ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 21 ساله )

سلام .من خیلی دوست دارم با کسانی که دوستشان دارم صمیمی شوم ولی نمیتوانم گاهی اوقات حتی پیش امده که دلم برای یک دوست بسیار تنگ شده اما نمیتوانم به او زنگ بزنم یا حتی اگر او را در خیابان ببینم طوری رفتار میکنم که انگار او را ندیده ام بعد پشیمان میشوم مثلا چند وقت پیش با دختر داییم دعواى بدى کردیم ولى دوست دارم به صمیمیت قبل باهاش برگردم ولى نمیدونم چطور ممنون میشم کمک کنید بهم


مشاور (خانم موحدنساج)

سلام به شما پرسشگر محترم و سپاس بابت اعتمادتان به راسخون، امیدوارم این پاسخگویی زمینه ای باشد برای رفع مشکل شما.
دوست عزیز، ضعف در ایجاد رابطه به دلیل عدم مهارت آموزی صحیح در روابط اجتماعی و فردی است. ما ده مهارت اصلی داریم که به مجموع آنها مهارتهای دهگانه زندگی گفته می شود. خودآگاهی، همدلی، ارتباط موثر، ارتباط بین فردی، حل مسئله، تصمیم گیری، تفکر نقاد، تفکر خلاق، مدیریت استرس، کنترل خشم. این مهارتها از طریق مطالعه مستمر و شرکت در کارگاههایی با همین عنوان در مراکز مشاوره یا مجتمع های فرهنگی، با انجام تمرینات قابل یادگیری است. این مهارتها به شخص کمک می کند خود و توانایی هایش را بشناسد، و با فراگیری روش های ارتباط صحیح اعتماد به نفس خود را افزایش دهد.افزایش اعتماد به نفس کلید طلایی رفع مشکل شماست، پس برای کسب آن تلاش کنید.
- از کارهای کوچک مانند پیام دادن با مضامین عادی شروع کنید، بعد کم کم دامنه ارتباط پیامی خود را افزایش داده، سپس تماس گرفته و فقط احوال پرسی کوتاهی کنید و... در واقع از شما می خواهم، تا اگر با شخصی تمایل به برقراری رابطه دارید، از گام های کوچک برای ایجاد ارتباط بهره ببرید.
- زیاد کتاب بخوانید، مطالعه مستمر با افزایش آگاهی های شما باعث می شود، در هر جمعی مطلبی هرچند کوچک برای بیان داشته باشید. این امر اعتماد به نفس شما را افزایش داده و سبب می شود به جای فرار از افراد همیشه در پی ایجاد روابط جدید باشید، زیرا حال سخنی برای گفتن دارید.
- خودتان را مجبور به برقراری ارتباط کنید. وقتی میل به کناره گیری دارید، به جای فرار خود را درگیر ارتباط کنید. می دانم این کار به شما فشار آورده و سبب افزایش استرس شما خواهد شد، ولی این اضطراب را تحمل کنید. به شما قول می دهم دفعه بعد استرس شما کمتر و کمتر خواهد شد، و در نهایت اثری از آن نخواهید یافت.
- فعالیت های اجتماعی خود را افزایش دهید، تا به صورتی عملی و موثر ارتباط را بیاموزید. مثلا ورزش های گروهی انجام دهید و در جمع های دوستانه شرکت کنید.
- همیشه گام نخست سخت است، ولی برای وصول به هدف لازم و ضروری، پس همین الان شروع کنید، و کارتان را به فردا واگذار نکنید.
- دلیل اصلی ترستان از ایجاد رابطه را پیدا کنید. برخی مواقع دلیلی برای فرار وجود دارد که نادیده گرفته می شود، آن را بیابید تا حل کردن برایتان آسان شود.
- به رفتار افرادی که تعاملات خوبی دارند، دقت کنید حالت نشستن، راه رفتن، سخن گفتن، گوش دادن، حرکات بدن و ... آن ها را مشاهده، و بهترینشان را برای خود انتخاب کرده و تقلید کنید، تا کم کم تبدیل به رفتار روزانه شما شود.
موفق باشید.
 
بیشتر بخوانید:
مهارت‌های زندگی ؛ مهارت روابط عمومی