ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 25 ساله )

سلام ممنون بابت تمام زحماتتون. من و همسرم ۱ساله که ازدواج کردیم و هر دو کارمند هستیم. من ازتون میخوام به من کمک کنین که شاغل بمونم یا خانه دار بشم؟؟ اگه خونه بمونم مشکل مالی پیش نمیاد؟ ما زندگی معمولی داریم ،،، من واقعا میخوام بدونم که زنان شاغل موفق ترند یا زنان خانه دار؟ لطفا کمکم کنید.


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.

در مورد اشتغال زنان چند نکته باید مورد توجه باشد:

الف) اسلام با اصل «اشتغال زنان» هیچ گونه مخالفتی ندارد بلکه اگر شرایطی پیش آید که زن ناگزیر شود از بین اشتغال و خانه نشینی بی ثمر یکی را برگزیند، به طور قطع، اشتغال ارجحیت خواهد داشت. البته اشتغال لزوما خارج از خانه و در مجامع مختلط نباید باشد.

ب) اسلام به دلیل اهمیت ویژه ای که برای پرورش نسل آینده قایل است اشتغال مادران را در صورت تعارض با ایفاء نقش مادر تأیید نمی کند. حضرت امام خمینی (ره) علی رغم تاکید فراوانی که بر مشارکت اجتماعی ـ سیاسی زنان داشتند، اشتغال زنان را تا آنجا تایید می کردند که به خانواده لطمه نخورد، چرا که زن را مربی جامعه می دانستند.

ج) زنان همواره در فعالیت های اجتماعی، تربیت و تعالی انسان ها دارای نقش مهم بوده و هستند. انگیزه ورود آنها در عرصه اجتماع، تامین برخی از نیازهای اقتصادی خانواده، افزایش آگاهی و بینش اجتماعی، بهره مندی جامعه از توان و تخصص آنان می باشد.

د) فعالیت زنان در عرصه اجتماع آثار متعددی در زمینه های مختلف دارد اما تاثیرات عمده و اساسی روی دو محور است:

1. تامین نیازهای اقتصادی خانواده، بر اساس دیدگاه اسلام تامین نیاز های مادی خانواده بر عهده مرد است و زن هیچ گونه وظیفه ای در تامین نیازهای اقتصادی ندارد، از این رو می توان گفت قاعده اصلی در مورد زنان عدم اشتغال می باشد و وظیفه اصلی زن مدیریت امور خانه و از همه مهمتر تربیت فرزندان می باشد.

2. بهره مندی از توان و تخصص زنان، پرداختن زنان در کارها و فعالیت های بیرون از خانه بر اساس پاسخ گویی به برخی از نیازهای جامعه است. استفاده از دانش و تخصص زنان موجب بهره وری از منابع نیروی انسانی در بخش های مختلف است در برخی از مشاغل ارایه خدمات توسط زنان نه تنها یک نیاز است بلکه ممکن است ضروری و در حد واجب کفائی باشد. در جامعه ای که به ارزش های دینی پایبند هستند این امر ضرورت مضاعف پیدا می کند.

ز) فعالیت های اجتماعی زنان علی رغم اینکه آثار مثبت دارد ممکن است آثار منفی هم در پی داشته باشد از جمله: بالا رفتن سن ازدواج و ناباروری، سست شدن کانون خانواده (اختلال در نقش مادری و همسرداری) که ممکن است به طلاق و جدایی زن و شوهر منجر گردد، عدم تربیت مطلوب (محروم شدن خانواده از مادر سالم و شاداب و فعال) و نابسامانی اجتماعی.

به هر حال در جامعه ما زنان می توانند به مشاغل مختلف بپردازند و در تمامی زمینه ها (به جز در موارد معدود) دوشادوش مردان به کار و فعالیت پرداخته و نقش اجتماعی خود را ایفا نمایند.

خواهر محترم! خواهش ما این است که تمامی مسایل و موضوعات را با نگاه واقع بینانه و با استفاده از عقل و منطق مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید، زیرا تفسیر و تحلیل های غیر واقع بینانه باعث انواع مشکلات و اختلالات روانی از جمله اضطراب، افسردگی و... می شود. و توجه داشته باشید که در تجزیه و تحلیل موضوعات و تعیین اهداف و انتخاب شغل مناسب برای خود، علاوه بر جنبه اقتصادی و مادّی به عوامل دیگری نیز توجه داشته باشید. مانند جنسیت، تواناییهای فردی، نیاز جامعه و... . پاره ای از شغل ها مشترک بین زنان و مردان می باشند. یعنی هر دو می توانند نقش اجتماعی خود را در آن زمینه به اجرا گذارند. با عنایت به آنچه که بیان شد تصمیم گیری در خصوص اشتغال یا خانه داری بر عهده خود شماست و اگر اشتغال را مانع نمی بینید، می توانید تا زمان بارداری و داشتن فرزند ادامه دهید.

موفق باشید.