ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 25 ساله )

سلام
همسر بنده سی کیلو اضافه وزن داره، بنده در دوران عقد با ایشون هستم، وزن من ۲۰ کیلو از ایشون کمتر هست، من علاقه دارم که وزن ایشون به دلیل سلامتی و زیبایی کمتر بشود.
چند بار به ایشان گفتم، اما به دلیل وجود گارد شدید در ایشان برای موضوع کاهش وزن، به نتیجه ای جز بحث و دعوا نرسیدیم. در بهترین حالت همسرم به من گفت که با گفتن های من استرسش زیاد می شود و وقتی استرسی می شود بیشتر غذا میخخورد و بدتر می شود اوضاع، همسر نسبت به انتقاد من گارد دارد و می گوید تو از اول مرا انتخاب کردی و من تغییری نمی کنم (لج می کند) و می گوید این که الان نظرت عوض شده به خاطر فشارهای خانواده ات هست
شما مرا راهنمایی کنید و بگویید چگونه می توانم همسرم را برای کاهش وزن متقاعد کنم و به او در این زمینه کمم کنم؟


مشاور (خانم قربانی)

سلام بر شما همراه گرامی" از اینکه سایت راسخون رو انتخاب کردی از شما سپاسگذاریم.
دوست عزیز تناسب ظاهری هم یکی از فاکتورهای انتخاب محسوب میشه و در مرحله پسند و تعیین جذابیت، نمره گذاری میشه. و این مرحله از مراحل ابتدایی قبل از هر اقدامی صورت میگیره. با این توضیحات، صحبت همسر شما درست بوده و شما او را با همین ویژگی ها و ظاهر چاق و اضافه وزن پسند کردید و نمره تایید برای انتخاب به او دادید،پس لازمه الان هم پذیرش مناسبی از خودتون نشون بدید و تبعات انتخاب تون رو بپذیرید. حالا با توجه به اینکه شما به دلیل خودآگاهی پایین از حساسیت خودتون اطلاعی نداشتید و الان ظاهر همسرتون موجب ناراحتی شما میشه، لازمه راهی رو برای حل این تعارض پیدا کنید بدون اینکه به رابطه شما و همسرتون ضربه بخوره و اشتباه و بی دقتی قبلی تون باعث اشتباه جدید بشه.

برای حل این مسئله چند توصیه برای شما دارم:

1. به یاد داشته باشید که بعد ازدواج باید اغماض و چسم پوشی شما دو چندان باشه و کلا سخت گیری و ایده ال گرایی رو کنار بگذارید و تمرین کنید که خیلی چیزها رو نبینید و به قول معروف،یک چشم تون رو ببندید.
2. اگر حساسیت تون غیرقابل تحمل هست براتون،لازمه اون رو با بیان مناسب و در شرایط مناسب بیان کنید و ظرفیت فرد مقابل و علاقه مندی و شرایط اون رو هم لحاظ کنید. یعنی اینکه شما از لاغری خوشتون میاد ولی آیا همسرتون هم اینو دوست داره؟ایا به لحاظ فنوتیپ بدنی چنین امکانی براش هست؟!
3. هر کس حق انتخاب داره و شما فقط میتونید نظرتون رو پیشنهاد بدید ،قبول نظر شما توسط همسرتون بستگی به خودشون داره و شما حق هیج اجباری به ایشون ندارید.
4. جنس زن بیشتر از هر موجودی به ظاهر و زیبایی خودش حساسه،اگر نتونسته موردی رو رفع کنه و شما اون رو مساهده کردید،بدونید که حتما یک مانعی بوده و یا مسیر سختی رو باید طی میکرده،لذا سعی کنید ارتباط عاطفی تون رو با همسرتون پررنگ تر کنید و در صورت بهبود روابط و فقط زمانی که خودشون به مسئله چاقی و اضافه وزن اشاره کردند،شما هم گریزی به این مسئله داشته باشید و بدون ایجاد حساسیت و مقابله در ایشون، ازش بخواهید که راههای ممکن رو بررسی کنه و در این مسیر رو کمک شما حساب کنه مثل انگیزه دادن،خرید وسائل ورزشی و امد و رفت به باشگاه و...

5. توجه داشته باشید که در برخی افراد، مکانیسم کاهش تنش با خوردن انجام میشه و احتمالا همسر شما هم جز این دسته افراد هستن، لذا بی دقتی شما، تذکرات تون و حساسیت و دغدغه تون نسبت به اضافه وزن همسرتون،خودبخود ایشون رو بهم میریزه و جهت کاهش تنش به تغدیه بیشتر و در ادامه چاقی ختم میشه. مخصوصا اینکه شما در دوران عقد و تقریبا ابتدای مسیر اشنایی هستید و انتظار روزهای ارام و خوشی بیشتری رو دارید نه تنش و خودخوری.
6. اینکه زن حس کنه همسرش او رو نمیپسنده،ضربه بدی به روحیه زن خواهد زد و خود این ذهنیت،ممکنه به رابطه تون اسیب بزنه. پس قدر هم رو بدونید و اگر امکانش هست،روی نکات اصلی تناسب در ازدواج متمرکز بشید و چاقی همسرتون رو نادیده بگیرید تا از زندگی تون لذت ببرید. در پایان توصیه می شود تیروئیدشان چک شود.
شاد و سلامت باشید.