ناشناس ( تحصیلات : کم سواد ، 16 ساله )

با سلام به تیم پرکار راسخون
من الان 16سال دارم تا امروز کلاس دهم بودم ولی رفتم و کلاس یازدهم ثبت نام کردم ، من رشته ریاضی میخونم.
سال های قبل من به راحتی می تونستم با درسام خوش بگذرونم و نرمات خوبی بیارم...


مشاور (خانم عقیقی)

با سلام. ممنون از اینکه راسخون را انتخاب کردید.
- دانش آموزان با ورد به دبیرستان معمولا با این چالش رو به رو می شوند. ورود به دبیرستان و انتخاب رشته جدید دانش آموز را با دروس متفاوت تری نسبت به دوره راهنمایی تحصیلی رو به رو می کند. ماهیت جدید درس ها موجب می شود که دانش آموزان نمرات پایین تری را بدست بیاورند.  در دوره راهنمایی  درس ها به نسبت دوره دبیرستان راحت تر و قابل فهم تر می باشد. بخصوص اینکه شما رشته نسبتا پر چالش ریاضی را انتخاب کرده اید.
- یکی دیگر از دلایل این موضوع می تواند این باشد که شما سر جلسه امتحان که میشود ، استرس و اضطراب دارید. استرس به خاطر اینکه نکند نمره پایینی به دست بیاورید. نکند نتوانید به صورت کتبی به سوالات پاسخ بدهید. شاید بگویید من اصلا اضطراب و استرس ندارم اما گاهی اوقات افکار و باورهایی که ما از درون ذهن خود عبور می دهیم روی عملکرد ما  تأثیر می گذارد. مثلا به صورت نا خودآگاه بر اثر یک اتفاق این افکار وارد ذهن ما شده است. مثلا بعد از چند بار نمره بد گرفتن در امتحان این باور در ذهن شما شکل گرفته است که من دیگر نمی توانم از پس امتحانات بر بیایم و نمی توانم نمره خوب بگیرم. استرس نمره موجب می شود که تمرکز شما به هم بخورد و عملکرد شما ضعیف است. بنابر این قبل از امتحانات سعی کنید افکار مثبتی را به ذهن خود وارد کنید. با خود تکرار کنید که این بار حتما از پس امتحانات بر می آیید و چون خوب مطالعه کرده ام پس توانایی جواب دادن به سوالات را دارم. موفقیت های قبلی خود را به یاد بیاورید و بدانید که حتما این توانایی را دارید و موفق میشوید. و این چیز غیر ممکنی نیست. این را هم در ذهن خود داشته باشید که نمره ملاک نیست بلکه فهم و درک مطالب مهم تر است. استرس نمره در عملکرد شما در مسابقات علمی قابل شماهده است. نتیجه مسابقات علمی تاثیری در نمره کارنامه شما ندارد و بنابر این موجب میشود که شما استرس نمره نداشته باشید و عملکرد بهتری داشته باشید.
- امتحان کتبی نسبت به شفاهی جواب دادن این تفاوت را دارد که شما باید ابتدا جواب سوالات را در ذهن خود مجسم کنید و سپس آنها را به کلام تبدیل کرده و بعد از آن، گفته های خود را به نوشتار تبدیل کنید. این فرایند شاید سال هاست که از طرف ما دارد انجام میشود . اما گاهی اوقات به خاطر همان باور ها، استرس ها و اضطراب هایی که در مورد آن صحبت کردیم این  فرایند تحت تأثیر قرار گرفته و کند می شود. و موجب می شود که ما نتوانیم از عهده امتحانات بر بیاییم. پس شما باید این فرایند را تمرین کنید. بنابر این توصیه من در این مورد این است که شب قبل از امتحان به صورت کتبی از خود امتحان بگیرید. چند سوال طراحی کنید و به آنها جواب دهید. صحنه ای شبیه امتحان را برای خود متصور شوید و به سوالات روی برگه دقیق جواب دهید. مطمئن باشید چون شما توانایی درک و فهم مطالب را دارید و از هوش بالایی برخوردارید می توانید به مرور عملکرد خود را هم بهبود ببخشید. بنابراین نگران این مسئله نباشید راهکارهای فوق را اجرا کنید و با ذهنیت مثبت سال تحصیلی جدید را آغاز کنید.
موفق و مؤید باشید.