ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 27 ساله )

‎با سلام ،چندسال که با پسری دوست هستم البته قصد ازدواج هست و حتی خواستگاری هم اومدن ولی ب خاطر اینکه ایشون سربازی نرفته بودن قرار شد بعد سربازی بیان ، موضوع اصلی و مشکل من قهر مکرر ایشون هست من هر چی که میگم اگه دوست نداشته باشه قهر میکنه و تا من نرم جلو سمتم نمیاد ما با هم خیلی خوبیم خیلی ولی وقتی دعوامون میشه هیچ جوره قبول نمیگنه که شاید خودش هم مقصر باشه ، من رو اینکه ایشون با خواهرش بیرون میره البته متاهل هستند یهنی در کل خوانوادگی خیلی حساسم و این موضوع خیلی اذیتم میکنه و هر سری که میشنوم با اوناست ب هم میریزم و همین باعث میشه دعوامون بشه و بعدش هر چی بخوام توضیح بدم یا گوشیش و خاموش میکنه یا میگه بهم پیام نده و همین باعث میشه قهر کنیم البته خیلی جاها که خودش هم مقصره قهر میکنه و من باید برم دنبالش ، اصلا نشده اون بیاد حتی اگه چند هفته هم طول بکشه از غرور زیاد نمیاد و اخرش هم من با ی معذرت خواهی تموم میکنم اما دیگه خسته شدم من خیلی خیلی دوسش دارم و همین باعث حساسیت من شده لطفا کمکم کنید من خیلی دوس دارم وقتی قهر میکنه خودش برگرده نه من اما هیچ وقت نشده خسته شدم واقعا نمیدونم دیگه چیکار کنم شما کمکم کنید


مشاور (خانم قربانی)

سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز.ممنونم که سایت راسخون رو انتخاب کردید"
چندتا مسئله در پیام شما بود،اولی به قول خودتون قهر مکرر، دومی حساسیت بیش از حد شما روی ایشون حتی در مورد خانوادش، سومی دلبستگی زیاد شما به ایشون، چهارمی نیازهای روانی خودتون و خسته شدن از بی توجهی به اونها و در نهایت و مورد پنجم طولانی شدن ارتباط قبل ازدواج. برای پاسخ به همه این مسائل به نکته ای اشاره میکنم که امیدوارم مورد توجه قرار دادنش، به حل مسایل شما کمک کنه.
"انتخاب بر اساس خودآگاهی"
خودآگاهی یعنی فرد نقاط ضعف، قوت ، محدودیت ها،حساسیت ها،امکانات،استعداد و توانمندی ها و.. رو در خودش شناسایی کنه تا متناسب با این آگاهی دست به هر اقدامی بزنه. در انتخاب خودآگاهی بسیار تعیین کننده نتیجه خواهد بود. اجازه بدید با ی مثال توضیح بدم،شما وقتی میرید برای خرید لباس،قبل از هر خریدی،فیزیک بدنی،رنگ پوست، حساسیت به جنس پارچه و... ،رو لحاظ میکنید سپس باتوجه به این نکات خرید رو انجام میدید.
الان هم برای انتخاب شریک زندگی،لازم بوده تا شما این حساسیت بیش از حد خودتون رو بشناسید و بدونید چطور اون رو مدیریت کنید. اگر حساسیت هاتون منطقی و یا غیرقابل تغییر هستن، از روز اول با کسی که نمیتونه حساسیت شما رو در نظر بگیره، شروع به برقراری ارتباط نکنید و مثل الان ، مدام تنش و چالش نداشته باشید و یا اگر میدونید حساسیت تون غیرواقع بینانه ست با فن حساسیت زدایی منظم، سعی در کاهش اون داشته باشید .
حالا اینکه شما بدون توجه به ویژگی های خودتون،فردی رو انتخاب کردید و او هم انعطاف لازم رو نداره و برای هر چالشی، راه قهر کردن رو پیش میگیره کار شما سخت تر میشه. باتوجه به اینکه گفتید این آقا رو بسیار دوست دارید و خودتون انتخابش کردید،لازمه برای ادامه ارتباط، به جای آرزوی قلبی برای مشاهده رفتار مطلوب از ایشون، به حل مسئله بپردازید و اقدام معقول داشته باشید.

برای حل مسئله رعایت موارد ذیل پیشنهاد میشه:

1. تغییر اگر خوب و شدنی هست،پس باید از خودمون شروع بشه. در این راستا لازمه حساسیت افراطی خودتون رو کاهش بدید. هر فردی خانواده و ریشه ای داره و نشاط و ارامش فرد به وجود اونها هم برمیگرده و عدم ارتباط بااونها غیرمنطقی به نظر میرسه و حتی به تدوام زندگی اینده شما لطمه وارد خواهد کرد. کافیه خودتون رو جای اون آقا بگذارید اگر کسی به ارتباط با خواهرتون، اعتراض کنه چه برخورد و واکنشی خواهید داشت؟!!
2. اگر این واکنش های نابجای شما نسبت به همراهی به خواهرهاشون، ناشی از علاقه شدید شما هست و به نوعی میخواهید که این آقا فقط مختص شما باشه، این رفتار، نوعی حسادت محسوب میشه و این امر کاملا شما رو بی ارزش میکنه و باعث طرد شدگی شما از سمت اقا و خانوادش میشه.
3. این شدت علاقه و انحصار طلبی،ریشه در نیازهای ناخودآگاه تون داره. ارتباطات صمیمی خودتون رو با اعضاء خانواده مخصوصا پدرتون افزایش بدید تا این حالات تون کاهش پیدا کنه.
4. قهر رو برای همیشه کنار بگذارید. شما فردی بالغ هستید و میتونید اعتراض و ناراحتی خودتون رو در قالب کلمات و جملات با ضمیر "من "بیان کنید و با بحث و تبادل نظر به حل مسئله بپردازید.
وقتی قهر میکنید، هم قهر کردن رو هم به دیگران آموزش میدید و هم چون توان تحمل دوری از این آقارو ندارید، با شکستن بی موقع قهرتون باعث میشید به فرد حساس و دمدمی مزاج تبدیل بشید و حتی قهرهای اساسی تون هم دیگه مورد توجه قرار نخواهد گرفت. یاد بگیرید که احساسات خودتون رو بیان کنید، نیازهای خودتون رو با مثال عنوان کنید و سر موضوعات و اختلاف هاتون، با گفتگوی مثبت به توافق طرفینی برسید و طبق اون عمل کنید و باعث رنجش هم نباشید.
5. در گفتگوی صمیمانه که با همسرتون دارید، قرار بگذارید که از قهر استفاده نکنید و در صورت پیش امدن قهر، جریمه بگذارید.
6. از کمال گرایی بپرهیزید و نخواهید که همسرتون طبق میل شما عمل کنه. او عروسک خیمه شب بازی شما نیست و خودش برای خودش طرح و برنامه داره و طبق تربیت و اصول پایه ای زندگی خودش تصمیم میگیره و عمل میکنه. او ازاد هستش و شما هم ازاد و قراره در عین این حریم داشتن ها، در مسیر زندگی همراه و هم هدف بشید.
7. زمان آشنایی شما بسیار طولانی شده و ادامه این ارتباط به صلاح شما و اینده تان نیست و روز به روز سبب بی مسئولیتی طرفین میشه. با کمک خانواده سعی در رفع موانع داشته باشید. با طولانی شدن این زمان و علاقه شدیدی که به این فرد دارید خودبخود مورد سوءاستفاده قرار میگیرید و به دلیل براورده نشدن نیازهای روانی تون هم، تعارضات شما افزوده خواهد شد.
شاد و سلامت باشید.

بیشتر بخوانید:
آسیب‌های قبل از ازدواج