مشاوره خانواده: بی نظمی همسرم خیلی منو اذیت میکنه. چکار باید کرد؟
ناشناس ( تحصیلات : سطح ، 26 ساله )
سلام
من نسبتا آدم منظم و کمال گرایی هستم، از اون طرف، خانومم آدمی خونسرد، بی دقت، و بی نظم هست. مثلا اصلا حواسش به مواد غذایی داخل یخچال و فریزر نیست و شاید یک چیز، یک سال تو یخچال بمونه.
از امثال...
مشاور (علی محمد صالحی)
عرض سلام و احترام.
نکته اول اینکه بیان نکردی چند ساله ازدواج کردی، اما در هر حال باید توجه کنی که ازدواج خوب و موفقیتآمیز وجود داره، اما ازدواج بیعیب و نقص وجود نداره. در واقع هر ازدواج موفق و پایداری هم، شامل متعهد گشتن بیقید و شـرط، نـسبت به یک فرد ناکامله. اگر زن یا مردی انتظار داشته باشه که همسرش کامل، و فاقد هر گونه عیب و نقصی باشه، کاملا در اشتباهه و انتظار نابجایی داره. چون اولا خودِ اون زن یا شوهر هم، کامل و بدون عیب و نقص نیست، تا انتظار داشته باشه که همسرش کامل و بدون هرگونه عیب و نقصی باشه. در مورد همین مثالی که زدی، شاید همسرت راجب این موضوع بقول تو بی دقت و بی نظم باشه و تو بخاطر این مسئله خیلی اذیت بشی، ولی حتما خود تو هم، رفتارهایی داری که باعث میشه همسرت بخاطر اون رفتارهای تو اذیت بشه، مثلا همین منظم و کمال گرایی که بیان کردی، مسلماً منظم بودن یک ویژگی خیلی خوبه و همه این ویژگی رو تحسین میکنن، اما اگه همین منظم بودن در حد افراط یا وسواس باشه باعث اذیت شدن دیگران میشه، البته این فقط یک مثال بود، و حتما اگه از همسرت بپرسیم میتونه برخی ویژگیهای تو رو بگه که باعث اذیت شدن اون میشه. خلاصه اینکه باید توجه کنی که زندگی مشترک، مصاحبت و همراهی دو نفر انسان با دو جنس متفاوت و ناکامله. اما زن و شوهر هم، ملزم نیستند که حتما با رفتارهای نامناسب همسرشون کنار بیان و اذیت بشن، بلکه میتونن سعی کنن به شیوه درست، رفتار همسرشون رو تغییر بدن. مثلا یکی از این راه ها، از طریق معامله و گفت و گوی برد – برد بین همسرانه. یعنی برای اینکه زن یا شوهر نیازهای خودش برآورده بشه، سعی کنه از نیازهای همسرش مطلع بشه و خودش هم در ابتدا رفتارهای اشتباهی که احیانا انجام میده رو ترک کنه، و در مقابل از همسرش هم بخواد که همین کار رو انجام بده و این باعث میشه که هر دو نفر انتظاراتشون برآورده بشه و انگیزه داشته باشن که به خواسته های همسرشون هم توجه کنن. مثلا میتونی از همسرت بپرسی چه رفتارهایی هست که من انجام میدم و تو دوست نداری و باعث اذیت تو میشه؟
بعدش میتونی با لحن مناسب و بدون سرزنش به همسرت بگی حالا من هم میتونم بگم، و بعد خواسته خودت رو بصورت مشخص و دقیق به همسرت بگی، مثلا بیان کنی من دوست دارم که یخچال همیشه تمیز باشه و غذای مونده داخلش نباشه، و پیشنهاد مشخص خودت رو در اون زمینه مطرح کنی، مثلا پیشنهاد بدی: میتونیم قرار بذاریم که هر هفته دوشنبه شب ها یا هر زمان دیگه، با هم یخچال رو تمیز کنیم. و اگر خودت هم همسرت رو در این زمینه همراهی کنی، خواهی دید که همسرت هم علاقه زیادی برای انجام کارها خواهد داشت.
موفق و شاد و پیروز باشی.نکته اول اینکه بیان نکردی چند ساله ازدواج کردی، اما در هر حال باید توجه کنی که ازدواج خوب و موفقیتآمیز وجود داره، اما ازدواج بیعیب و نقص وجود نداره. در واقع هر ازدواج موفق و پایداری هم، شامل متعهد گشتن بیقید و شـرط، نـسبت به یک فرد ناکامله. اگر زن یا مردی انتظار داشته باشه که همسرش کامل، و فاقد هر گونه عیب و نقصی باشه، کاملا در اشتباهه و انتظار نابجایی داره. چون اولا خودِ اون زن یا شوهر هم، کامل و بدون عیب و نقص نیست، تا انتظار داشته باشه که همسرش کامل و بدون هرگونه عیب و نقصی باشه. در مورد همین مثالی که زدی، شاید همسرت راجب این موضوع بقول تو بی دقت و بی نظم باشه و تو بخاطر این مسئله خیلی اذیت بشی، ولی حتما خود تو هم، رفتارهایی داری که باعث میشه همسرت بخاطر اون رفتارهای تو اذیت بشه، مثلا همین منظم و کمال گرایی که بیان کردی، مسلماً منظم بودن یک ویژگی خیلی خوبه و همه این ویژگی رو تحسین میکنن، اما اگه همین منظم بودن در حد افراط یا وسواس باشه باعث اذیت شدن دیگران میشه، البته این فقط یک مثال بود، و حتما اگه از همسرت بپرسیم میتونه برخی ویژگیهای تو رو بگه که باعث اذیت شدن اون میشه. خلاصه اینکه باید توجه کنی که زندگی مشترک، مصاحبت و همراهی دو نفر انسان با دو جنس متفاوت و ناکامله. اما زن و شوهر هم، ملزم نیستند که حتما با رفتارهای نامناسب همسرشون کنار بیان و اذیت بشن، بلکه میتونن سعی کنن به شیوه درست، رفتار همسرشون رو تغییر بدن. مثلا یکی از این راه ها، از طریق معامله و گفت و گوی برد – برد بین همسرانه. یعنی برای اینکه زن یا شوهر نیازهای خودش برآورده بشه، سعی کنه از نیازهای همسرش مطلع بشه و خودش هم در ابتدا رفتارهای اشتباهی که احیانا انجام میده رو ترک کنه، و در مقابل از همسرش هم بخواد که همین کار رو انجام بده و این باعث میشه که هر دو نفر انتظاراتشون برآورده بشه و انگیزه داشته باشن که به خواسته های همسرشون هم توجه کنن. مثلا میتونی از همسرت بپرسی چه رفتارهایی هست که من انجام میدم و تو دوست نداری و باعث اذیت تو میشه؟
بعدش میتونی با لحن مناسب و بدون سرزنش به همسرت بگی حالا من هم میتونم بگم، و بعد خواسته خودت رو بصورت مشخص و دقیق به همسرت بگی، مثلا بیان کنی من دوست دارم که یخچال همیشه تمیز باشه و غذای مونده داخلش نباشه، و پیشنهاد مشخص خودت رو در اون زمینه مطرح کنی، مثلا پیشنهاد بدی: میتونیم قرار بذاریم که هر هفته دوشنبه شب ها یا هر زمان دیگه، با هم یخچال رو تمیز کنیم. و اگر خودت هم همسرت رو در این زمینه همراهی کنی، خواهی دید که همسرت هم علاقه زیادی برای انجام کارها خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
همسر خود را بپذیرید
مشاوره مرتبط
تازه های مشاوره
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}