ناشناس ( تحصیلات : سیکل ، 18 ساله )

سلام...خدا قوت....بدون مقدمه میرم سر اصل مطلب راستش من چند سالی هست که متاسفانه خودارضایی میکنم و این کار باعث خیلی از مشکلات جسمی و روحیم شده گرچه به لطف خدا اسیب روحی چندانی ندارم که خطرناک باشه...راستش من خیلی خیلی خیلی زیاد تلاش کردم که خودارضایی رو کنار بزارم و حتی خیلی تجربه کسب کردم حتی یه بار یادمه تا تقریبا 80 روز پاک بودم...یکی از چیزای عجیب تو این موضوع اینه که من با این همه تجربه چرا باز شکست میخورم...تقریبا همیشه هم خودارضاییم به خاطر عکس و فیلمه...برای همین من از شما میخوام که راهکارایی بهم بدین که دیگه اصلا به سمت این گناه نرم...واقعا نیاز دارم که این گناه و از بین ببرم...خیلی در موردش میدونم اما نمیدونم چرا عامل بی عملم...این موضوع واقعا برام ازار دهندس...امیدوارم بتونم از جوابتون کمال استفاده رو ببرم....با تشکر فراوان از سایت خوبتون


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.

این نکته را هرگز فراموش نکنید که امید داشتن به خدای مهربان و یاری خواستن از او کلید هر امری در این دنیا می باشد. اصلا  نگران نباشید، چرا که افرادی که به مراتب وضع بدتری از شما داشته اند، توانسته اند خودارضایی رابرای همیشه ترک نمایند. ما مراجعینی داشته ایم که پس از 15 سال خودارضایی آن را ترک کرده و به زندگی عادی خود بازگشته اند. بنابراین فاصله شما تا پاکی و رهایی کامل از این عادت مضر فقط یک قدم است، یعنی تصمیم و اراده جدی برای ترک.

مهمترین راهکار ترک خود ارضایی پس از اینکه تصمیم واقعی برای ترک گرفتید، کنترل حواس (خصوصا چشم و گوش)، کنترل فکر و خیال و همچنین کنترل تغذیه و محیط می باشد. بدون این کار امکان ترک وجود ندارد، تصور کنید فردی یک پنبه آغشته به بنزین را به شعله آتش نزدیک می کند و بعد انتظار دارد که آن پنبه آتش نگیرد، به نظر شما چنین چیزی امکان دارد؟ مگر می شود فردی تصاویر و صحنه های جنسی را تماشا کند و یا در ذهن خود این صحنه ها را تصور نماید؛ اما تحریک جنسی در او بوجود نیاید، چنین فردی حتی اگر تمام شیوه های کنترل شهوت وترک خودارضایی را نیز بکار بسته باشد، باز هم نخواهد توانست جلوی تحریک و گناه را بگیرد. پس نکته اساسی در ترک خودارضایی کنترل همه جانبه می باشد. بنابراین نه شما انسانی غیر عادی هستید که نیاز به راه حل های غیر عادی و ویژه داشته باشید و نه راه حل ویژه ای وجود دارد که شما بخواهید از آن استفاده کنید؛ بلکه شما نیاز به یک تصمیم جدی، اراده ای قوی و قدری کنترل حواس، ذهن و بدن دارید. به هر حال در انتظار معجزه و یا یک راه حل استثنایی نباشید، همه چیز بستگی به خود شما دارد، اگر شما تصمیم خود را به طور جدی بگیرید و قصد داشته باشید خودارضایی را برای همیشه رها کنید، می توانید ابتدا با تقویت اراده، و سپس با کنترل همه جانبه ورودی های تحرک کننده، به ترک این عمل اقدام نمایید و آینده خوب و زیبایی را برای خود رقم بزنید و بدانید که این کار شدنی است، چرا که افرادی که به مراتب از شما وضعیت بدتری داشته اند و همچنین مدت زمان بیشتری این عمل را انجام داده اند، توانسته اند این مشکل را حل کنند و آن را برای همیشه ترک کنند.

به چند نکته نیز توجه داشته باشید:

1. باید بدانید منشأ این مشکل، یکى از نیازهاى واقعى نهاده شده در وجود انسان است که باید به طور طبیعى و صحیح ارضا و تأمین شود. نیاز به ارضای شهوت یکی از این امور است که اگر به شکل صحیح تأمین نشود، (یعنى ازدواج), آدمی دچار خطاها و گناهان همچون استمنا خواهد شد که عواقب سوء آن نیز دامنگیر فرد مى‏شود. بنابراین اگر امکان ازدواج برایتان فراهم است، اقدام به ازدواج کنید یا به طور موقت به دستورالعمل‏هاى ارائه شده پاى‏بند باشید.

2. مطمئن باشید این مشکل قابل حل و درمان است؛ ولى مشروط به تصمیم‏گیرى قاطع و پشتکار کافى در راه انجام دستورالعمل‏هاى ارائه شده و بدانید انسان موجودی است دارای اراده و تا زمانی که تصمیم بر حل مشکلتان نداشته و به کار خود اعتقاد نداشته باشید، بهترین راهکارها هم نمی تواند کوچک ترین تغییر وتحولی در شما ایجاد کند.

3. توجه داشته باشید که تنها رعایت تمام راهکارها، بدون کم و کاستى و به صورت مستمر، نتیجه‏بخش خواهد بود. هیچگاه تدریجی بودن درمان را فراموش نکنید و بدانید که اگر حتی یک روز بر روزهای ترک این معصیت بیافزایید این یعنی یک موفقیت .نباید توقع داشته باشید که این عادت ناگهان قطع و درمان شود, به هر میزان که بتوانید دفعات آن را به تدریج کم کنید, موفقیت محسوب می شود. بدانید هر کاری که عادت انسان شده باشد یک شبه قابل تغییر نیست پس خود را بشناسید و طبق ظرفیت های وجودی خود اقدام به ترک این عادت بنمایید.

4. با نا امیدی، یاس و روحیه ی بی نشاط ترک گناه سخت تر و شاید غیر ممکن باشد پس اعمال گذشته را فراموش کنید و با شادی و نشاط طبق دستورات بالا به پیش بروید. شکست در این اقدام امری طبیعی است ولی مهم این است که شکست باعث پیمودن راه باشد نه توقف در مسیر.

5. تلقین در جهت منفی و مثبت اثر خود را به همراه دارد پس شما سیگنال های منفی را کنار گذاشته و پیام های مثبت به خود ارسال کنید.

6 .خود را دست کم نگیرید و بدانید انسان دارای قدرت فوق العاده ای است و به هر جا که اراده کند می تواند برسد چه بسا افرادی که مشکلات آنها از شما بیشتر بوده ولی با تلاش و مجاهدت به مقامات عالیه رسیده اند.

7. باید بدانید که ترک استمناء کار سهل و ساده ای نیست، اتفاقاً برعکس، کار بسیار سختی نیز می باشد! شما دارید با قوی ترین و سرکش ترین نیروی غریزی یعنی نیروی شهوت آن هم در شرایطی که این همه عوامل تحریک کننده ی جنسی وجود دارد مبارزه می کنید بنابراین احتمال دارد شما چند بار تصمیم به ترک استمناء بگیرید ولی موفق نشوید اما نباید احساس ناامیدی کنید و با خود بگویید من اراده ای ضعیف دارم وهیچ وقت نمی توانم استمناء کنار بگذارم!، این خیلی غیر طبیعی نیست که شما چند باری در راه ترک استمناء شکست بخورید ولی نباید امیدتان را از دست بدهید و مایوس شوید و خودتان روی خودتان تاثیر منفی بگذارید . هر بار که قاطعانه تصمیم میگیرید که دیگر استمنا نکنید ، این را مد نظر داشته باشید که خیلی ها قبل از شما بودند که چند باری در راه ترک استمناء شکست خوردند ولی بالاخره توانستد با دوری کردن از منابع تحریک کننده و تقویت اراده، استمناء را کنار بگذارند.

8 . خودارضایی نوعی اعتیاد روانی محسوب می‌گردد و در برخی جهات شباهات زیادی با انواع دیگر اعتیاد (مانند مواد مخدر و الکل و...) دارد. همه متخصصان درمان اعتیاد در این موضوع هم‌ عقیده اند که بازگشت ناخواسته به شرایط قبل امری طبیعی و یکی از مراحل درمان محسوب می‌گردد. بسیاری از مبتلایانی که اقدام به ترک کرده‌اند ، در طول فرایند درمان ناخواسته دچار لغزش‌های رفتاری می‌گردند . لغزش‌های رفتاری به هیچ وجه به معنای شکست درمان نیست. در هر حال لغزش‌های غیر اختیاری طبیعی است و نباید به بزرگ‌نمایی آن پرداخت. البته یکی از علت های غلطیدن دوباره به اعتیاد قبلی، قرار گرفتن در محیطی است که در آن جا « عمل زیاد اتفاق افتاده است.، مثلاً یاد‌آوری یک صحنه خاص، یا قرار گرفتن در مثلاً حمام و هنگام خواب  و یا استفاده از فیلم و عکس که خودتان هم فرمودید و... به همین خاطر بسیار توصیه می شود که در آن شرایط خاص کمتر قرار گیرند و مثلا تا قبل از خواب آلودگی به رختخواب نروند.

9 . منصف باشید. همان طور که به تنبیه ذهنی ـ عملی خودارضایی خویش می‌پردازید، به تشویق ذهنی ـ عملی موفقیت‌هایی هرچند اندک خود در ترک خودارضایی نیز بپردازید.

اگر حتى یک روز هم در ترک موفق بودید، با کمال سخاوت به تشویق خود بپردازید. خود تشویقی می‌تواند علاوه بر ارتقای سطح اعتماد به نفس و عزت‌نفس به کاهش اضطراب شما کمک شایانی کند. خود تشویقی می‌تواند به صورت کلامی یا غیر کلامی (مانند یا دیدن یک فیلم جذاب یا سجده شکر و ...) باشد. پس بیائید با پرهیز از هر گونه خودسرزنشی و خود ملامت‌گری به یادداشت نکات مثبت خود بپردازید. شما هزاران نکته مثبت دارید که نباید با بزرگ نمایی نکات منفی‌تان به بوته فراموشی سپرده شود. ارزشمندی تان نسبت به خود کمک موثری در ترک این گناه فراهم می آورد. به هیچ وجه خود را بی دست و پا بسته فرض نکنید. بدانید صدها هزار نفر توانسته‌اند که ترک کنند و شما از آنان مستثنی نیستید.

10. در صورت تکرار از رحمت واسعه الهی ناامید نشوید و بدانید که هر گناهی قابل توبه است و خداوند خود فرموده است : «إن الله یغفر الذنوب جمیعا; خداوند همه گناهان را می آمرزد» و نشانه قبولی توبه شما این است که پشیمان هستید و از تکرار آن متنفرید. همین قدر که تکرار آن کم شود نشانه پیشرفت به سوی اطاعت خداوند است. آنچه در پایان می توانیم به شما بگوییم، این است که در درجه اول تصمیم قاطع بر ترک دائمی این عمل بگیرید و برای همیشه خود را از عوارض احتمالی جسمی و روحی آن نجات دهید و نگران گذشته خود نباشید.
پرسشگر گرامی، آرزوی ما، عبور اراده قوی و توکل آسمانی شما از ناملایمات و مشکلات کمال است.

موفق باشید.