مشاوره تحصیلی: با این وضعیت درسی م،خیلی ناامیدم نسبت به آیندم. کمکم کنید.
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 20 ساله )
سلام مشکلم درسیه من دوبار کنکور دادم و ناموفق بودم و درنهایت رفتم ازاد و بعد از دوترم انصراف زدم و کلا اومدم انسانی بخونم در طول سال گهگاهی درس میخوندم ولی چندان کیفیت نداشت و بدرد کنکور نمیخورد اون مطالعه من بعد هم الان مشکل من اینه یک ماه ب کنکور منه و من توی ی حالتی بی تفاوتیم و اصلا بی تفاوتم نسبت ب عمرم ب زندگی به تموم شرایط ایندم و اینم میدونم باز دوماه دیگ حسرت میخورم من باید چکار کنم ک خودمو قانع کنم ک تواین شرایط درس بخونم حتی کتابمم درنمیارم کلا میشینم دیوار میبینم ب چیزی دیگ امید ندارم درصورتی ک تواناییشو دارم اما حوصله هیچ کاری رو ندارم هیچی مرتب نیس استرسم فوق العاده بالاس خواستم اگ ممکنه راهنماییم کنید من روزایی ک مدرسه میرفتم سه ساعت درشبانه روز ب عشق درس خواب داشتم اما الان خوابم زیاد هستش و حتی خوابمم نیادچشامو میبندم ک ازین وضع خلاص شم من حتی این مشکل رو سال قبلم داشتم و با ورود ب دانشگاه مشکل من حل نشد ک هیچ تازه مشروطم شدم من از اینده وحشت دارم ک حتی الان ب هدفمم برسم باز اونجا نمی خونم واقعا حرفام تلقین نیس دوس ندارم کاری کنم اصلا چ درس چ ورزش چ هنر هیچ کاری من واقعا سه سال از جونیمو و روزای خوبمو سوزوندم خانواده ما همه تحصیل کردن و ب جایی رسیدن فقط منم ک بین همه اینجوری هستم گاهی ب خودکشی فکر میکنم اما مادرم توی ذهنم میاد و اینکه من تک فرزندم و پدرپادرم با نبودنم داغون میشن نمیدونم باید چکار کنم من ب ساده ترین خواسته هام نمی تونم برسم برای ساده ترین کارا وحشت دارم و مثلا بسیار نا امیدم مثلا اگ گوشه خیابون منتظر اتوبوس باشم وشاید ده دیقه دیر کنه من دائم فکر میکنم تا ابد من اونجا میمونم و اتوبوس نمیاد منو ببره شاید مسخره باشه ولی اینجوری شده فکره من و اینکه متاسفانه من مادرم دوماه اخیر ب شدت حالشون بد بود و دائم گریه و میکردن مشکل عصبی داشتن و حس میکنم اونم روی من تاثیر گذاشته...خواهش میکنم بگین من چکار کنم من واقعا از خودم میترسم دیگه
مشاور (احسان فدایی)
قطعا شما فرد نخبه و پر تلاشی بوده و خواهید بود منتها به دلیل مشکلاتی که برایتان در مسیر تحصیل به وجود آمده است دچار این بی انگیزگی شده اید؛ اما جای نگرانی نیست زیرا هر قدر هم انگیزه شما کاهش یابد از استعداد و هوش شما هیچ وقت کاسته نمی شود. پس اگر انگیزه تان را تقویت نمایید بسیاری از مسائل قابل حل است.
در گام اول توصیه می کنیم قبل از هر کاری به یکی از مراکز مشاوره مراجعه نموده و در مورد استعداد سنجی خود راهنمایی بگیرید و مطمئن شوید که به چه رشته ای علاقه دارید و بعد اقدام کنید. اما برای افزایش انگیزه نیز راهکارهای خوبی برایتان داریم که در ادامه تقدیم می نماییم. فقط فراموش نکنید که از این پس به جای نشستن و نگاه کردن به دیوار و عدم علاقه به درس باید کتاب های خود را برداشته و به سالن مطالعه بروید. آنجاست که چون همه مشغول مطالعه هستند ترغیب می شوید مطالعه کنید و کنکور موفقی نیز داشته باشید. پس هم اکنون دیر نیست.
شیوه های افزایش انگیزه:
1- انتخاب هدف
اولین و مهمترین کار این است که با تفکر و مشورت با کارشناسان, هدف یا اهدافی را برای خود در نظر بگیرید. سعی کنید در کنار اهداف اصلی و بلند مدت هدفهای کوچکتر و زود بازده هم داشته باشید. به عنوان نمونه ممکن است هدف اصلی تان درست زندگی کردن در سایه ی دین و کسب علم باشد اما در طول این هدف اصلی می توانید هدفهای جزئی تری هم داشته باشید مانند: پاس کردن تمام دروس این ترم با معدلی مناسب, پیدا کردن دوستانی صمیمی و صادق, مرور و فهم عمیق درسهای پایه برای مقاطع بالا تر و...
2- ایجاد شوق
برای کسب آگاهی از آینده علمی و کاری رشته خود و همچنین درک فوائد و خوبیهای آن و نیز پیدا کردن شوق و اشتیاق , با اساتید و افراد موفق و پیشرو در این رشته مصاحبت و رابطه داشته باشید و از آنها مشورت هایی در زمینه های تحصیلی خصوصا یافتن راههای پموفقیت در ادامه تحصیل بخواهید.
3- برنامه ریزی
پس از تعیین هدف, و بوجود آمدن شوق و انگیزه برای رسیدن به آن, با ارزش ترین کار طراحی یک برنامه دقیق و کارآ است. داشتن برنامه برای رسیدن به هدف علاوه بر اینکه لازم و ضروری است, سبب امیدواری و پیشرفت نیز می باشد. سعی کنید برنامه ای متنوع شامل امور معنوی, تحصیل و استراحت داشته باشید.
4- تلقین مثبت
از تلقین این فکر که «من روحیه مطالعه و کار ندارم» یا «من حال مطالعه ندارم» و یا هر فکر منفی دیگر اجتناب کنید بلکه به جای آن به خود تلقین کنید که همانطور که توانستم در کنکور قبول شوم می توانم با موفقیت تحصیلات دانشگاه را به پایان برسانم و انشاءالله فردی مؤثر خواهم بود. در این زمینه راهکارهای زیر را عملی سازید:
- لیستی از توانمندیهای خود تهیه کرده و روزی دو یا سه بار با صدای بلند آن را بخوانید مثلا بگویند من شخص با استعدادی هستم و من ... هستم .
- لیستی از فوائد مادی , معنوی , موقعیتی درس خواندن در رشته خود و کسب موفقیت تحصیلی در آن تهیه نمایید و آن را هر روز مرور کنید و هر روز نیم ساعت بر روی یکی از آن فوائد فکر کرده و 10 سطر درباره آن مطلب بنویسید و این عمل را برای یکایک فوائد انجام دهید و بعد هر کدام که برای شما خوشایندتر بود را گاه گاهی مطالعه و به آن بیافزائید.
- لیستی از پیامدهای منفی درس نخواندن , مانند اخراج از دانشگاه و یا مشروط شدن و... را تهیه و با تأمل در مورد یکایک آنها این پیامدهای منفی را برای خود جدی , بزرگ و معضل آفرین معرفی کنید.
5- ارتباط با افراد مثبت
گاهی اوقات اطرافیان و دوستان و هم اتاقی ها در خوابگاه یا در دانشگاه با بیان مطالبی از قبیل «این که بعد از فارغ التحصیلی کار مناسب برای جوانان نیست» یا« عاقبت این رشته خوب نیست » یا ... انگیزه مطالعه و فعالیت های علمی را کاهش می دهند. بنابر این با افراد مثبت نگر، فعال، با نشاط , با انگیزه و درس خوان معاشرت کنید و از معاشرت با افرادی که به امور معنوی و علمی توجهی ندارند اجتناب کنید.
6- موفقیت نتیجه تلاش
پس از اینکه سعی و تلاش برای رسیدن به مقصود و هدف کردید, هرگاه موفقیتی بدست آوردید هر چند هم که کوچک باشد ، معتقد باشید که آن در نتیجه ی یاری های خداوند رحمان و سعی و تلاش شما بوده ، نه شانس و اتفاق و... پس خداوند را حمد بگویید و به خود پاداش بدهید.
7- برطرف کردن موانع
دوری از خانه و شهر یا محل سکونت, آب و هوا و تغییرات جوی, سوء تغذیه، مشکلات جسمانی یا روانی, احساس گناه و مسائلی از این دست می تواند سبب بروز مشکلاتی در ادامه راه تحصیل شود و انگیزه انسان را از بین ببرد. بنابراین در صورت بروز چنین مشکلاتی حتما آن را در اسرع وقت برطرف کنید.
8- آخرین و مهمترین نکته
با اهتمام به مسائل معنوی و مذهبی و شرکت در مراسم مذهبی روحیه معنوی خود را تقویت کنید. از گناه دوری کنید و از رفتن به محیط هایی که فکر و ذهن شما را می رباید اجتناب کنید. بدانید خدایی که قبل از وجود شما هستی را برای آمدنتان خلق و آماده نموده است می تواند برای ادامه وجود شما نیز هرکاری بکند پس از او یاری بخواهید که بدون خواست او کاری انجام نخواهد شد.
موفق و پیروز باشید
بیشتر بخوانید:
پنج روش مقابله با افسردگی
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}