ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 27 ساله )

سلام.خانم متاهل هستم و یه بچه دارم.خدا رو شکر همسر و زندگی خوبی دارم.مشکل بنده این است که هر سال(ماه های اخر سال) افسردگی شدید میگیرم و شدیداً گریه میکنم و فکرم جایی تمرکز میکنه و عصبی میشم.فقط با مسافرت...


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر و قدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.

احساس شما را می فهمیم و حال بدتان را می دانیم که تحت فشار  افسردگی و بی حوصلگی قرار گرفته اید ولی جای نگرانی نیست و ظاهرا شما در ابتدای افسردگی هستید و می توانید در کنار درمان دارویی درمان روانشناختی را نیز آغاز نمایید. اما به هر حال در مورد سوال شما باید عرض نماییم در عین ساده بودن اما جوانب مهمی را در بر دارد و بعلت عدم توضیح بیشتر دچار ابهام است. یکی از مهمترین ارکان مشاوره مخصوصاً در زمینه راهنمایی که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید ؛ زیرا به هر حال تفاوت های فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی ،محیطی ،شخصیتی ،جنسیتی و ... ایجاب می کند که مشاوره ها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد .بنابراین با پاسخگویی به چند سئوالی که در ذیل مطرح می گردد ما را در راهنمایی دقیقتر در مکاتبات بعدی یاری فرمایید.

1.این احساس از کی آغاز شد؟ یعنی چند سال است که ماه های آخر سال این حالات به شما دست می دهد؟

2. این احساس محصول چه فکر یا اتفاقی در زندگی شما بوده است؟

3. آیا دیگر ابعاد زندگی شما را نیز تحت تأثیر قرار داده است؟

4. آیا تا کنون برای مقابله با این احساس اقدام روانشناختی هم نموده اید؟

5. آیا سابقه افسردگی نیز داشته اید؟

به هر حال شما در حال حاضر با افسردگی فصلی مواجه هستید که درمان فعلی آن با انجام چند راهکار ممکن است ولی اگر بیش از این ادامه دهید ممکن است مزمن شود و درمان آن با دشواری هایی مواجه می‌گردد و لازم است حتما به روانشناس نیز مراجعه نمایید.

این روش‌ها عبارتند از:

1. بسیاری از افسردگی ها ناشی از افکار منفی ای است که فرد افسرده در ذهن خود دارد، به عنوان مثال فردی که فکر می کند کسی او را دوست ندارد، در نتیجه، رفتارش گوشه گیری از دیگران، حالت عاطفی اش احساس تنهایی و افسردگی و حالت فیزیکی و جسمانی اش بی خوابی، بی اشتهایی و... است. بر این اساس برای درمان افسردگی، باید با افکار منفی مبارزه

کرد، برای این کار لازم است از خود بپرسید که شواهد و دلایل شما برای اثبات یا ردّ افکار منفی تان چیست؟ و آنها را در یک جدول یادداشت کنید. همچنین سعی کنید برای هر رویداد، بیش از یک توضیح قایل شوید. هرچه شما بیشتر، رویدادهای روزمره تان را یادداشت کنید و سعی در تجزیة افکار منفی و جدال با آنها کنید، در این کار مهارت کسب کرده سریع تر از آنها رهایی می یابید. به هر حال مقابله جدی با افکار منفی , روح و روان انسان را آرام می کند.

2. با دیگران ارتباط برقرار کنید، دوستان، اقوام و آشنایان و این ارتباط را افزایش دهید.

3. با خود مهربان باشید، قبول کنید که افسردگی انرژی شما را تحلیل می برد و مانع از انجام دادن همة کارهایی می شود که قبلاً انجام می دادید. سعی کنید برای خود هدف‌های دشوار در نظر نگیرید یا مسئولیت بیش از توان خود قبول نکنید.

4. منظم باشید. یک روش منظم متناسب با خود پیدا کنید و تا آنجا که می توانید به آن پایبند بمانید. هر روز سر ساعت معین بیدار شوید و سر ساعت معین غذا بخورید و شب زود بخوابید تا خواب شبانة خوبی داشته باشید. بسیاری از کسانی که افسردگی دارند وقتی به اندازه کافی نمی خوابند حالشان بدتر می شود. پیروی از یک روش منظم می تواند ساعتِ زیستیِ شما را که اغلب به هنگام افسردگی، مختل می شود، دوباره منظم کند.

5. در اول صبح که حالتان بد می شود ورزش کنید و فعالیت جسمی داشته باشید. بسیاری از درمانگران، انجام تمرینات ورزشی را به عنوان یک روش درمانی، برای معالجة افسردگی توصیه می کنند. (مخصوصا در هوای آزاد منطقه شما این موضوع قابل انجام است)

6. از همسرتان بخواهید یک مسافرت ولو کوتاه شما را برده و روحیه تان را تغییر دهد. اگر این مورد هم ممکن نشد خودتان هر روز پیاده روی را جدی بگیرید و زیاد در منزل نباشید. تا مدت زمان افسردگی شما طی شود. امیدواریم با عمل به آنچه که عرض شد بتوانید بر این احساس خود غلبه کنید.

موفق و پیروز باشید.