ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 17 ساله )

سلام.امسال میخوام کنکور بدم و از تابستون هم شروع کردم ولی رفته رفته رتبه ها و ترازم کم شد احساس ناامیدی شدیدی گرفتم که باعث شد بدتر شه ترازم. و حوصله درس خوندن رو نداشته باشم احساس افسردگی میکنم و معمولا یه گوشه نشستم و فکر میکنم که بعدش چی میشه و حالا چیکار کنم؟ و از طرفی هم انقدر از این طرف و اون طرف درباره راه کارها و این که چیکار کنید برای کنکور و نکنید خوندم که مغزم خیلی پره .و گیج شدم.از طرفیم میل جنسیم خیلی بالا هست و البته روی مخم که نمی میزاره تمرکز کنم و درس بخونم و گاهی مجبور به خود ارضایی خیلی سطحی میشم که البته هیچ وقتم ارضا نمیشم و بعدش کلا تموم حس و حال و انرژی مو برای درس از دست میدم و از عصبانیت منفجر میشم.خواهشا راهکارهای خوب و تازه بدین و ازاینا که زود جواب میده چون من خیلی چیزایی رو که میگین میدونم به قول معروف یکی از اون رازاتونو فاش کنید لطفا سریعم جواب بدید نه بعد دوسه سال !!ممنون


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.

به احتمال قوی مشکل شما به مسئله نداشتن تمرکز باز می‌گردد؛ در واقع نداشتن تمرکز شما نیز به علت نیاز جنسی مدیریت نشده است و شاید بتوان ضعف تحصیلی یا افت تحصیلی شما را معلول همین عامل دانست. در واقع شما همه مهارت‌های تحصیلی را می‌دانید ولی نشاط تحصیلی ندارید و به همین علت است که تراز شما هم افت می‌کند. از طرفی باید توجه داشته باشید فشار غریزه جنسی در دوران نوجوانی زیاد است ولی نباید این فشار ما را وادار به گناه کند. خودارضایی عوارض زیادی بر ذهن و حافظه انسان دارد و او را ضعیف می‌کند. پس لازم است این کار را ترک نمایید. خواهر محترم! می‌ دانیم که روش‌های مطالعه و خواندن را می‌ دانید و ما نیز به آنها نمی‌ پردازیم ولی در ادامه چند راهکار را تقدیم می‌ کنیم که عمل به آنها هم در تحصیل و هم در مدیریت غریزه شما را یاری می‌ نماید:

1- داشتن برنامه‌ ی مشخص روزانه، کوتاه مدت و بلند مدتِ مشخص که بتوانید به تناسب برنامه آن را ارزیابی کنید بسیار مهم است. حتما با برنامه ریزی مشخص زندگی کنید. این کار انسان را از سرگردانی و بطالت نجات می‌دهد و در زندگی شما ایجاد نشاط و شادابی می‌ کند. ارزیابی برنامه‌ها و رسیدن به اهدافتان ، که دائما باید خود را از نظر رسیدن به آنها بررسی کنید، در شما ایجاد حس کامیابی می‌ کند و روحیه و نشاط شما را بسیار بالا می‌ برد. در این حالت شما قادر هستید همه کار انجام دهید، زیرا اعتماد به نفس لازم را دارید.برنامه ریزی تمام ابعاد زندگی را شامل می‌شود: عبادت ، تحصیل علم، کار ، برنامه تفریحی و سرگرمی ، معاشرت و هر چه در زندگی وجود دارد.

2- حتما باید در برنامه‌ ی شبانه روزی شما تنوع و سرگرمی‌های حلال باشد تا در شما ایجاد نشاط و شادابی کند. حتما برنامه‌ ی خود را در این مورد بررسی کنید. در روایت وارد شده است که وجود سرگرمی‌های حلال و تفریحات سالم، کمک کار سایر برنامه‌ های شبانه روزی حتی عبادت است.

3- از یکی از بزرگان سوال کردند که حال درس خواندن نداریم، چه کنیم؟ فرمود: شما شروع کنید، حالش ایجاد می‌ شود. این مطلب به تجربه ثابت شده است. باید شروع به درس خواندن کرد ، بعد می‌ بینید که چگونه در انسان حال درس خواندن ایجاد می‌ شود.

4- با علاقه مطالعه کنید نه از روی اکراه. برای این کار می‌ توانید موضوعات مورد علاقه را مقدم کنید و با هدف گذاری برای موضوعات دیگر، در خود ایجاد انگیزه کنید. مثلا مشخص کنید که فلان مقدار را در ساعت مشخصی مطالعه کنید و بعد از عمل به برنامه به خود آفرین بگویید و خدا را شکر کنید.

5- تنظیم خواب: تحقیقات نشان می‌دهد که بیشتر انحرافات به خصوص در زمینه مسایل جنسی از فکرهای ناسالم و خیال‌پردازی‌ هایی که جوانان قبل از خواب رفتن دارند، ناشی می‌ شود. اگر جوان قبل از آن که به خواب برود، فکرش به خودش و یک سری مسایل و موضوعات مربوط به دوره جوانی، معطوف گردد، کم کم به انحرافات کشیده خواهد شد. پس سعی کنید افکار جنسی را کنار بگذارید.

6- دوری از محیط‌های آلوده و ناسالم: یکی از علل و عوامل انحرافات جنسی و به طور کل انحرافات اخلاقی، محیط آلوده و محرک‌های شهوانی است. محیط از طریق وارد نمودن عناصر محرک در گرایش‌های انحرافی، منجر به طغیان غریزه جنسی در جوان می‌ شود. محیط خود را مدیریت کنید و اگر در محیط منزل به گناه آلوده می‌ شوید سالن مطالعه را برای مطالعه انتخاب کنید.

7- پیشگیری از روابط ناسالم: جوانان و نوجوانانی که روابط نامطلوب و ناسالم دارند و با افراد منحرف و بی‌ بند و بار دوست و رفیق هستند، کم کم به انحرافات کشیده می‌ شوند و تحت تأثیر امور شهوانی قرار می‌ گیرند. از دوستانی که چنین صفاتی دارند دوری کنید.

8. ورزش کنید. حتما ورزش را به صورت ثابت جزء برنامه‌های اصلی خود قرار دهید و با ورزش نشاط خود را به دست آورید.

موفق و سربلند باشید.

بیشتر بخوانید:

اختلالات روانی و ترس و اضطراب در نوجوانان و جوانان