ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 22 ساله )

با سلام و خسته نباشید من خیلی دوس دارم که مرتب با روانشناس در ارتباط باشم و همونجوری که به امورات ظاهری و کارای روزمره ام رسیدگی میکنم به همون دقت و ظرافت روح و‌روانمم قوی کنم ولی خب واقعیت هزینه و شرایط...


مشاور (احسان فدایی)

با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
در خصوص ارتباط با روانشناس و مشاور باید گفت امروزه راههای متعددی برای ارتباط با روانشناس وجود دارد و یکی از کم هزینه ترین راه ها ارتباط مکاتبه ای در فضای اینترنتی است یعنی دقیقا همان راهی که شما مراجع محترم انتخاب نمودید. شما می توانید با مشاور خود از همین مسیر مکاتبات متعددی داشته باشید. در مورد بدبینی قبل از پرداختن به جواب لازم است به تعریف بدگمان و خوش گمان بپردازیم و مراد از بدبینی و بدگمانی را توضیح دهیم، سپس به راه کارهایی برای تقویت خوش بینی و حذف بدبینی ارائه می دهیم. تعریف بدبین: کسی که در امری یا در همه امور با نظر بد و گمان بد بنگرد و چشم به عیوب دیگران می دوزد و فقط بدی ها را می بیند. در اصطلاح فلسفه به فردی بدبین گفته می شود که آفرینش را پر از یأس، حرمان و بدبختی بداند و به حالتی که فرد بدبین دارد بدبینی گویند. تعریف خوش بین: آن که همیشه به همه کارها با نظر خوب بنگرد و جهت خوب امور و مردم را مورد توجه قرار دهد و به قول معروف همیشه به جای تمرکز به نیمه خالی لیوان (بدی ها) به نیمه پر لیوان (خوبی ها) توجه داشته باشد، حالتی که نتیجه این صفت است را خوش بینی گویند. در کل، در روایات و آیات ما، مستقیم و غیرمستقیم به این دو صفت اشاره شده و مضرات بدگمانی و آثار بد فردی و اجتماعی آن گوشزد شده است و نسبت به خوش گمانی ترغیب و تشویق شده و آثار خوب فردی و اجتماعی آن شمرده شده است.
و اما راهکارها
در رابطه با مشکل شما نکاتی کلی را یادآور می شویم امید است در همین سطوح مفید واقع گردد:
1. نشست و برخاست کردن با افراد شکاک باعث افزایش شک و تردیدهاست که باید از آن پرهیز کرد.2. همجواری و همراه شدن با افراد بدبین و کسانی که سوء ظن دارند نیز موجب سرایت بدبینی می شود.3. مطالعه خوش بینی و ثمرات و فوائد آن می تواند در گسترش این صنعت و کاهش بدگمانی مؤثر باشد. 4. سعی شود با افرادی هم سخن شوید که روحیه و امید و خوش بینی در رفتار و افکارشان وجود دارد.5. یادآوری نعمت های الهی و داشته های خود و ارج گذاشتن نسبت به آنها، روح امید و خوشبینی را افزایش می دهد.6. هر گاه دچار تردید در انجام کاری می شوید، با مطالعه یا مشورت هر چه سریع تر به یک طرف تمایل پیدا کرده و آن را انجام دهید و برای مدت زمان طولاتی در حال شک و تردید خود را باقی نگذارید، تصمیم گرفته و انجام دهید. 7. تا می توانید به احساسات بدبینانه ی خود بی توجه شوید و برای داشتن زندگی بهتر به سیره ی اهل بیت (علیهم السلام) مراجعه فرمایید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:

از بدبینی به خوشبینی