چون کارمندم شوهرم مایحتاجم رو فراهم نمی کنه، چیکار کنم؟
الهه معینی ( تحصیلات : لیسانس ، 32 ساله )
سلام. یک ساله و نیم ازدواج کردم و چون از همون اول شوهرم مشکل مالی داشت منم کارمند بودم توی مخارج خونه کمک میکردم. منتها الان کم کم احساس میکنم دارند فراموش میکنند زن گرفتند و باید یک سری مخارج شخصی منم تقبل کنند. من همه لوازم مورد نیازم از جمله لباس و ارایشگاه و .... پرداخت میکنم و ایشون هیچ سراغی از هزینه ای که کردم نمیکنند اگر هم بگم فقط میگن مبارک باشه ! دوست دارم یک جاهایی ایشون هر چند مبلغش کم باشه برای من خرج کنند توی هزینه های مشترک زندگی مثل خورد و خوراک چیزی کم نمیزارن و هنوز هم مشکل مالی دارند ولی نمیخوام این روال عادی زندگیمون بشه.
مشاور (احسان فدایی)
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
متأسفانه امروزه با اشتغال زنان و کسب درآمد توسط آنان مشکلات عدیده ای برای برخی خانواده ها ایجاد شده است و چون زن و شوهر به احکام و حقوق مربوط به این مسئله آشنا نیستند، همین مسئله سبب بروز مشکل و تنش بین آنها می شود؛ در حالی که اگر شوهرتان به کار کردن شما رضایت دارد، طبیعتاً درآمد و حقوقی که شما از کار کردن کسب می کنید، ملک شخصی شماست و او شرعاً و قانوناً حق ندارد بدون رضایت شما در آن تصرف کند و یا آن را به دیگران ببخشد. همچنین قانون و شرع مقدس نفقه زن را بر شوهر واجب نموده است؛ یعنى مرد قانوناً و شرعاً موظف است کلیة مخارج خانواده را از قبیل خوراک، پوشاک و مسکن و حتى پول دوا و دکتر وی را در حد متعارف و در حدی که شأن زن اقتضا میکند، تأمین کند. در صورت امتناع یا کوتاهى مرد از پرداخت حقوق و نفقه واجب همسر، شرعاً و قانوناً مورد بازخواست قرار خواهد گرفت و باید بدهی خود را پرداخت نماید. زن وظیفة تأمین مخارج زندگی را ندارد، حتی اگر درآمد کافی یا مال و ثروت فراوان هم داشته باشد این وظیفه مرد است که مخارج زندگی و نفقه زن را بپردازد و وسایل رفاهی زندگی را در حد شأن زن برای او فراهم نماید. همه مراجع تقلید بر این نکته اذعان دارند «هر چند زن درآمد کافی نیز داشته باشد، باز نفقه او بر شوهر واجب است».
از طرف دیگر، زنان نسبت به حقوق و اموال خود حق مالکیت دارند؛ بنابراین شما مىتوانید حقوق و اموال شخصى خودتان را که مِلک شوهرتان نیست، به هر مصرفى که مىخواهید برسانید و مطلع کردن شوهر هم لزومی ندارد؛ البته از نظر اخلاقی در مورد نحوه مصرف اموالتان اگر با شوهرتان هماهنگی کنید، بهتر است. آنچه گفته شد، حکم شرعی و قانونی مسئله بود، اما این را بدانید که زن و شوهر وقتی ازدواج می کنند هر دو با هم باید چرخ زندگی شان را بچرخانند و به وسع و توان خویش باری زندگی را بر دوش بِکشند تا چرخ زندگی شان را بچرخانند. همسران وقتی زندگی مشترک را شروع می کنند باید در همه حال شریک و همدل بوده و در مشکلات همدیگر را یاری کنند؛ بنابراین اگر همسرتان به خاطر اینکه در شرایط مالی نامناسب به سر می برند و قادر به تأمین هزینه های زندگی خویش نیستند؛ اگر انسان بتواند، چه اشکالی دارد که در مشکلات مالی زندگی به کمک همسر و شریک زندگی خویش رفته و او را یاری کند؟ مطمئناً شوهرتان چشم طمعی به درآمد شما ندارد، ولی به خاطر مشکلات مالی اش به نوعی مجبور است از نفقه شما کم بگذارد و از شما انتظار داشته باشد تا به وی کمک مالی کنید. اگر شما بتوانید تا رفع مشکل، درآمد خویش را در اختیار شوهرتان قرار دهید و به وسیله چرخ زندگی تان را بچرخانید، مطمئناً شوهرتان قدردان شما خواهد بود و از شما تشکر خواهد کرد و بر صفا و صمیمت زندگی تان افزوده خواهد شد. ضمن این که کمک مالی شما به شوهرتان نوعی صدقه به حساب می آید که آثار و برکاتش در زندگی شما هویدا خواهد شد. مطمئن باشید با این شیوه رفتاری شما، زندگی خود و فرزندان تان در آینده بیمه خواهد شد و بسیاری از بلاها و حوادث غیر مترقبه و رخدادهای ناخوشایند به لطف ایزد منان از زندگیتان رخت خواهد بست.
موفق و پیروز باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}