ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 25 ساله )

سلام خسته نباشید لطفا جواب من رو در اسرع وقت پاسخ بدید چون وقت زیادی ندارم.
با مردی چهل ساله آشنا شدم و از همدیگه خوشمون اومده اما من ملاک‌های انتخاب یک مرد رو نمی‌دونم و اینکه ایشون شرط گذاشتن که اگر میخوای با من زندگی کنی مهریه و عروسی و جهیزیه نخواه، با مشاوری هم صحبت کردم ایشون گفتن من هم شرط بذارم بدون هیچی هم نرم اما من این مسئله رو نمیدونم با اون آقا چجوری درمیون بذارم که ناراحت نشن،خودم یه ایده دارم از مطرح کردنش باهاش واهمه دارم.


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.
همانطور که می دانید ازدواج یکی از مهمترین حوادث و رویدادها ی زندگی است و نقش مهمی در سرنوشت و سعادت و خوشبختی انسان دارد ، مضافاٌ بر اینکه اگر به نحو صحیح انجام پذیرد بسیاری از نیازهای انسان را اعم از نیازهای عاطفی و جنسی را تاْمین و باعث آرامش روحی انسان می شود بنابراین در عین حال که نباید در انتخاب همسر خیلی وسواس گونه عمل کرد اما دقت ،شناخت و اتخاذ تصمیم حساب شده و بالاخره انتخاب صحیح از شرایط ضروری یک ازدواج موفق است.در ادامه لازم می دانیم شما را ابتدا با معیارهای کلی انتخاب همسر و سپس راههای احراز آن معیارها آشنا کنیم . با بررسی این معیارها می توانید تصمیم گیرنده نهایی باشید:معیارها و ملاک هایی که در انتخاب همسر باید در نظر گرفته شود دو نوع است .
الف . آنهایی که رکن و اساس اند و برای یک زندگی سعادتمندانه حتما لازم اند.
ب . آنهایی که شرط کمال هستند و برای بهتر و کاملتر شدن زندگی اند و بیشتر به سلیقه و موقعیت افراد بستگی دارد.

ملاک های دسته اول عبارتند از:
1. تدین و دین دار بودن فرد. زیرا انسانی که دین ندارد هیچ ندارد انسان بی دین در حقیقت مرده ی متحرک است و کسی که پای بند به دین (که اصلی ترین مسأله زندگی است) نباشد هیچ تضمینی وجود ندارد که پای بند به رعایت حقوق همسر و زندگی مشترک باشد. انسان دیندار هرگز نمی تواند با همسر بی دین کنار بیاید و با هم زندگی سعادتمندانه ای داشته باشند.
2. اخلاق نیک داشتن که منظور داشتن صفات و خلق و خوهای پسندیده در نظر عقل و شرع است . در واقع اخلاق و دین دو ملاک و معیار اصل در ازدواج و انتخاب همسر است .
اگر بخواهیم نمونه هایی از اخلاق خوب و بد را اشاره کنیم می توان موارد زیر را ذکر کرد.
الف . خوش زبانی و بدزبانی زبان ترجمان و بیانگر احوال درون است و زبان دریچه ای است از محتویات درون فرد, زبان انسان آینده ی دل اوست
ب . بزرگواری و حسادت
ج . خوش خلقی و کج خلقی
د. حق پذیری و لجاجت

3. شرافت و اصالت خانوادگی که منظور نجابت و پاکی خانواده است زیرا ازدواج دختر و پسر تنها پیوند و ترکیب دو فرد نیست بلکه پیوند دو خانواده است و نمی توان گفت من می خواهم با خود این فرد ازدواج کنم و کاری به خانواده و فامیلش ندارم . زیرا این فرد شاخه ای است از این خانواده و از ریشه های همان درخت خانواده تغذیه کرده است و صفات اخلاقی , روحی عقل و جسمی آن خانواده را از راه وراثت و محیط و عادات به این فرد منتقل کرده است .
4. عقل ; در واقع همان نور افکنی است که جاده زندگی را روشن می کند و باید زن و شوهر برای اداره ی زندگی و تربیت فرزندان از نیروی عقل و فهم مجهز برخوردار باشند و رشد عقلی کافی پیدا کرده باشند همان طور که ائمه اطهار ما را از ازدواج با افراد احمق و کم عقل نهی فرموده اند.
5. تناسب , همتایی و کفو همدیگر بودن که از حساس ترین نکاتی است که باید در انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرد همتایی و تناسب از نظر و جنبه های مختلف مثل
الف . تدین و میزان پای بندی به دستورات شرع
ب . همتایی و هماهنگی فرهنگی و فکری
ج . همتایی اخلاقی و پای بندی به آداب اخلاقی
د. کفو همدیگر بودن از نظر تحصیلات علمی
ه. تناسب در زیبایی
و. تناسب سنی
ز. تناسب مالی و سطح اقتصادی و...

ملاک ها و معیار و مسائل دیگری که بیشتر مربوط به سلیقه و موقعیت افراد دارد. در دسته ی دوم قرار می گیرد و می توان از آن صرف نظر کرد. ولی برای اینکه بتوانید به یک تصمیم صحیح و عاقلانه ای برسید بهتر است با افراد مورد اعتماد خویش، والدین، یا اقوام نزدیک دلسوز و عاقل و دارای تجربه مشورت کرده و با دقت کافی تصمیم مناسبی اتخاذ فرمایید.شرایط نسبت به افراد نسبى هستند و نباید انتظار داشته باشید شخص مورد نظر شما از بالاترین حد آن برخوردار باشد.اما در مورد جهیزیه و مهریه  این دو مورد جزء واجبات ازدواج است  و اصل تهیه آن به لحاظ شرعی بر عهدة داماد است. البته در قالب مناطق ایران تهیة جهیزیه بر عهدة خانوادة عروس است، اما معمولا با توافق انجام میگیرد. مهریه و تعیین آن نیز طبق قالب عرفی باید صورت پذیرد و الا ممکن است همین فردی که مدعی است مهریه قرار نمی دهد به راحتی شما را طلاق می دهد. البته برگزاری عروسی جزء واجبات نیست ولی طبیعتاً هر زنی آرزو دارد روزی لباس عروس بپوشد و احساس با ارزش بودن کند. بنابراین هیچکدام از این شروط را نپذیرید و به ایشان بگویید با مشورت مشاوران به این نتیجه رسیدم که این شروط را نمی توانم بپذیرم و ممکن است به همین دلیل در آینده با مشکلاتی مواجه شویم. اگر او منطقی باشد می پذیرد و الا از این ازدواج منصرف می شود که در این صورت شما نیز ناامید نشوید و صبر کنید تا انشاء الله خواستگار بهتری از راه برسد.
خواهر گرامی! همواره یادتان باشد که «ازدواج نکردن بهتر از ازدواج بد و ناموفق است».
موفق باشید

بیشتر بخوانید:
دختر خانم ها مراقب ملاک انتخاب همسر باشند!