ترسیدم و چیزی نگفتم.بعدگرفتن دیپلمم راهی نموند ازخدمت سربازی.رفتم خدمت تویه بیشتراوقات خدمت به گذشتم فکرمیکردم ، وراهی رو که اشتباه اومدم.شروع کردم به خوندن کتاب های مختلف روانشناسی ، اون کتاب کم کم داشت باورهام تغییرمیکرد.و به این نتیجه رسیدم که باید برای رسیدن به اهدافم توی مسیر رسالتم قدم بردارم.ازخدمت که برگشتم گفتم خب من که استعدادم توی روانشناسی ، مشاوره و اموزش و نویسندگیه باید درس بخونم ، وخب الان که پول ندارم ، رفتم تویه یه فروشگاه دوربین مداربسته مشغول به کارشدم ، اما الان که دوماهه دارم توی فروشگاه کارمیکنم برای ترس ازاینکه موفق نشم این کار رورهانمیکنم.وخب ترس از تصمیم گیری دارم...خواهش میکنم کمکم کنید ، سردرگمم ، ازیه طرف خانواده هم میگن بیا برو کارمند فلان شرکت شو ، اما من دنبال امنبت شغلی و حقوق کارمندی نیستم.میخوام به استقلال مالی برسم و به موفقیت برسم ، اگه برم تویه کاری که بهش علاقه ندارم منم از همون ۹۵درصدمردم جهان میشم که ازکارشون متنفرن...
راهنماییم کنید لطفا
مشاور (خانم موحدنساج)
مشکل در تصمیم گیری دو علت اصلی دارد یکی ترس از مواجهه با مشکلاتی که فکر می کنیم شاید نتوانیم از عهدیشان برآییم و دیگری نداشتن مهارت، که در بیشتر مواقع آموزش مهارت باعث رفع ترس ها می شود.
پس قدم اول برای تصمیم گیری مهارت آموزی است.
با توجه به مطالب گفته شده از تغییرات اساسی و مثبت در خودتان شروع کنید ، چند راهکار ساده به شما پیشنهاد می کنم:
۱- مهارتهای فردی و اجتماعی خود را تقویت کنید، ما ده مهارت اصلی داریم که یادگیری آنها برای همه لازم و ضروری است. خودآگاهی،همدلی، روابط بین فردی، روابط اجتماعی، حل مسئله ، تصمیم گیری، تفکر خلاق، تفکر نقاد ، کنترل استرس، کنترل خشم.آموزش و توضیح در رابطه با این ده مهارت در اینجا به دلیل گستردگی وجود ندارد، ولی حتما در این رابطه زیاد مطالعه کنید و در صورت امکان در کلاس هایی که در مراکز مشاوره برای آموزش همگانی این مهارتها با عنوان مهارتهای زندگی وجود دارد شرکت کنید.
برای هر کدام تمرینهای زیادی برای نهادینه کردن آنها در فرد وجود دارد که سعی کنید با حوصله و صرف زمان مناسب برای یادگیری آنها آینده روحی و روانی حال و آیندیتان را تضمین کنید.
۲- در تصمیم گیری عجله نکنید ، اگر فکر می کنید استعداد شما در مباحث روانشناسی است در این زمینه زیاد مطالعه کنید و در کارگاههای مختلفی که در مراکز مشاوره برگزار می شود شرکت کنید تا هم به درستی استعداد خود پی ببرید و هم گرایش مورد علاقیتان را کشف کنید.
۳- نیازی نیست برای ادامه تحصیل کارتان را ترک کنید، همانگونه که خود نیز اشاره کردید شما برای مخارج تحصیلتان به درآمد نیاز دارید، پس با برنامه ریزی صحیح هم کار کنید هم درس بخوانید.
۴- ورزش کنید، ورزش های هوازی و جمعی به غیر از افزایش سلامت جسمی و در پی آن آرامش روحی باعث ارتقای اعتماد به نفس و مهارتهای اجتماعی شما خواهد داشت.
۵- سبک های نه گفتن را بیاموزید ، شما وظیفه ندارید که همه خواسته های دیگران را اجابت کنید، با یادگیری و تمرین نه گفتن در جا و مکان های لازم اعتماد به نفس و مدیریت شرایط خود را افزایش دهید.
۶- برنامه های خود را در دو ستون یکی برنامه های کوتاه مدت و دیگری بلند مدت یادداشت کنید و تاریخ رسیدن به خواستیتان را نیز در کنارش لحاظ کنید. نوشتن انگیزه و انرژی زیادی به فرد می دهد و به شکلی شخص به خود ثابت می کند که من با نوشتن برنامه هایم قدم اول را برداشته ام پس در راه رسیدن به این خواسته ها مصمم هستم.
۷- برای تصمیم گیری درست با افراد دارای صلاحیت مشورت کنید، افراد مختلف در مواجهه با یک موضوع دید متفاوتی دارند، پس با مشورت خواسته هایتان را از همه جوانب و زوایا بررسی کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
۸- بدنتان را ریلکس کنید، این کار با آرامشی که به شما تزریق می کند ،ذهنتان را باز کرده و توانایی ادراکیتان را افزایش می دهد.چند روش برای آن پیشنهاد می شود:
- در مواجهه با احساسات منفی نفس عمیق (شکمی) داشته باشید ،دم از طریق بینی ۳ ثانیه ، نگه داشتن اکسیژن در ناحیه شکمی۱۲ ثانیه و خروج دی اکسید کربن به آرامی و از ناحیه دهان ۶ ثانیه
بین ۳ تا ۱۲ مرتبه این نوع تنفس را تکرار کنید.
- با گوش دادن به موسیقی ملایم و چشم های بسته مکان هایی که برای شما آرام بخش است ، مانند ساحل را تصور کنید.سعی کنید این کار را روزانه بین ده تا سی دقیقه انجام دهید.
- در مواجهه با احساسات منفی به خصوص خشم نسبت به رفتار و گفتار دیگران ، مشت خود را محکم ببندید و یک مرتبه باز کنید.این عمل را می توانید سه مرتبه تکرار کنید.
- نقاشی بکشید و یا کتاب های رنگ آمیزی بزرگسالان راتهیه و روزانه با مداد رنگی طرح های ظریف را رنگ آمیزی کنید.به نظر اکثر محققان رنگ آمیزی با مداد رنگی قوی ترین ریلکسیشن روحی است.
۹- برای رسیدن به هدف مهم است که از همین الان شروع کنید ، با انداختن کار امروز به فردا با هر روز دیر کرد یک گام خود را از هدف دور کرده اید.
پس همین الان کاغذ و قلمی بردارید وبرنامه هایتان را فهرست کنید، اگر ذهنتان شلوغ و آشفته است با نوشتن ذهنیاتتان روی کاغذ آرامش نسبی برای خود فراهم کنید.
۱۰- به خدا توکل کنید و خودتان را از دعای معجزه آسای پدر و مادرتان بی نصیب نکنید، از آنها خواهش کنید با دعایشان شما را در رسیدن به آینده ای درخشان یاری دهند.
موفق باشید.
بیشتر بخوانید:
چگونه ترس بر بدن انسان تأثیر میگذارد؟
خودباوری و اعتماد به نفس
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}