همسرم زود عصبی میشه و کنترلش دست خودش نیست" لطفا کمکم کنید.
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 22 ساله )
سلام خسته نباشید. یک سال و سه ماه هست که ازدواج کردم .از زندگی راضی هستم شکر خدا،اما یه مسئله ای هست که واقعا سردرگم شدم که چه جوری باید حلش کنم؟ رابطه ام با شوهرم صمیمی هست اما از وقتی حامله شدم همسرم...
مشاور (احسان فدایی)
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم. در سؤال خود به سه مشکل با همسرتان پرداختید که به هر کدام جداگانه می پردازیم.
1.رابطه در دوران بارداری:
در دوران بارداری رابطه جنسی در حالت معمول هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. چه آنکه جنین در کیسه مخصوص خود قرار دارد و زاویه واژن نسبت به کیسه رحمی به نحوی است که مشکلی در هنگام رابطه جنسی ایجاد نمی کند . پس فعالیت جنسی مکرر در یک بارداری سالم، مشکلی ایجاد نمیکند و معمولا زوجین می توانند فعالیت جنسی قبلی خود را ادامه دهند. البته اگر در معرض زایمان زودرس باشید یا یکی از مشکلات بارداری مانند کوتاهی یا اتساع دهانه رحم، نشت مایع آمنیوتیک، جفت سرراهی یا خونریزی داشته باشید و یا اینکه سابقه سقط ناشی از زایمان زودرس را داشته باشید باید قبل از مقاربت جنسی با پزشک خود تماس بگیرید. همانطور که عرض شد، آمیزش جنسی و به ارگاسم رسیدن، هیچ یک در بارداری عادی ایرادی ندارد، جنین درمحفظه عضلانی رحم قرار دارد و از جنین بوسیله مایع آمنیوتیک و کیسه آمنیوتیک به خوبی محافظت می شود. توصیه می کنیم باز هم با همسرتان در این رابطه صحبت کنید و او را متقاعد نمایید که این مسئله ضرری ندارد و حتی برای نشاط مادر نیز مناسب است. اگر همسرتان باز هم نپذیرفت و اظهار عدم نیاز کرد حجت بر شما تمام است.
2. استفاده افراطی همسر از گوشی
باید توجه داشت که با ورود اینترنت، گوشیهای هوشمند و وسایل ارتباطی دیگر به جوامع در حال توسعهای همچون ایران در کنار تمام محاسن و نوآوریهایی که به دنبال داشته است، متأسفانه این گونه وسایل ارتباطی دارای جوانب منفی و آثار سویی نیز بوده است. استفاده افراطی از گوشیهای هوشمند و بازی زیاد با آن همان طور که شما در زندگی خویش ملاحظه نمودهاید باعث سردی روابط در زندگی همسران میگردد. در ادامه راهکارهایی را تقدیم می نماییم. راهکارهای کاربردی
1. اگر طالب اصلاح رفتار ناپسند شوهرتان هستید به نوعی باید رابطه عاطفی خود را با شوهرتان تقویت کنید و با زدن این پل ارتباطی مستحکم او را به پای میز مذاکره بنشانید و حرف دل خود را به او بزنید و حس همکاری و همدلی او را برانگیزانید. تنها به این شیوه میتوانید شوهرتان را بدون کمترین حاشیهای و بدون وارد ساختن آسیبی جدی به زندگیتان متوجه اشتباه خود گردانید و او را برای اصلاح رفتار ناپسندش یاری رسانید؛ بنابراین بکوشید در گفتگوها از واژههای مناسب و کلمات اثر بخش استفاده کنید. باید در صحبتهای خود دقت کنید و بدانید که چه کلمهای را در کجا به کار ببرید!!
2. توجه داشته باشید که هرگونه انتقاد مستقیم و شدیدالحن معمولاً بازدارندگی دارد و موجب لجاجت بیشتر فرد میگردد؛ به همین خاطر اگر در صدد اصلاح رفتار شوهرتان هستید، سعی کنید در یک محیط مناسب و فضای آرام، به گفتگو با همسرتان بپردازید و احساسات و عواطف قلبی خود را با او در میان بگذارید. به او بفهمانید که کاملاً دلسوز و خیرخواه او هستید. سعی نکنید که رفتار او را تغییر دهید؛ بلکه سعی کنید که او به کجرفتاری خود پی ببرد و با مشارکت شما رفتارش را تغییر دهد.
3. هرگز همسرتان را مستقیماً به باد انتقاد نگیرید، بلکه همان طور که گفتیم تنها احساسات خود را از حوادث و وقایع زندگی و مشکلاتی که با آن روبرو هستید و از آن رنج می برید، بیان کنید؛ چرا که معمولاً انسانها در برابر انتقاد مستقیم، احساس حقارت و تحقیر می کنند و موضع دفاعی و یا مقابلهای به خود میگیرند و به جای این که مشکل را درک کنند، در صدد دفاع از خود بر میآیند و یا حالت تهاجمی به خود میگیرند و بیشتر لجاجت میورزند. این را بدانید که بیان احساسات و عواطف قلبی خود به شوهرتان از چیزهایی که از آن رنج میکشید به نوعی انتقاد غیر مستقیم تلقی میشود.
4. هرگز اجازه ندهید که گفتگوی صمیمانه و خیرخواهانه شما به مشاجره و جر و بحث کشیده شود؛ بنابراین هنگامی که مسیر گفتگو از حالت طبیعی خارج شد و جر و بحثها شدت گرفت از عقبنشینی تاکتیکی بهره بجویید. یادتان باشد، همواره عقبنشینی نشانه ضعف نیست، بلکه شما میخواهید با عقبنشینی تاکتیکی و هوشمندانه از شدت تنشها بکاهید و راه حل منطقی برای حل مشکل پیدا کنید.
5. منطقی باشید و سعی کنید تکنیک های حل مسئله را فرا بگیرید تا بتوانید مشکل خود را به طور منطقی و عاری از هر گونه کشمکش اضافی حل کنید.
6. سعی کنید کتاب هایی از عوارض بازی های کامپیوتری و عوارض آنها تهیه و در اختیار همسرتان قرار دهید تا با مطالعه آنها آگاهی او افزایش یابد.
7. همواره احترام او را حفظ نمایید و او را در واقع همسری بدانید که رفتار اشتباه دارد نه یک بچه یا کودک!
8. آرامش خودتان را حفظ کنید و تا می توانید برای بازی او با گوشی موانعی چون کارهای منزل یا ... ایجاد کنید.
3. برخورد با عصبانیت همسر. در ادامه چند راهکار در برخورد با او در ادامة زندگی تقدیم می نماییم:
1- هنگام عصبانیت ایشان کاملا آرام برخورد نمایید(اگر چه ممکن است سخت باشد ولی ارزش امتحان کردن را دارد).یادتان باشد که انسان ها بنده محبت هستند، سخترین انسانها در مقابل محبت رام می شوند!
2- هفته ای 2 ساعت(مثلا شبهای شنبه) را برای مسائل زناشویی خود اختصاص دهید(جلسه ای ترتیب دهید و در مورد مسائل خود با هم گفتگو کنید. زمان و مکان مناسبی را برای این گفتگو در نظر بگیرید. صورتجلسه را یادداشت نمایید. نباید همیشه انتظار داشت که در یک جلسه به نقطه مشترکی رسید. اینجا فقط هدف گفتگوی آرام است).
3- چنانچه مسئله مورد بحث منجر به مشاجره شد، ختم جلسه را اعلام و موقعیت را ترک کنید.
4- روابط جنسی برای مرد عامل بیدار شدن عشق و شکوفایی آن است. مردان در روابط جنسی با همسرشان عشق خود را زنده می نمایند.
5- در کنار موارد بالا دقت داشته باشید که خیلی هم او را «نازکنارنجی» و «لوس» بار نیاورید. چون گاهی اوقات ما با نازکشیدنهای بیموقع، طرف مقابل را لوس میکنیم و توقعات او را بالامیبریم و باعث میشویم با کوچکترین مشکلی قهر کند و ناراحت شود. یعنی در واقع نقطعه ضعف دست او میدهیم. به ناراحتیها و دغدغههای او توجه بکنید؛ اما اینگونه نباشید که تا او قهر کرد و عصبانی شد، شما شروع کنید به التماسکردن که چه اتفاقی افتاده و چه شده و ... . از او دلجویی بکنید؛ اما اجازه دهید تا خود او نیز کمی تنها باشد و فکر کند و بفهمد همیشه قرار نیست شما ناز او را بکشید و شما به سمت او بروید.
6- فکر کنید، ببینید شوهرتان روی چه مواردی حساس است. آنها را در نظر بگیرید و خطوط قرمز او بدانید و هرگز پای روی خطوط قرمز او نگذارید.
7- بیتردید هر شخصى از نقطه پذیرشی که در عرف مردم به آن رگ خواب مىگویند، برخوردار است. شوهر شما نیز از این قانون مستثنى نیست. شما براى وارد شدن به فضاى ذهن او و تأثیرگذاردن بر روى رفتارش باید از این نقطه پذیرش وارد شوید و نقطه ضعف او را پیدا کنید.
موفق و پیروز باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}