ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 21 ساله )

سلام وقت بخیر. مشکلم این هست که تمام دوستانی که داشتم به خاطر ظاهر مذهبی ای که دارم و کم حرف هستم از دست دادم؛ نمیدونم چیکار کنم؟
خیلی حس بدی دارم از بدون دوست بودن. از دوستانی که داشتم کسی با من صمیمی نشد... حس میکنم چون مثل خودشون فضول نیستم و پرحرف رها شدم... توی دانشگاه،فضای مجازی،دوستان دوران مدرسه،همه با من سرد هستن... هر کس کارش گیر بیفته میاد سراغم. واقعا نمیدونم چه کنم؟


مشاور (خانم قربانی)

سلام و درود بر شما همراه گرامی سایت راسخون ، من هم وقت بخیر میگویم و ایام خوبی را برایتان ارزو دارم.
با توجه به توضیحات ارائه شده، مشکل شما این است که تا کنون موفق به برقراری رابطه گرم و صمیمی با دوستانتان نشده اید و علت این امر را کم حرفی و عدم شباهت ظاهری و رفتاری با انها میدانید. نداشتن دوست صمیمی برای هر فردی مخصوصا از جنس مونث که عاطفی تر می باشد، سخت و ناراحت کننده است. داشتن انیسی که در سختی ها و یا در تنهایی ها در کنارت باشد و حرفهایت را بشنود لذت بخش و نبودن دردآور است به شما حق میدهم که از این مسئله دلگیر باشید. پوشش ظاهری و یا کناره گیری برخی رفتارها شاید جزئی از دلیل این عدم صمیمیت باشد اما حتما دلایل دیگری را نیز برای تکمیل این پازل باید جستجو کرد. دلایل مورد اشاره شما بسیار امور پسندیده ای هستند و اگر شما به این دلیل تنها مانده اید، باید خوشحال باشید نه ناراحت چرا که زشتی ها و افراد نامناسب را از خود دور کرده اید. اما باتوجه به تنوع سلایق و عقاید، در هر حال هر فردی قابلیت این را دارد که بتواند هرچند اندک، دوستی های پایدار برقرار نماید. بهتر است با خود بیندیشید که علت کم حرفی شما و میزان چگونه است؟ پاسخ این سوال بتواند برای شما راهگشا باشد. ارتباط از طریق گفتگو صورت گرفته و نبض ان است. به میزانی که شما در گفتگو ها موثر و مثبت عمل کنید به همان میزان سبب جذب دیگران به خود خواهید شد.
گفتگوی سازنده شامل خوب گفتن و خوب شنیدن است و هر دو به یک میزان لازم است تا فرد بر مخاطب خود اثرگذار شود. برای تقویت این مهارت ابتدا باید اعتماد به نفس خود و سپس ابراز وجود خود را تقویت کنید. یعنی تلاش کنید داشته ها و توانمندی های خود را برجسته ساخته و خود را به عنوان فرد لایق ببینید. خود را دوست بدارید و از اشتباه کردن نهراسید. همانقدر که به دیگران احترام می گذارید به خودتان نیز احترام بگذارید و در هر جمعی جایگاه ویژه ای برای خود قائل باشید. در ادامه سعی کنید که به گفتگوهای افراد دقت کنید مثلا در برنامه های تلویزیونی و یا در رمان ها و... . نقش انها را بازی کرده و موقعیت های مختلف را تصویر سازی کرده و در جلوی آینه تمرین کنید تا بتوانید راحت کلمات و اصطلاحات را در زمان مناسب به زبانتان جاری سازید. دقت کنید که در زمان تمرین کاملا به چشمان خود در اینده خیره شوید. در مرحله بعدی در محیط خانه با دیگر اعضای خانواده نیز، ارتباط خود را گسترش داده و سعی کنید ارتباط چهره به چهره ، طولانی و مستمر برقرار کنید. موضوعات مختلف و مورد توجه آنان را انتخاب کرده و تا مدت گفتگو و اشتیاق تان بیشتر شود. در محیط بیرون از خانه نیز تمرین کنید و با خود قرار بگذارید که شروع کننده گفتگو باشید. با رویی گشاده و با چهره ای خندان، چشم در چشم مخاطب ، صحبت را شروع کنید. در زمان گوش دادن به حرفهای طرف مقابل سکوت کرده و سعی کنید با او هم احساس شوید و سپس خلاصه ای از گفته های او را بازخورد داده و یا احساسی که ایجاد شده را بیان کنید. در این لحظه سعی کنید که ماجرا را از زاویه دید او بنگرید تا احساسی که در شما ایجاد میشود مشترک باشد. اگر در این گام موفق عمل کنید خواهید دید که اطرافیان شما برای شنیده شدن و درک شدن ،همانند دریافت دیگر کمکها به سراغ شما می شتابند. مطالعه چند کتاب در باب مهارت های ارتباطی و یا شرکت در دوره های مهارت زندگی نیز توصیه میشود.
زندگی تان توام با عافیت و عاقبت بخیر باشید.